بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/02/08
شماره 2456 - تاریخ 1403/02/08
آخرین اخبار
کنعانی: توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
رفتار غیرانسانی آمریکا نسبت به دانشجویان معترض شرم‌آور است/ دانشگاهیان جهان باید خون گریه کنند
رئیسی: جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
تلاش برای ارتقاء همکاری های حداکثری شرکای اجتماعی حوزه سلامت
طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در منطقه ۶ تهران با قوت ادامه دارد
تلاش برای بهبود وضعیت ترافیک در پهنه مرکزی تهران
رونمایی از تمثال جدید سردار شهید احمد کاظمی در منطقه ۱۹
زیرگذر بزرگراه خلیج فارس به روستای پلایین با اقدامات ترافیکی ایمن سازی شد
ورودی بناهای تجاری غیر مجاز در منطقه 19 با استقرار نیوجرسی مسدود شد
دریاچه بوستان شقایق منطقه 19مجهز به محل تفریحی و فراغتی می شود
به صدا در آمدن زنگ هفته سلامت در مدارس منطقه ۱۶
شمارش معکوس پایان رفع معارضین مسیر آزاد راه شهید شوشتری در منطقه ۱۵
مرمت و تعویض ۴۵ گاردریل‌ در بزرگراه امام رضا (ع)
کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاههای زنجیره‌ای شهروند
احیا آسفالت مدرسه شهید ناظم در ناحیه۶
هم اندیشی و اجرایی نمودن تصمیمات لازم به منظور بهبود وضعیت جمع آوری زباله در ناحیه۷
اجرای ۸۰ هزار متر خط کشی محوری در سال ۱۴۰۳ در منطقه ۲۱
زباله گردی در شهر؛ باید از خودمان شروع کنیم...
زباله گردی در شهر؛ باید از خودمان شروع کنیم...
نشست تخصصی مباحث ترافیکی در شمال شرق شهر
تور گردشگری افراد دارای معلولیت
پاکسازی چهره منطقه ۴ از حضور زباله گردها
جمع‌آوری ۵۰۰ کیلو زباله از محوطه ایستگاه‌ها
پروژه بوستان محله جوادیه از مرز پیشرفت ۹۰٪ عبور کرد
تحقق دو برابری اخذ سند برای املاک فاقد سند در بافت فرسوده نسبت به برنامه چهارم توسعه
توجه ویژه مدیریت شهری به حمل و نقل عمومی
پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک درمنطقه٢ تهران
محلات طرشت و شریف صاحب خانه محیط زیست شدند
برپایی ایستگاه های حال خوب سلامت در معابر منطقه2
آغاز عملیات نرده‌گذاری رفیوژ میانی شهید محلاتی
برگزاری آیین تجلیل از متولیان ورزش زورخانه ای و پهلوانی در منطقه ۱۲
پایانه‌های حمل و نقل عمومی منطقه ۲۲ تجهیز می شوند
جلب مشارکت حداکثری شهروندان در اجرای برنامه های دوستدار محیط زیست در منطقه22
برتری قاطع برابر قرقیزستان/ فوتسال ایران مسافر جام جهانی شد
سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
موشک «فالکون ۹» یک رکورد جدید را ثبت کرد
حق پخش تلویزیونی سرخابی‌ها را به سرانجام می‌رسانیم/ دریافت ۱۱۰ همت مالیات از ابربدهکاران
توقعات آمریکایی‌ها تمامی ندارد/خوب شدن حال کارگر یعنی خوب شدن حال کشور
بررسی نقش مشارکت قانونی در جرایم گروفروشی
بررسی نقش مشارکت قانونی در جرایم گروفروشی
دغدغه و درخواست شهروندان با ۵۶۴ مصوبه بازدید میدانی محلات پیگیری شد
اجرای عملیات طعمه‌گذاری و لانه‌کوبی درنواحی شش‌گانه منطقه٦ تهران
ارتقاء سطح دانش و اشاعه فرهنگ گیاه‌ پروری بین اقشار مختلف
تجهیز و آغاز فعالیت دبیرخانه کانون های اجتماع محور در منطقه ۲۱
برگزاری ششمین جلسه هم اندیشی دبیرخانه تکریم با مسئولین تکریم ارباب رجوع مناطق ۲۲ گانه در منطقه ۲۱
حال خوش شهروندان منطقه ۴ در هفته سلامت
طرح ارزشمند "کوک چهارم"
ترویج فرهنگ آپارتمان نشینی در محلات منطقه 13
معرفی پروژه مرمت و بهسازی ساختمان شهرداری منطقه۱۳ در دومین نشست احیا گران بافت تاریخی تهران
اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از وقوع آتش سوزی در اراضی جنگلی سرخه حصار و خجیر
پاکسازی مستمر زمین های بایر و قطعات خالی سطح ناحیه۳
آماده باش عوامل خدمات شهری در منطقه ۵
کد خبر: 179300 | تاریخ : ۱۳۹۷/۹/۲۸ - 16:53
ایرانی ها در ۱۰ سال گذشته ۵.۵ برابر چاق تر شده اند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی؛

