کد خبر : 563241 تاریخ : ۱۴۰۳ شنبه ۲۶ خرداد - 10:11
جایگاه بازار سرمایه در اقتصاد مشخص شود بازار سرمایه در تدوام روند منفی خود، هفته پیش را نیز نزولی و کاهشی پشت سر گذاشت و شاخص کل بورس با کاهش 0/32 به ۲ میلیون و ۷۵ هزار واحد در پایان هفته رسید. شاخص هم‌وزن نیز با افت 0/91 درصدی از سطح ۶۷۹ هزار و ۱۷۰ واحدی در ابتدای هفته به ۶۷۲ هزار و ۹۶۸ واحد در پایان هفته رسید. این هفته همچنین بیش از ۱۸۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد. حال باید دید نظر کارشناسان این حوزه در خصوص شرایط فعلی این بازار و پیش بینی روند آن بعد از انتخابات ریاست جمهوری و تا پایان سال چه خواهد بود.

نوآوران آنلاین- بازار سرمایه در تدوام روند منفی خود، هفته پیش را نیز نزولی و کاهشی پشت سر گذاشت و شاخص کل بورس با کاهش 0/32 به ۲ میلیون و ۷۵ هزار واحد در پایان هفته رسید. شاخص هم‌وزن نیز با افت 0/91 درصدی از سطح ۶۷۹ هزار و ۱۷۰ واحدی در ابتدای هفته به ۶۷۲ هزار و ۹۶۸ واحد در پایان هفته رسید. این هفته همچنین بیش از ۱۸۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.

حال باید دید نظر کارشناسان این حوزه در خصوص شرایط فعلی این بازار و پیش بینی روند آن بعد از انتخابات ریاست جمهوری و تا پایان سال چه خواهد بود.

سینا سلیمانی مدیرعامل گروه مالی حکمت ایرانیان و کارشناس بازار سرمایه نیز در گفتگو‌ با روزنامه نوآوران بیان کرد: مسیر بازار سرمایه کاملاً وابسته به سیاست‌های اقتصادی دولتی است که روی کار می‌آید. بازار سرمایه تابعی از چند متغیر اقتصادی بوده و بازار مقدم نیست لذا طبیعی است که تا مشخص شدن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری بازار سرمایه هم واکنش شفاف و مشخص نداشته و ابهام داشته باشد و همین امر باعث شده که حجم معاملات کاهش داشته و روند معاملات منفی و کم جان باشد و تغییر عمده‌ای در آن شاهد نباشیم.

 

جایگاه بازار سرمایه در اقتصاد مشخص شود

 

وی افزود: انتظاری که از دولت چهاردهم داریم این است که جایگاه بازار سرمایه را در اقتصاد مشخص کند و این بنیادی‌ترین خواسته و نیاز بازار سرمایه است چون دور میز تصمیم گیری‌های کلان اقتصادی تا امروز هیچ وقت بازار سرمایه و منافع آن و تبعات تصمیمات اقتصادی بر بازار سرمایه مبنا نبوده اند. همیشه در ابتدا تصمیمات اقتصادی گرفته شده و بعد از آن تبعات آن تصمیم در بازار سرمایه مشخص می‌شد و به دنبال راه مهار آن بودند و که نمونه و اوج آن در دولت سیزدهم بود که انواع تصمیمات اقتصادی گرفته شد و بعد از مشاهده واکنش‌های منفی آن در بازار سرمایه آن تصمیم را اصلاح، تعدیل و یا تعلیق می‌کردند.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: ریاست سازمان بورس باید دور میز تصمیم گیری اقتصادی کشور صندلی داشته باشد و همانند وزیر اقتصاد و سایر وزرا و رئیس کل بانک مرکزی که به عنوان متولی بازار پول و بدهی در تصمیم گیری‌های کلان اقتصادی مانند نرخ بهره و ارز دخالت دارد، رئیس سازمان بورس نیز باید در این میز و این تصمیمات جایگاه و نقش داشته باشد و این مهم‌ترین سیاستی است که رئیس جمهور بعدی باید در نظر بگیرد.

 

مداخله گری دولت کاهش پیدا کند

 

سینما سلیمانی اظهار کرد: موضوع دیگری که دارای اهمیت است این بوده که دولت باید مداخله‌گری‌های خود را در بخش اقتصادی به حداقل رسانده و کاهش دهد. سیاست متناقضی که در حال حاضر در سیاست کلان داریم سیاست خصوصی‌سازی و طبق فرمایشات رهبر مشارکت مردم در اقتصاد است اما در بخش اجرا کاملاً خالف حرکت می‌کنیم، در بالا دست خواهان کاهش مداخله‌گری دولت هستیم و در پایین دست در بخش اجرا دولت در تک تک اجزا دیف‌های صورت مالی شرکت‌ها مداخله می‌کند.

سلیمانی در پایان خاطرنشان کرد: اگر این چالش‌ها رفع شود بقیه مشکل‌ها حل شدنی خواهد بود و پیش بینی می‌شود با توجه به پیشینه نامزدهای انتخاباتی بازار سرمایه در دولت بعدی نسبت به حال حاضر وضعیت بهتری داشته و واکنش مثبت نشان دهد.