کد خبر : 464755 تاریخ : ۱۴۰۱ يکشنبه ۹ مرداد - 18:21
ورشکستگی بخش تولید؛ زنگ خطر افزایش مشکلات اقتصادی هادی حق شناس / نماینده سابق مجلس و اقتصاددان

نوآوران آنلاین- سال‌هاست که بخش تولید در کشور ما از مشکلات بسیار زیادی از جمله کمبود نقدینگی و نبود امکانات و منابع مالی برای تولید مطلوب رنج می‌برد. در واقع عدم ارتقای کیفی محصولات تولیدی را نیز می‌توان نتیجه نبود امکانات مناسب برای این بخش در نظر گرفت. متأسفانه درحال‌حاضر بخش‌های صنعتی و تولیدی در کشور ما در شرایط نامطلوبی به سر می‌برند و وضعیت مناسبی ندارند؛ چراکه هزینه‌های تولید بسیار افزایش‌ یافته است. به ‌دنبال حذف ارز ترجیحی و افزایش هزینه‌های واردات شاهد بالا رفتن هزینه‌های تولید هستیم و متأسفانه از دیگر سو تولیدکنندگان این امکان را ندارند که برای جبران ضررها و زیان‌های شان کالاها را تا حدی گران کنند که بتوانند هم زیان‌هایش را جبران کنند هم هزینه‌های جاری و پرداخت حقوق کارکنانشان و همچنین هزینه‌های تولید را پوشش دهند. بر همین اساس آن‌ها به‌ جهت این‌که امکان افزایش بیش ‌از اندازه قیمت محصولات شان را ندارند، دچار مشکلات مالی می‌شوند. درحال‌حاضر نیز شاهد هستیم هرازچندگاهی دولت‌ها اقدام به کنترل دستوری قیمت‌ها می‌کنند و تولیدکنندگان آسیب بسیار زیادی متوجه می‌شوند و شرایط شان سخت می‌شود. متأسفانه سیاست منسجم و صحیح در زمینه حمایت از بخش‌های تولیدی و صنعتی در کشورمان وجود ندارد و هزینه‌های بالا نیز کمر تولیدکنندگان را شکسته‌ است و آن‌ها را در مرز ورشکستگی و تعطیلی قرار داده ‌است؛ به‌طوری‌که می‌توان اذعان‌داشت بسیاری از تولیدکنندگان در حال حاضر در مرز ورشکستگی قرار دارند.

ورشکستگی بخش تولید زنگ خطر بروز مشکلات بیشتر در کشور است؛ چراکه اقتصاد کشور وابسته به تولید است و اگر قادر به تولید محصولات در داخل نباشیم و صددرصد کالاهای مورد نیاز مردم از خارج تامین شود با توجه به بالا بودن قیمت ارز و تفاوت بسیار زیادی که بین پول ملی ما و دلار وجود دارد اتفاقات بسیار ناگواری ایجاد می‌شود و شرایط اسفباری برای مردم به وجود می‌آید. تعطیلی بخش تولید فقط به ‌معنای افزایش واردات کالاهای خارجی نیست؛ چراکه به‌معنای بیکاری و از بین رفتن بسیاری از فرصت‌های شغلی است. افراد زیادی در کارخانه‌ها و بخش‌های تولیدی و صنعتی در کشور ما مشغول فعالیت هستند که اگر این بخش‌ها تعطیل شوند و ورشکست شوند، طبیعتاً آن‌ها نیز بیکار می‌شوند و بیکاری نیز با وجود این‌که اکنون نیز زنگ خطرش به صدا درآمده شرایط بدتری را تجربه می‌کند.

متأسفانه در حال حاضر وضعیت بسیار نامناسب است و امیدواریم هرچه سریع‌تر دولت اقدام به سیاست‌گذاری‌های جدی در زمینه بهبود وضعیت اقتصادی کند و شاهد رفع مشکلات مالی مردم و بخش‌های تولیدی باشیم.

مردم نیز در حال حاضر قدرت خرید ندارند و عدم قدرت خرید مردم یعنی کاهش تقاضا و افت فروش تولیدکنندگان که این امر نیز بر رکود دامن می‌زند و موجب رکود گسترده در بخش‌های تولیدی و صنعتی می‌شود و مشکلاتی از این‌دست ایجاد می‌کند. ازاین‌رو توصیه می‌شود اگر مسؤولان قصد دارند بخش تولید را رونق بخشند باید تقاضا را تحریک کنند و قدرت خرید مردم را افزایش دهند.