در بخش هایی از بیانیه مزبور آمده است: «به نظر ما نامه اخیر رئیس جمهور آمریکا به رهبری نظام و پیشنهاد حل اختلافات از طریق مذاکره، امکانی را فراهم آورده است تا جمهوری اسلامی ایران با پاسخ مثبت به این پیشنهاد، در چارچوب حل منصفانه مشکلات و مصالح ملی کشور مسیر مذاکره مستقیم با آمریکا را تجربه کند».
حزب توسعه ملی ایران اسلامی در راستای تفسیر تحولات سیاسی خارجی اخیر و نیز اعلام مواضع خود در این خصوص، بیانیه ای منتشر کرد.
در بخش هایی از بیانیه مزبور آمده است:
«به نظر ما نامه اخیر رئیس جمهور آمریکا به رهبری نظام و پیشنهاد حل اختلافات از طریق مذاکره، امکانی را فراهم آورده است تا جمهوری اسلامی ایران با پاسخ مثبت به این پیشنهاد، در چارچوب حل منصفانه مشکلات و مصالح ملی کشور مسیر مذاکره مستقیم با آمریکا را تجربه کند».
«هیچ دلیل منطقی و معقولی برای اجتناب از مذاکره مستقیم وجود ندارد. بی شک هیچ واسطه، کشور و نهاد بین المللی به اندازه ایران قادر به بیان نظرات و خواستههای مبتنی بر مصالح ملی خود در مذاکره نیست. از این رو مصرانه از مسئولان کشور میخواهیم با شکستن تابو مذاکره با آمریکا و اجتناب از دیپلماسی نامأنوس مذاکره غیر مستقیم – به جای دادن فرصت بی دلیل به طرف های ثالث – خود به گفت و گوی رو در رو با آمریکا بپردازد… مذاکره برای ایران صرفاً یک فرصت برای حل یا کاهش مشکلات با آمریکاست و در صورت غیر منطقی بودن مطالبات طرف مقابل و عدم تأمین منافع و مصالح ملی کشور، می توان میز مذاکره را ترک کرد».
«افراطیون جنگ طلب داخلی – که در خوشبینانهترین ارزیابیها بازیچه رندانِ کاسب تحریمند – آتش به اختیارهایی هستند که می توانند با اقدامات بحران آفرین احتمالی خود تصمیم مسئولان نظام را به چالش کشیده مذاکرات را با شکست مواجه سازند».
«در طول دوران پس از انقلاب، هر گاه زمینهای برای کاهش بحران در روابط ایران و آمریکا پدید آمده، با تخریب رژیم صهیونیستی و یا به کمک عوامل داخلی آن از بین رفته است».
ملت بزرگ ایران
فرا رسیدن سال نو و عید سعید فطر را به همه هم میهنان عزیز تبریک عرض می کنیم.
امروز بر همگان روشن شده که مهم ترین راه برون رفت از شرایط سخت کنونی کشور که کیان ایران عزیز را با مخاطره مواجهه نموده و زندگی را در همه زمینهها – به ويژه معیشت بر مردم – به شدت دشوار ساخته است؛ تجدید نظر در سیاست خارجی، کاهش تتش با دنیا و فراهم نمودن شرایط لغو تحریمهای ظالمانه است.
روی کار آمدن ترامپ و تحولات بی سابقه منطقه در کنار لطمات و تهدیدهای غیر قابل انکاری که متوجه کشور ساخته، فرصت های مغتنمی نیز فراهم آورده است که در صورت اتخاذ تدابیر حکیمانه میتواند به رفع بسیاری از موانع انباشته بر سر راه پیشرفت و توسعه کشور طی سالیان گذشته بینجامد.
موقعیت ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک کشور، نفوذ فرهنگی و تاریخی در منطقه، نیروی انسانی با استعداد و نخبه، منابع غنی و کم نظیر خدادادی، بازار اقتصادی عظیم و قدرت دفاعی قابل توجه، پشتوانهها و داشتههای ایران است که در صورت اتخاذ سیاستهای مدبرانه میتواند تهدیدهای موجود را به فرصتی برای رشد و توسعه کشور تبدیل کند.
به نظر ما نامه اخیر رئیس جمهور آمریکا به رهبری نظام و پیشنهاد حل اختلافات از طریق مذاکره، امکانی را فراهم آورده است تا جمهوری اسلامی ایران با پاسخ مثبت به این پیشنهاد، در چارچوب حل منصفانه مشکلات و مصالح ملی کشور مسیر مذاکره مستقیم با آمریکا را تجربه کند.