ایرانی ها در ۱۰ سال گذشته ۵.۵ برابر چاق تر شده اند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: چاقی در ۱۰ سال گذشته در ایران به ۵.۵ برابر افزایش یافته است.

نوآوران آنلاین- محمد آقاجانی، روز چهارشنبه در سومین کنگره بین المللی و پانزدهمین کنگره ملی تغذیه در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی، اظهار کرد: برای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتخار بزرگی است که میزبان این دوره از همایش است. بحث تغذیه یکی از مهم ترین مسائل در همه کشور ها از جهت توسعه ملی و سلامت است.

وی دسترسی فیزیکی به غذا، دسترسی اقتصادی به غذا، سواد و فرهنگ تغذیه و تامین سلامت غذا را چهار بعد تغذیه عنوان کرد و افزود: به طور خاص در حوزه سلامت دو بعد سواد تغذیه و تامین سلامت غذا از وظایف وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه چاقی در کشور در طول ۱۰ سال گذشته ۵.۵ برابر شده است، افزود: سوءتغذیه دو طیف دارد، سوءتغذیه ناشی از کمبود دریافت انرژی، پروتئین و سایر مواد لازم و سوءتغذیه ناشی از اضافه دریافت غذا که منجر به چاقی می شود.

رئیس سومین کنگره بین المللی و پانزدهمین کنگره ملی تغذیه با بیان اینکه بیماری های غیر واگیر بیشترین علت مرگ و میر را به خود اختصاص داده است، گفت: دیابت، فشارخون، سکته های مغزی و قلبی، پوکی استخوان، نارسایی های کلیوی و بسیاری از سرطان ها مانند سرطان پستان به عوامل تغذیه ای نسبت داده می شوند و غذا در مرگ و میرهای ناشی از آن تاثیر جدی دارد.

آقاجانی با اشاره به اینکه تغییر الگوهای غذایی از فرم سنتی به صنعتی در خانواده ها مسئله بسیار مهمی است، یادآور شد: میزان مصرف روزانه نمک در کشور در ازای هر نفر ۹/۱۰ گرم و دو برابر میزان توصیه شده سازمان بهداشت جهانی است.

وی ادامه داد: میزان مصرف روزانه شکر در ازای هر نفر نیز ۷۰ گرم است، درحالی که میزان توصیه شده سازمان بهداشت جهانی ۴۰ گرم است و بسیار مهم است که میزان استفاده از این عناصر در تولید مواد غذایی مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

رئیس سومین کنگره بین المللی و پانزدهمین کنگره ملی تغذیه در ادامه یادآور شد: در جریان اجرای طرح تحول سلامت، برنامه تغذیه در مراکز جامع سلامت برای اولین بار توسط کارشناسان تغذیه به برنامه DHC اضافه شد و کارشناسان در این مراکز خصوصا حاشیه شهرها که از خدمات اجتماعی محروم اند فعالیت کردند.

آقاجانی افزود: در این برنامه کارشناسان برنامه های آموزشی-پیشگیرانه را برای سنین مختلف اجرا می کنند و در مدارس و مهد کودک ها آموزش می دهند و برنامه های مکمل غذایی را برای گروه های سنی اجرا می کنند.

وی با بیان اینکه برنامه پیشگیری از بیماری های غیر واگیر یکی دیگر از برنامه های طرح تحول سلامت است، توضیح داد: برای کاهش بیماری های غیر واگیر و کاهش مرگ و میر زودرس ناشی از بیماریهای غیرواگیر اهدافی را تنظیم کرده ایم که بحث اصلاح غذا و فرهنگ تغذیه از مهمترین موارد آن است.

