کد خبر : 465085 تاریخ : ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۳ شهريور - 19:14
اخلال در امنیت روانی افراد به دنبال ترومای ناشی از پاندمی کرونا آرزو قادری / روزنامه نگار

نوآوران آنلاین- طی بیش ‌از دو سالی که کرونا کشورمان را درگیر خود کرده‌ است، متأسفانه علاوه‌ بر مشکلات جسمی شاهد بسیاری از اختلالات روانی برای افراد نیز هستیم؛ به ‌طوری ‌که در شرایط کنونی بسیاری از افراد جامعه در نتیجه‌ شیوع ویروس کرونا و ترس ‌های ناشی از آن دچار اختلالات روانی شده ‌اند. از جمله این اختلالات می ‌توان به تروما اشاره کرد.

در تعریف تروما باید چنین عنوان کرد که تروما به ‌طور معمول به زخم ‌های روانی و روحی اطلاق می ‌شود که در نتیجه ایجاد یک شرایط استرس ‌زا و مضطرب کننده برای افراد ایجاد می‌ گردد که امنیت روانی فرد را مختل می‌ کند و درنهایت همچون زخم روحی بر پیکره روان فرد تاثیر منفی می‌گذارد و او را گرفتار می ‌کند.

متأسفانه در حال حاضر در کشورمان با ترومای روحی ناشی از کرونا مواجه هستیم؛ چراکه این ویروس شرایط سختی را ایجاد کرده و موجب شده تا بسیاری از افراد شاهد مرگ عزیزان شان باشند و به ‌این‌ ترتیب مرگ افراد نزدیک خانواده، زخم ‌های روحی بسیاری در آن‌ ها به ‌جا گذاشت که متأسفانه باید عنوان کنیم کرونا فقط یک بیماری جسمی نیست، بلکه مشکلات روحی و روانی بسیاری برای افراد به دنبال داشته‌ است.

طی دو سال اخیر بسیاری از خانوارها از بیم کرونا روزهای بسیار سختی را سپری کردند و مکرر استرس و اضطراب این را داشتند که به این ویروس دچار نشوند. از دیگر سو در کادر درمان کشورمان نیز شاهد روزهای مضطربی بودیم که بسیاری از کادر درمان کشورمان همان‌ طور که شاهد بودیم و روزهای سخت و نگران‌کننده ‌ای را سپری کردند و تلاش ‌های شبانه ‌روزی آن‌ ها را شاهد بودیم، حتی در شرایطی که خودشان دچار ویروس کرونا شده بودند و شرایط جسمی مناسبی برای شان مهیا نبود، اما همچنان سنگر را حفظ کردند و به فعالیت شان ادامه دادند تا خللی در روند درمان بیماران کرونایی در کشور ایجاد نشود، اما آن چه که در حال حاضر درنهایت شاهدش هستیم زخم‌ های روحی و ترومایی است که در کادر درمان ایجاد شده است.

متأسفانه باید عنوان کنیم در شرایط کنونی تا حدی موج کرونا فروکش کرده و با بسیاری از اختلالات روانی از جمله تروما مواجه هستیم که آزاردهنده است و باید حتما تدابیری برای رفع این مشکل اتخاذ شود.

طی دو سال اخیر کرونایی متأسفانه بسیاری از کودکان نیز دچار مشکلات روانی و زخم‌ های روحی شدند؛ چراکه از بسیاری از تفریحات شان که ملزم به حضور در جمع دوستان شان بود، محروم شدند و حتی آموزش‌ ها نیز به ‌صورت آموزش آنلاین و در منزل اتفاق می ‌افتاد و تداوم این روند طی دو سال اخیر موجب شد تا بسیاری از کودکان دچار مشکلات روانی شوند و آن ‌ها نیز تروماهای روحی را تجربه کنند. متأسفانه طی مدتی که کرونا در کشورمان روزهای سختی را رقم زده بود، سالمندان نیز شرایط ناخوشی را تجربه کردند؛ چراکه شرایط سنی آن ‌ها به‌ گونه‌ ای بود که با توجه به سیستم ایمنی شان و بیماری ‌های زمینه ‌ای که غالباً به آن دچار هستند، مجبور بودند با حساسیت بیشتری، دوران کرونایی را در قرنطینه سپری کنند و سطح ارتباط شان را با خانواده‌ شان تا حد زیادی کاهش دهند تا به‌ این‌ ترتیب مانع از ابتلاء‌شان به کرونا شوند و عدم مراجعه فرزندان شان و دوری از آن ‌ها موجب شد تا رنج ‌های روحی بر روان آن‌ ها عارض شود و شرایط سخت و دشواری را سپری کنند. متأسفانه بسیاری از سالمندان ما با مشکلات روانی ناشی از تنهایی طی دو سال اخیر مواجه شده ‌اند که در این راستا باید حتماً اقدامات مشاوره ای صورت گیرد تا افراد به شرایط روانی عادی بازگردند.

علاوه ‌بر مشاوره ‌های روان‌شناسی باید حتماً اقداماتی نیز توسط اطرافیان و خانواده‌ های افرادی که دچار اختلال ترومای روحی و روانی شده ‌اند، صورت گیرد. درواقع باید عنوان کنیم که بازگشت افراد به شرایط عادی و بهبود وضعیت روانی شان تا حد زیادی تحت تأثیر روابط اطرافیان شان است. به‌ همین ‌جهت توصیه می‌ شود اطرافیان افرادی که دچار اختلال روانی تروما شده اند شرایط آن‌ ها را درک و زمینه مناسبی برای بهبود شرایط روانی‌شان و ایجاد امنیت روانی برای آن‌ ها فراهم کنند.