چهل سال پس از آن که وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد دلیل گرانی میوه کیوی تا 150 هزار تومان، صادرات بیش از اندازه این میوه بوده، وزیرِ «انداختن تقصیر گرانی ها گردن صادرات» (جهاد کشاورزی سابق!) اعلام کرد: متاسفانه امسال هم صادرات میوه کیوی به حدی بود که در میادین میوه و تره بار داخل کشور، مردم فقط می توانستند پُرزهای روی کیوی را به قیمت گرمی 150 هزار تومان تهیه کنند!
علی زراندوز
چهل سال پس از آن که وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد دلیل گرانی میوه کیوی تا 150 هزار تومان، صادرات بیش از اندازه این میوه بوده، وزیرِ «انداختن تقصیر گرانی ها گردن صادرات» (جهاد کشاورزی سابق!) اعلام کرد: متاسفانه امسال هم صادرات میوه کیوی به حدی بود که در میادین میوه و تره بار داخل کشور، مردم فقط می توانستند پُرزهای روی کیوی را به قیمت گرمی 150 هزار تومان تهیه کنند! وی در پاسخ به این پرسش که چطور می شود هر سال صادرات بیش از حد، سبب کمیابی و گرانی این میوه می شود؟ گفت: «شما تا حالا نان بیار و کباب ببر بازی نکردید؟ الان میوه کیوی هست، ولی ما تا می خواهیم آن را برای عرضه داخلی بیاوریم، دلال های صادر کننده با سرعت دست ما را خوانده و قبل از آن که دست ما به سبدهای کیوی برسد، سبدهای کیوی را کشیده و به خارج صادر می کنند». ایشان در پایان این نشست خبری، برای بیشتر جا افتادن این مفاهیم با خبرنگاران، چند دور نان بیار و کباب ببر بازی کرده و خبرنگاران مشاهده کردند ایشان کلاً «کُنددست» هستند و به راحتی به هر خبرنگاری می بازند، چه برسد به دلالانِ تیز و بُزِ کیوی!
***
دکتر «پزشکیان» که چهل سال قبل از وزیر نیرو و تیمش به خاطر مختصری دلخوری از انتقادهای ایشان در زمینه برخی کمبودها دلجویی کرده بود، در تازه ترین اظهار نظر خود از مردم درخواست کرد خودشان بیایند و این دکمه های قطع برق و گاز و غیره را فشار بدهند و بیش از این زمینه زحمت این عزیزان حساس و دل نازک را فراهم نکنند. وی همچنین مدیریت ناترازی ها را بسیار حساس دانست و گفت: «درست است که وقتی برق می آید، مردم همه با لبخند و شادی صلوات می فرستند، ولی موقع قطع برق حرف هایی می زنند که واقعاً تجسم و تحمل آن ها و باز هم قطع کردن برق و گاز و …، نیاز به از خودگذشتگی بسیاری دارد!».
***
نایب رئیس شورای ملی زعفران که چهل سال قبل از گرانی 25 درصدی زعفران خبر داده بود، اعلام کرد: زعفران به حدی ارزشمند شده که از آن در ساخت جواهرات گران بها به جای سنگ های قیمتی و همچنین هدیه در مراسم عقد و عروسی و پاتختی و حنابندان استفاده می شود. همچنین برخی اخبار نشان می دهد بعضی از عروس خانوم ها هم با توجه به ارزش روز افزون این ادویه، به سمت اعلام زعفران به عنوان مهریه حرکت کرده اند! وی در ادامه گفت: «به عنوان مثال، آقایی مشتری ما بودند که هر ماه نیم مثقال زعفران می خریدند و ما گمان می کردیم که ایشان صاحب رستورانی سوپر لاکچری هستند که این قدر زعفران از ما می خرند، ولی بعد متوجه شدیم ایشان مهریه همسر سابقش را اقساطی پرداخت کرده و ماهی نیم مثقال زعفران به ایشان می پردازند!». وی ابراز امیدواری کرد بار دیگر زعفران به عنوان عامل خنده مردم ایران شناخته شود، نه وقتی اسمش و قیمتش شنیده می شود، اشک ایرانی ها دم مشک شان باشد!