آلمان به عنوان یکی از مهمترین اقتصادهای اتحادیه اروپا این روزها با مشکلات اقتصادی بسیاری مواجه است. هزینه ها در این کشور به دنبال رشد تورم افزایش یافته است. به ویژه شرکت های تولیدی با افزایش هزینه های تولید مواجه هستند.
مترجم: آرزو قادری
آلمان به عنوان یکی از مهمترین اقتصادهای اتحادیه اروپا این روزها با مشکلات اقتصادی بسیاری مواجه است. هزینه ها در این کشور به دنبال رشد تورم افزایش یافته است. به ویژه شرکت های تولیدی با افزایش هزینه های تولید مواجه هستند.
در این میان کارخانه خودروسازی فولکسواگن که یکی از بزرگترین خودروسازان آلمانی است، دچار مشکلات بسیار زیادی شده و تصمیماتی برای جلوگیری از افزایش هزینههای خود در مرحله تولید گرفته است.
درواقع فولکس واگن برای کاهش هزینهها اعلام کرده قصد تعطیلی سه کارخانه فولکسواگن در آلمان را دارد و این در حالی است که این شرکت نقش بسیار مهمی در صنعت خودروی آلمان ایفا کرده است.
مدیران فولکسواگن عنوان کردند: فشارهای اقتصادی و هزینههای بالا در در شرایط فعلی موجب شده تا آنها اقدام به چنین تصمیمی بگیرند؛ به ویژه درحالحاضر که هزینه های انرژی در اروپا قیمت بالایی را به خود اختصاص داده است و هزینههای این شرکت به طور غیرمنتظرهای صعود یافته است. شرایط اقتصادی آلمان بهگونهای است که هزینه تولید خودرو در این کشور بسیار افزایش یافته است.
از دیگر سو پرسنل این کارخانه خودروسازی نیز بهدلیل هزینههای بالای زندگیشان و تورم بالا در این کشور نیاز به دریافت حقوق و مزایای بیشتری دارند که مدیران فولکسواگن اعلام کردهاند در مجموع با توجه به افزایش هزینه مربوط به پرداخت مطالبات نیروی انسانی و همچنین هزینههای بالای تولید قادر به ادامه فعالیت نیستند و احتمال تعطیلی این شرکت میرود.
اخیراً فولکسواگن اعلام کرده است که قصد کاهش دستمزدها را دارد و در چنین شرایطی کارکنانش حاضر به ادامه همکاری نمیشوند و شرایط به سمت تعطیلی این کارخانه پیش رفته است. از دیگر سو بسیاری از رقبای آسیایی همچون چین، خودروهایی با قیمت ارزانتر به اروپا صادر میکنند و این شرکت خودروسازی با توجه به افزایش اقبال مردم اروپا به سمت خودروهای ساخت چینی که ارزانتر نیز هستند به انتقاد پرداخته و اعلام کرده است احتمال تعطیلی این شرکت وجود دارد.
اما روز پنج شنبه 19 دسامبر 2024 (برابر با 29 آذر 1403) مقامات فولکسواگن اعلام کردند همراه با اتحادیه کارگری تلاش دارند به توافقی دست یابند تا بتوانند سازماندهی مجددی داشته باشند و این کارخانه به تعطیلی کشیده نشود. طی هفتههای اخیر حدود 100 هزار کارگر به اعتصاب پرداخته اند که این یکی از بزرگترین اعتصاب ها در طول تاریخ این شرکت است و نسبت به پایین بودن سطح دستمزدها و حقوق شان انتقاد داشته اند که در چنین شرایطی باید ببینیم مسئولان این شرکت درنهایت چه تصمیمی اتخاذ خواهند کرد.