بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/02/29
شماره 2470 - تاریخ 1403/02/29
آخرین اخبار
اجرای طرح سراسری ساماندهی آسیب‌های اجتماعی درناحیه٢ منطقه٦
شهردار منطقه۶ میهمان منزل شهدا شد
توافق دوشان‌تپه تصویب شد
برگزاری پویش یکشنبه با ورزش بانوان
پاکسازی ۱۱۰ متر مربع جداره ها در منطقه ۲۱
۶۰ مصوبه، رهاورد سومین بازدید میدانی شهردار منطقه ۱۵، از ناحیه یک بود
نصب ۱۴۴ تابلو قدم شمار در منطقه ٢١
-از کادر آموزشی مدارس استثنایی منطقه۴ تقدیر شد
اهتزاز پرچم رضوی در محوطه برج میلاد
منطقه ١٢ تهران درآستانه میلاد امام رضا (ع) غرق نور و سرور شد
توسعه پارکینگ های منطقه راهکار کاهش مشکلات ترافیکی است
قطعی برق روشنایی داخلی ایستگاه میرزای شیرازی برطرف شد
لایروبی بیش از 10 هزار متر از انهار معابر سطح منطقه 17
اجرای لوله گذاری ۴ کیلومتری فضای سبز بزرگراه شهید خرازی
اجرای طرح مبارزه با حیوانات موذی در منطقه۲۲
یادداشت مدیر روابط عمومی شهرداری منطقه ۳ به مناسبت روز ارتباطات و روابط عمومی
چه فرقی می‌کند پنجشنبه تعطیل باشیم یا شنبه؟
تولید بیش از 56 هزار تن شمش آلومینیوم طی ماه نخست 1403
خشایار راد: سوژه‌های روزمره دمده شده!
دادگاه فرزندان معاون اول سابق قوه‌قضاییه غیرعلنی نیست/ با ناشران اسناد مالی مردم برخورد می‌کنیم
چرا مالیات مشاغل و اصناف ناچیز است؟
خشایار راد: سوژه‌های روزمره دمده شده!
بومی‌سازی جوهرهای نانو آنتی‌باکتریال خودکار در کشور
جبهه مقاومت نیازمند روایت صحیح و هنرمندانه است
بهسازی محورهای مواصلاتی در حریم منطقه ۲۲
رفع آخرین معارض پروژه آزادراه شهید شوشتری در منطقه ۱۵
پایش آسفالت معابر منطقه ٦ تهران زیر ذره بین سازمان بازرسی شهرداری تهران
اتمام عملیات آسفالت و تبدیل انهار به کانیو در معابر خیابان لقمان منطقه 19
عملیات اجرایی آسفالت ریزی بلوار شقایق در منطقه 19آغاز شد
بهسازی مسیر خاکی2 هزار متر مربعی ضلع غربی بلوار یادگار با تخلیه 50 کامیون تراشه آسفالت
122 نقطه از معابر شهری منطقه 19 با پخش 75 تن آسفالت بهسازی شد
اصلاح هندسی نقاط حادثه خیز محور آزادگان در منطقه 19 با تعویض گاردریل و اجرای تک جدول
انهار معابر شهیدان لطیفی و ورامینی در منطقه 19 به کانیو تبدیل شد
افزایش روشنایی پایه چراغ های ۹ متری بلوار میلاد در قالب پروژه های «من شهردارم دو»
۲ هزار دانش آموز دختر منطقه۱۳ تکریم شدند
رصد مدیران شهری از پروژه های ترافیکی شمال شرق شهر
سیر تکامل روابط عمومی و ارتباطات در گذر زمان به تصویر کشیده می شود
پل تندرستی بزرگراه شهید همت درآینده نزدیک آماده بهره برداری می شود
ایستگاه های سیار «آینده شبیه توست» میزبان دختران منطقه2
نصب ابرپرچم‌های امام رضا (ع) در ۲ نقطه از منطقه ۱۶
روشنایی معابر در طرح تحول خدمت تأمین می شود
نمایشگاه و کارگاه هنری ارتباطات و روابط عمومی در منطقه ۴ تهران
آغاز مرحله جدیدی از پروژه ساماندهی حاملان بار با چرخ دستی در بازار تهران
صرف بیش از ١٠٠ هزار متر‌مربع پوشاننده برای پاکسازی و زیباسازی جداره‌ها و نما‌های فرسوده هر ماه
رئیس شعبه مرکزی بانک ایران زمین معرفی شد
رئیس شعبه مرکزی بانک ایران زمین معرفی شد
جمع آوری 12 هزار کیلو پسماند غیرمجاز در منطقه 17
حضور بانک آینده؛ در شصت و سومین نمایشگاه و کنگره دندانپزشکی ایران- اکسیدا
حضور بانک آینده؛ در شصت و سومین نمایشگاه و کنگره دندانپزشکی ایران- اکسیدا
نامگذاری پل محله شهید باقری به نام شهید اکبر ملک‌شاهی
اجرای طرح‌های هوشمندسازی، مکانیزاسیون و مصرف بهینه آب در بوستان جنگلی چیتگر
حوزه حمل و نقل عمومی پایتخت متحول می شود
کد خبر: 154223 | تاریخ : ۱۳۹۶/۱۱/۲۳ - 20:20
شکر، نمک و اضطراب، دشمنان سلامتی