وی ادامه داد: برای کنترل بیماری های غیر واگیر و کاهش مرگ های زودرس ناشی از بیماری های غیرواگیر اهدافی را تنظیم کرده ایم که بحث اصلاح غذا و فرهنگ تغذیه از مهمترین موارد آن است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: از اتفاقاتی که در راستای طرح تحول نظام سلامت رخ داد، بحث خدمات تغذیه است که برای اولین بار ۱۰ خدمت تغذیه در کتاب ارزشهای نسبی سلامت جمهوری اسلامی ایران درج شد و از سوی دولت به رسمیت شناخته و تعرفه گذاری شد. این خدمات در کتاب ارزش نسبی ستاره دار نیستند، به این معنی که سازمانهای بیمه گر پایه باید این خدمات را پوشش دهند.

وی در ادامه با اشاره به وجود مشکلاتی در این خصوص از سوی سازمان های بیمه گیر، به نقش دانشگاه علوم پزشکی در حوزه تغذیه و صنایع غذایی کشور اشاره کرد و گفت: از سال ۱۳۴۰ انیستیتو تغذیه ای در کشور راه اندازی شد و هم اکنون این مرکز به عنوان همکار سازمان بهداشت جهانی فعالیت می کند و برنامه های متعدد علمی را اجرا می کند؛ برنامه مراقبت ملی غذا و تغذیه، برنامه ملی کوهورت رابطه غذا با بیماریهای مزمن، برنامه ملی پایش عوامل خطر تغذیه ای در غذاهای صنعتی، برنامه ملی الگوی مصرف مواد غذایی و برنامه ملی تدوین جدول ترکیبات مواد غذایی و چندین برنامه دیگر انیستستو تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی که از دیرباز در حوزه تغذیه کشور تاثیرگذار بوده است در زمینه مواد غذایی فعال است.

آقاجانی توضیح داد: در حوزه آموزش و تربیت متخصصان هم دانشگاه علوم پزشکی شهیدب هشتی از سال ۱۳۴۰ کارشناسانی را برای این حوزه تربیت کرده است. خوشبختیم که این دانشگاه موفق شده است پنج هزار پانصد نفر در مقاطع مختلف کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا برای عرصه خدمات سلامت و همینطور عرصه آموزش و پژوهش در حوزه پژوهش نیروهای متخصص تربیت کند.

وی به اجرای برنامه ویژه «جامع سلامت غذا کشور» از سال ۱۳۹۳ توسط مرکز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه و با مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان غذا و دارو اشاره کرد و گفت: این برنامه طی چهار فاز چهار ساله(۱۶ سال به طول خواهد انجامید) با سه محور اساسی توانمند کردن آزمایشگاههای مواد غذایی برای شناسایی سموم و آلاینده های مواد غذایی، ارتقای کیفیت و سلامت غذا و همینطور ارتقای فرهنگ تغذیه اجرا می شود.

رئیس سومین کنگره بین المللی و پانزدهمین کنگره ملی تغذیه، ادامه داد: در فاز اول این برنامه توانمند کردن آزمایشگاههای مواد غذایی در کشور با سه کشور هلند، اتریش و مجارستان هدف قرار گرفت و قراردادهای علمی با این کشورها با هدف برگزاری دوره های آموزشی مشترک، اعزام دانشجو و استاد و انتقال تکنوولوژی شناسایی سموم در مواد غذایی منعقد شد و اتفاقات خوبی در این زمینه رخ داد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: بیومانیتورینگ مو برای مواجهه با ۴۰۰ نوع از آفت کش ها برای اندازه گیری میزان مواجهه انسان با این آفت کش ها، روش شناسایی سریع هشت گروه آلاینده ها و همچنین روش شناسایی همزمان آنتی بیوتیک ها در مواد غذایی پایه گذاری شد و همینطور روش سه گروه از آلاینده های پایدار آبی در غذا در این فاز به انجام رسید.

وی ادامه داد: همچنین کارگاه های متعدد آموزشی، آزمایشگاه های مواد غذایی در کشور برای ارتقا توانمندی آزمایشگاه های مواد غذایی انجام شده است که امیدواریم این روند ادامه یابد و این تحقیقات بتواند در راستای سالم سازی غذایی که مردم مصرف می کنند موثر باشد .

آقاجانی در پایان با ابراز امیدواری جهت مفید واقع شدن این کنگره در راستای ارتقای سطح دانش غذا و تغذیه یادآور شد: البته تامین سلامت غذا در گرو فعالیت بسیاری از ارگان ها و وزارت خانه ها، سازمانهای دولتی و مردمی است که امیدوارم با همدلی در این حوزه ایجاد شده بتوانیم سلامت غذا مردم را تضمین کنیم.

سومین کنگره بین المللی و پانزدهمین کنگره ملی تغذیه، تا روز جمعه ۳۰ آذر ۹۷ در سالن همایش های بین المللی ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.