نوآوران آنلاین-مهندس مسلمی در گفتوگو با ایسنا، ضمن بیان آنکه انجمن تجهیزات پزشکی کشور در ۱۵ استان در حال فعالیت است، گفت: از بدو تاسیس رشته مهندسی پزشکی تا کنون حدود ۱۰ هزار فارغالتحصیل رشته مهندسی پزشکی داریم که از آن تعداد بیش از ۴ هزار کارشناس و متخصص تجهیزات پزشکی که در بخش صنعت و پزشکی فعالیت میکنند T عضو انجمن ما هستند.
وی تمرکز این انجمن را بر توانمندسازی فارغالتحصیلان رشته مهندسی پزشکی معرفی کرد و افزود: این هدف برای دفاع از منافع صنفی و حقوقی افراد شاغل در بخش تجهیزات پزشکی بیمارستانها است. از طرف دیگر آموزش و تایید صلاحیت مسئولین فنی تجهیزات پزشکی کشور و برخی فعالیتهای مربوط به ارزیابی خدمات پس از فروش کمپانیهای خارجی از دیگر وظایفی است که وزارت بهداشت به انجمن ما محول کرده است.
مسلمی اصلیترین چالش انجمن صنفی متخصصین تجهیزات پزشکی کشور را ورود داروسازان به حوزه تجهیزات پزشکی کشور دانست و اظهار کرد: این در حالی است که حوزه تجهیزات پزشکی و بویژه مسئولیت فنی، یک حوزه کاملا علمی است که نیازمند کسب دانش در همین رشته را دارد. اما در حال حاضر برخی داروسازان به عنوان مسئول فنی تجهیزات پزشکی در داروخانهها و بیمارستانها مشغول به کار هستند. همانگونه که یک متخصص تجهیزات پزشکی صلاحیت ارائه نظر در حوزه دارو را ندارد، یک داروساز نیز نمیتواند به مباحث تخصصی تجهیزات پزشکی به شکل فنی ورود کند.
وی افزود: ورود داروسازان به حوزه تجهیزات پزشکی منجر به بیکاری فارغالتحصیلان رشته تجهیزات پزشکی خواهد شد؛ چنانچه اکنون نیز ۳هزارنفر متخصص تجهیزات پزشکی بیکار در کشور وجود دارد.
مسلمی درخصوص همکاری این انجمن با شرکتهای دانشبنیان در حوزه تجهیزاتپزشکی، گفت: با پارکهای علم و فناوری برخی دانشکدههای علومپزشکی، شرکتهای صنعتی و شرکتهای شتابدهنده تفاهمنامهای امضا کردهایم تا اطلاعات لازم در زمینه نیروها، متخصصین و... را در زمینه تجهیزات پزشکی در اختیارشان بگذاریم؛ چراکه انجمن ما بانک اطلاعاتی قوی در این زمینه دارد. همچنین در زمینه آموزش مهارتهای ورود به بازار و فروش محصولات، راهنماییهای لازم را به آنها ارائه میدهیم تا فرایندهای شرکتهای دانشبنیان از حالت ایده خارج شده و به شکل عملی قابل اجرا باشند.