شکر، نمک و اضطراب، دشمنان سلامتی

نتایج پژوهش‌های متعددی نشان می‌دهد که مصرف 3 ماده غذایی اصلی‌ترین عامل بسیاری از بیماری‌های روحی و جسمی است که کنترل آن‌ها می‌تواند موجب بهبود سلامت عمومی افراد شود.

نوآوران آنلاین-

 بسیاری از ما تجربه وسوسه در برابر طعم‌ها و مواد غذایی مختلفی را داریم که می‌تواند به شکل خوردن یک برش کیک اضافه، یک شیرینی بیشتر یا پاشیدن مقدار زیادتری نمک روی غذا دیده شود.

این عادت‌های به‌ظاهر ساده، ممکن است در همان لحظه بر سلامت شما تأثیری نداشته باشد اما در درازمدت سلامت عمومی شما را به خطر خواهد انداخت.

دکتر شیهال سینگ، مشاور مدیریت شیوه زندگی در این رابطه گفت: «فقدان کنترل شخصی در برابر خوراکی‌ها و سبک زندگی نامناسب، ما را در برابر تهدیدات و بیماری‌های مختلفی مستعد می‌کند. مصرف غذاهای مضر و نامناسب در زندگی روزمره ما تکرار شده و ما نسبت به این موضوع بی‌توجه هستیم. از سوی دیگر فشارهای عصبی زندگی روزمره و تلاش برای ایجاد تعادل در شغل، زندگی خانوادگی و دوستانمان نیز می‌تواند عوارض جسمانی و روحی فراوانی داشته باشد.»


بیشتربخوانید : "دشمن" اصلي سلامتی آقایان


پژوهش‌های متعددی تاکنون در زمینهٔ سلامت و بهداشت جسمی و روحی انسان انجام‌ شده است و درمجموع نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد که ما باید در رأس همه موارد، از سه اشتباه خودداری کنیم که عبارت‌اند از: نمک، شکر و اضطراب.

نمک، شیطانی که وجودش لازم است

آیا می‌توان تهیه غذایی بدون نمک را متصور شد؟ نمک را می‌توان طعم‌دهنده اصلی تمامی غذاهایمان محسوب کرد.

این ماده همچنین برای ایجاد تعادل در مایعات بدن ضروری بوده و سطح PH خون را نیز تنظیم می‌کند.

بدیهی است که ما طعم نمک را دوست داشته و از آن در غذاهایمان استفاده کنیم اما مصرف زیاد نمک واقعاً می‌تواند برای سلامتی انسان، مضر باشد.

برخی حقایق در زمینهٔ استفاده از نمک:

در صورت کمبود سدیم در بدن، گروهی از پیام‌های شیمیایی و هورمون‌ها به کلیه و غدد تولیدکننده عرق پیامی ارسال می‌کنند که آب و سدیم بدن را حفظ کنند. کمبود نمک در خون می‌تواند موجب شوک‌های سریع و ناگهانی در فشارخون شده و به قلب آسیب برساند.

