کد خبر : 463023 تاریخ : ۱۴۰۰ دوشنبه ۴ بهمن - 20:16
نوآوران در گفت‌وگو با رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانکاری بررسی کرد راه پر فراز و نشیب تقویت معیشت کارگران آرزو قادری / روزنامه نگار

نوآوران آنلاین- در حال حاضر از یک سو قیمت‌ها بالاست و از دیگر سو قدرت خرید مردم پایین است. درواقع ما رکود را در وضعیتی تجربه می کنیم که همزمان با آن تورم نیز وجود دارد.

این نابرابری میان تورم و قدرت خرید موجب شده تا رکود سنگین ایجاد شود و این رکود منجر به کاهش قیمت ها نشده است و همچنان شاهد قیمت‌های بالا هستیم.

باید در شرایط کنونی تدابیر ویژ‌ه‌ای در این راستا اندیشیده شود تا مشکلات مردم رفع شود و شاهد شرایط اقتصادی مناسبی باشیم.

تا زمانی که وضعیت اقتصادی کشور متشنج است، معیشت مردم نیز در وضعیت نامطلوبی قرار خواهد داشت.

اما اگر سیاستگذاری های اقتصادی موجب تقویت اقتصاد داخلی شود، می توان امید به بهبود وضعیت معیشتی مردم داشت.

در همین خصوص به گفت و گو با فتح‌الله بیات، رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانکاری کشور پرداختیم.

بیات طی گفت و گویی با خبرنگار نوآوران اظهار داشت: در شرایط کنونی وضعیت اقتصادی کشور به گونه‌ای است که به جرات می توان گفت شرایط برای ادامه زندگی و معیشت بسیار دشوار است. چرا که تورم بالاست و گرانی هایی را شاهد هستیم که در نتیجه اقدامات اشتباه دولت های قبلی، همچنان مردم با آن‌ها مواجه هستند و از دیگر سو نیز درآمدها به اندازه ای نیست که پاسخگوی نیازهای یک خانواده معمولی باشد. بسیاری از خانواده‌ها چنین اظهار می‌کنند که هزینه‌های بالایی ندارند ولی از عهده تامین مخارج ضروری شان نیز بر‌نمی‌آید.

وی ادامه داد: اصلی‌ترین نیاز خانوارها خوراک، پوشاک و مسکن است. متاسفانه در شرایط کنونی مردم ما در این زمینه دچار مشکل هستند. در زمینه تأمین مسکن باید گفت هزینه‌های اجاره‌بها به قدری بالاست که خانواده ها مجبور هستند به حاشیه شهرها پناه ببرند و حاشیه نشین شوند و توان مالی برای اجاره یک منزل مناسب را ندارند. از دیگر سو در زمینه خوراک نیز باید اذعان داشت هزینه کالاهای اساسی به گونه ای است که متناسب با درآمدها و حقوق و دستمزدهای سرپرستان خانوار نیست. گرچه در یک خانواده در حال حاضر چندین نفر درآمد کسب می‌کنند، ولی متاسفانه خروجی و ورودی یکسان نیست و همواره هزینه‌ها بالاست.

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانکاری کشور گفت: مشکلات بسیاری در زمینه معیشتی برای خانوارها ایجاد شده است که باید گفت بسیاری از خانواده‌ها از نیازهای‌شان صرف‌نظر کردند و شاهد حذف کالاهای اساسی از سفره خانواده آن‌ها هستیم. این تأسف‌آور است که مردم ما با وجود این‌که چندین جا فعالیت می‌کنند، اما نمی‌توانند نیازهای اساسی ماهیانه‌شان را با دریافتی یک ماه شان تأمین کنند. در چنین شرایطی باید مسؤولان ابتکار عمل به خرج دهند و سیاست‌هایی را تدوین و اجرایی کنند که حداقل در زمینه خوراک معمولی خانوارها با مشکل مواجه نباشند. این وضعیت نباید تداوم یابد؛ چرا که شرایط اقتصادی روز به روز در حال وخیم تر شدن است.

بیات معتقد است که باید سیاست هایی در راستای ترمیم قدرت خرید مردم اجرایی شود، البته قدرت خرید مردم به معنی بالا بردن نقدینگی آن‌ها نیست و باید این اقدام از مسیر صحیح و اصولی اتفاق بیفتد تا شاهد مشکلات و تورم‌های بالا نباشیم. به همین جهت تاکید می‌شود وضعیت مالی مردم به گونه‌ای تقویت شود که آن‌ها به دور از تحمیل هرگونه گرانی شاهد شرایط اقتصادی مناسبی باشند و مجبور نباشند نیازهای‌شان را فراموش کنند و سبد معیشتی شان خالی تر از همیشه باشد. باید میزان دریافتی اقشار مختلف در قالب حقوق و دستمزد و یا درآمد متناسب با تورم باشد. در این راستا ضروری است که دولت اقدام به کنترل قیمت ها و جلوگیری از تحمیل تورم کند که در زمینه دستمزدها با کمبود مواجه نشویم.

وی عنوان کرد: در حال حاضر متاسفانه طی ۸ سال گذشته از یک سو هزینه‌ها بالا رفت و از سوی دیگر درآمدها افزایش یافت و در نهایت درآمدها و هزینه‌ها هیچ‌گاه با هم متناسب نبود و در یک شرایط نابرابری قرار داشتند که در نهایت هزینه ها همچنان بالا بود. هر چقدر بر میزان حقوق و دریافتی ها افزوده شود به همان میزان شاهد تورم خواهیم بود و مشکلاتی ایجاد می‌شود. به همین جهت تاکید می شود حتماً باید در زمینه ایجاد ثبات و آرامش اقتصادی اقداماتی صورت گیرد تا شاهد شرایط برابر بین هزینه‌ها و درآمدها باشیم؛ چراکه افزایش درآمدها به تنهایی نمی‌تواند منجر به ترمیم قدرت خرید مردم شود و باید حتماً این اقدام از مسیر صحیح و اصولی و منطقی یعنی کنترل قیمت‌ها و کاهش تورم صورت گیرد.

بیات افزود: متاسفانه دولت‌های گذشته توجه چندانی به کنترل قیمت‌ها نداشته اند و تصورشان این بوده که برای بهبود وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم تنها راهی که باقی می‌ماند بالابردن دستمزدها و حقوق شان است.