حزب توسعه ملی ایران اسلامی پیش از این طی بیانیههای متعدد پیشنهادهای خود را در این زمینه به دولت آقای پزشکیان اعلام داشته است.
۱) پذیرش نامه رئیس جمهور آمریکا و پاسخ منطقی و در چارچوب موازین دیپلماتیک به ویژه از طریق کشور دوست عمان اقدامی مثبت، سازنده و در خور تقدیر است. حزب توسعه ملی از این اقدام صمیمانه تشکر میکند.
۲) ایران با پذیرش اصل مذاکره، از توجیهاتی نظیر عدم اعتماد به طرف مقابل عملاً عبور کردهاست، بنابراین هیچ دلیل منطقی و معقولی برای اجتناب از مذاکره مستقیم وجود ندارد. بی شک هیچ واسطه، کشور و نهاد بین المللی به اندازه ایران قادر به بیان نظرات و خواستههای مبتنی بر مصالح ملی خود در مذاکره نیست. از این رو مصرانه از مسئولان کشور میخواهیم با شکستن تابو مذاکره با آمریکا و اجتناب از دیپلماسی نامأنوس مذاکره غیر مستقیم – به جای دادن فرصت بی دلیل به طرف های ثالث – خود به گفت و گوی رو در رو با آمریکا بپردازد.
۳) روشن است پذیرش مذاکره به معنای پذیرش نظرات طرف مقابل نیست. کما این که آمریکا یا هر کشور دوست و غیر دوست با همین منطق وارد مذاکره با ما میشوند. مذاکره fرای ایران صرفاً یک فرصت برای حل یا کاهش مشکلات با آمریکاست و در صورت غیر منطقی بودن مطالبات طرف مقابل و عدم تأمین منافع و مصالح ملی کشور، می توان میز مذاکره را ترک کرد.
۴) در طول دوران پس از انقلاب، هر گاه زمینهای برای کاهش بحران در روابط ایران و آمریکا پدید آمده، با تخریب رژیم صهیونیستی و یا به کمک عوامل داخلی آن از بین رفته است. تجربه مذاکرات برجام و نارضایتی شدید اسرائيل از آن موافقتنامه، به روشنی ثابت کرد، هیچ نیرویی به اندازه اسرائیل و نتانیاهو مخالف مذاکره و حل مسالمت آمیز مشکلات میان ایران و آمریکا نیست. اکنون نیز که احتمال مذاکره میان دو کشور بیش از هر زمان دیگری افزایش یافته است، باید در انتظار توطئههای رژیم صهیونیستی و اقدامات مخرب عوامل داخلی این رژیم برای منتفی کردن مذاکرات بود. لذا رصد همه راه ها و خنثی سازی اقدامات احتمالی اسرائیل و دولت های هم پیمان آن در مرزهای اطراف ایران و مواجهه هوشمندانه و خویشتندارانه با آن ها باید در رأس اهتمام نهادهای سیاسی و امنیتی و اطلاعاتی کشور قرار گیرد.
۵) افراطیون جنگ طلب داخلی – که در خوشبینانهترین ارزیابیها بازیچه رندانِ کاسب تحریمند – آتش به اختیارهایی هستند که می توانند با اقدامات بحران آفرین احتمالی خود تصمیم مسئولان نظام را به چالش کشیده مذاکرات را با شکست مواجه سازند. از نهادهای سیاسی و امنیتی کشور میخواهیم مراقب تحرکات این جماعت و برنامههای سیاسی تبلیغاتی آن ها در رسانه ملی و منابر جمعه آن ها باشند.
۶) مذاکرات موفق و متضمن منافع ملی در گروی وحدت و انسجام داخلی و برخورداری از پشتوانه اجتماعی و ملی است. امروز جامعه با مشکلات عظیم اقتصادی و معیشتی دست به گریبان است. افکار عمومی از تورم و گرانیهای بی سابقه به شدت ناراضی و عصبانی است.
از دولت و همه نهادهای حاکمیت مصرانه می خواهیم در این شرایط حساس از اقدامات و تصمیمات تحریک آمیزی که میتواند نارضایتیها را تشدید و به اعتراضات مردمی بینجامد اکیداً خودداری کرده، متقابلاً با اقدامات سازنده نظیر تصویب (اف. ای. تی. اف)، رفع فیلترینگ از پیام رسان ها و مبارزه مؤثر با رانت و فساد؛ در جلب رضایت عمومی بکوشند.