در صورت مصرف بیش‌ازحد نمک، کلیه‌ها وظیفه خارج کردن میزان اضافی سدیم را داشته و حجم نمک در ادرار زیاد می‌شود.

وجود نمک زیاده از حد در بدن اما منجر به حبس شدن آب در بدن و تورم می‌شود که بیماری ادم (oedema) را در پی دارد. وجود آب بیشتر در بدن همچنین منجر به حرکت بیشتر خون در سیاهرگ‌ها و سرخرگ‌ها خواهد شد.

موارد فوق به معنی عدم استفاده از نمک نبوده و بهتر است در مصرف نمک، تعادل برقرار کرده و به‌طور خاص از پاشیدن نمک اضافه روی غذای خود اجتناب کنید.

غذاهای آماده، فست فودها، مواد غذایی فراوری‌شده و کنسروها حاوی میزان زیادی نمک هستند که مصرف بیش‌ازحد آن‌ها می‌تواند توازن سدیم را در بدن شما بر هم زند.

شکر، وسوسه‌ای آمیخته با گناه

تنها تصور یک شیرینی خوش‌مزه می‌تواند دهان بیشتر مردم را آب انداخته و غلبه بر این وسوسه نیز بسیار دشوار است.

شکر یک منبع غنی تولیدکننده انرژی در بدن بوده و مصرف میزان کم آن برای انسان لازم است اما زیاده‌روی در خوردن شکر تأثیراتی منفی بر متابولیسم و سوخت‌وساز بدن داشته و همچنین منجر به چاقی و افزایش وزن شده و بیماری‌های متعددی را در پی دارد.

مصرف شکر اضافه می‌تواند بین 10 تا 20 درصد کالری اضافه وارد بدن انسان کند که این موضوع نیز در صورت تکرار، عوارض نامناسبی در پی دارد.

مصرف بیش‌ازحد شکر عوارضی همچون کبد چرب، دردهای مفصلی، التهاب، اختلالات کلیوی و اضافه‌وزن را به وجود خواهد آورد.

خوردن شیرینی و مواد غذایی دارای حجم زیاد شکر و قند به‌یک‌باره انرژی زیادی وارد بدن کرده و سطح قند خون را به‌سرعت افزایش می‌دهد اما هنگامی‌که سطح قند خون کاهش پیدا کند، سلول‌ها شکر اضافی واردشده در بدن را جذب می‌کنند که این موضوع می‌تواند موجب اضطراب شده همچنین مصرف زیاد قند باعث ایجاد افسردگی در بزرگ‌سالان می‌شود.

اضطراب، قاتل تدریجی

سبک زندگی شلوغ و پر دغدغه امروزی امکان توجه به‌سلامتی و بهداشت جسمی و روحی را نمی‌دهد و در این میان وجود اضطراب اصلی‌ترین عامل بسیاری از بیماری‌های جسمی و روحی است.

اضطراب عامل اصلی کاهش سطح انرژی، بی‌علاقگی به انجام کارها، استراحت و آرامش ذهنی شده و شادی و سلامت جسمی را نیز از انسان سلب می‌کند.

اضطراب یکی از مهم‌ترین بیماری‌هایی است که از سوی افراد مختلف، نادیده گرفته‌شده و می‌تواند در بدن ما اضطراب، افسردگی، سردرد، بی‌خوابی، تحریک‌پذیری، احساس خستگی، یبوست، آکنه، ریزش مو و افزایش وزن ایجاد کند.

چگونه اضطراب را مدیریت کنیم؟

بسیاری از ما در طول زندگی خود اضطراب را تجربه می‌کنیم اما تنها تعداد اندکی از ما برای حل آن اقداماتی مفید انجام می‌دهیم.

نگرانی‌های مختلف اجتماعی مربوط به استرس یکی از دلایل اصلی عدم پذیرش این موضوع از سوی فرد است.

برای مواجه با اضطراب می‌توانید این مسائل را رعایت کنید:

داشتن ورزش منظم یا فعالیت بدنی کافی

انجام برخی تکنیک‌های ویژه مانند مدیتیشن، تنفس عمیق، ماساژ و...

داشتن روابط اجتماعی مناسب با دوستان و خانواده

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.