کد خبر : 464872 تاریخ : ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۴ مرداد - 20:41
تداوم رکود در بازار خودرو تا رسیدن به نتیجه قطعی مذاکرات بابک صدرایی / کارشناس خودرو

نوآوران آنلاین- در شرایط کنونی بسیاری از بازارهای اقتصادی تحت تاثیر مذاکرات هسته ‌ای برجام قرار گرفته‌ اند و همان‌ طور که طی روزهای اخیر شاهد بودیم گفت ‌و گوها و مذاکرات هسته‌ ای تاثیر بسیار زیادی بر بازارهای اقتصادی ایران داشته ‌اند.

بازار خودرو نیز از این قاعده مستثنی نیست و در حال ‌حاضر قیمت ‌ها در محدوده باثباتی قرار دارند و چندان شاهد افزایش قیمت نیستیم و خبری از جهش‌ های یکباره پیشین نیست، اما در عین‌ حال بازار راکد است و علت این است که افراد دست نگه داشتند و منتظر هستند تا ببینند شرایط پس ‌از مذاکرات هسته‌ ای چگونه خواهد شد.

در حال ‌حاضر رکودی در بازار خودرو حاکم شده ‌است که این رکود تا رسیدن به نتیجه قطعی مذاکرات تداوم خواهد یافت و بسیاری از خریداران صبر کرده‌ اند تا نتیجه نهایی مذاکرات برجامی مشخص شود و بررسی کنند که چه تأثیری بر بازار خودرو خواهد داشت.

البته فقط بازار خودرو تحت تاثیر مذاکرات وین نیست، بلکه همه بخش ‌های اقتصاد تحت تاثیر قرار گرفته ‌اند و دچار رکود شده ‌اند و مصرف‌ کنندگان صبر کرده ‌اند و اقدام به تقاضا نکرده ‌اند. اگر نتیجه مذاکرات مشخص شود، شرایط بازار نیز تثبیت می ‌شود.

از سوی دیگر بحث ‌هایی در خصوص آزادسازی واردات خودرو نیز مطرح ‌شده و اخیراً عنوان شد که مصوبه ‌ای در این زمینه اجرایی خواهد شد که امکان واردات خودرو آزاد شود.

اگر این اتفاق بیفتد، طبیعتاً وضعیت بهتری حاکم می شود و قیمت‌ ها در داخل از شدت افزایش شان کاسته می ‌شود و با قیمت ‌های کمتر خودروهای داخلی در بازار مواجه خواهیم بود، اما تاکنون اتفاق نیفتاده است و همچنان شرایط به روال قبل است و عامل دومی که موجب بروز رکود در بازار خودرو شده ‌است را می ‌توان دست نگه ‌داشتن افراد برای خرید خودروهای داخلی به امید واردات خودروهای خارجی دانست.

بسیاری از مصرف ‌کنندگان به این امید دارند که خودروهای خارجی وارد کشور شود و بتوانند نیازشان را از آن طریق تامین ‌کنند و به ‌همین ‌جهت در بازار خودروی داخلی با مشکلاتی همچون رکود مواجه شده‌ ایم.

متأسفانه رکود ایجاد شده به‌ گونه ‌ای است که چندان کاهش قیمت ‌ها را به‌ دنبال نداشت و قیمت‌ ها همچنان بالاست و انتظار می ‌رود که بیش ‌از این کاهش یابند تا مردم بتوانند مصرف واقعی‌ شان به خودرو را تامین کنند. متأسفانه بسیاری از مردم از نیازشان چشم پوشیده ‌اند؛ چراکه توان مالی برای خرید ندارند.

در حال‌ حاضر بسیاری از اقلام مصرفی سفره های مصرفی خانوار حذف شده ‌اند و سایر نیازها همچون خودرو نیز با وجود نیاز شدید مردم به آن‌ ها اما به‌ جهت بالا بودن قیمت ‌ها در حاشیه قرار گرفته‌ اند و افراد در صورت لزوم، هر کالایی که نیاز به استفاده از آن چندان برای شان حیاتی نباشد را از زندگی ‌شان حذف می‌ کنند و به ‌همین‌ جهت در حال‌ حاضر شاهد کاهش رکود در بازار خودرو هستیم.

درواقع افراد با وجود نیاز مبرم به برخی کالاها همچون خودرو دست نگه داشته ‌اند و منتظر هستند ببینند بازار به چه سمتی حرکت می ‌کند و آیا حباب قیمت‌ ها شکسته می ‌شود و یا این ‌که گران ‌تر می ‌شود.