بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/02/10
شماره 2458 - تاریخ 1403/02/10
آخرین اخبار
پوستر نوزدهمین دوره اعطای مدرک به حافظان قرآن کریم رونمایی شد
بازپیرایی فضای سبز و کاشت بیش از 500 اصله درخت در 5 محور منطقه 19
محور شریانی بزرگراه آزادگان در محدوده منطقه 19جان تازه ای گرفت
اجرای طرح «کوچه به کوچه خدمت» در محلات منطقه ۱۹
نظارت های ستادی نواحی منطقه ۱۹ در سال جدید با بازدید از محور ویژه در ناحیه ۲ آغاز شد
اجرای طرح آراستگی"خونه به خونه" درمحدوده نواحی شش‌گانه منطقه ٦ تهران
پاتک شهرداری منطقه٦ تهران برای جلوگیری از حمله سفیدبالک‌ها
پروژه بوستان محله جوادیه از مرز پیشرفت ۹۰٪ عبور کرد
بهره‌گیری از ظرفیت شوراهای در تحقق شعار سال
هوای پاک،مسئول پاسخگو، شهروند مسئول
پاکسازی ۷۰ هزار متر مربع زمین های بایر در منطقه ۲۱
اجرای ۶ هزار و ۲۵۰ مترطول عملیات آبرسانی در منطقه ۲۱
برگزاری همایش پیاده‌روی خانوادگی و رویداد مثبت ۱۰۰ در بوستان بزرگ ولایت
واردات ۱.۸ میلیارد دلاری طلا برای رفع تعهدات ارزی
سیدصالحی: نکونام کار بزرگی کرد/ تیمی موفق می‌شود که میانه زمین را تصاحب کند
ارائه حوزه های چهارگانه همکاری های معدنی ایران و آفریقا
رشد 16.3 درصدی تولید فولاد خام ایران
حیات در فلات مرکزی با اجرای خط یک پروژه انتقال آب خلیج فارس
امکان مشارکت سودآور مردم در بخش معدن فراهم می شود
افتتاح خانه بهداشت کارگری در محل طرح فولاد سازی قروه
رعایت الزامات حوزه HSE همگام با روند توسعه، در اولویت ایمیدرو قرار گیرد
پوستر نوزدهمین دوره اعطای مدرک به حافظان قرآن کریم رونمایی شد
هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر پیش‌بینی می‌کند
هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر پیش‌بینی می‌کند
اظهارات ضد و نقیض درباره یک مهمان‌ ویژه
آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان
کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟
قالیباف: مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی فقط یک درصد از افراد جامعه را شامل می‌شود
عملکرد سه ماهه ۱۲ صندوق بخشی فعال در بازار سرمایه با صدرنشینی "سمان"
عملکرد سه ماهه ۱۲ صندوق بخشی فعال در بازار سرمایه با صدرنشینی "سمان"
پذیره نویسی ۲۰۰ میلیارد تومانی اوراق مرابحه "سیرنگ" با نرخ سود ۲۳ درصدی
پذیره نویسی ۲۰۰ میلیارد تومانی اوراق مرابحه "سیرنگ" با نرخ سود ۲۳ درصدی
بزرگداشت شهدای مدافع سلامت در قطعه 50 گلزار شهدای بهشت زهرا (س)
جلب مشارکت مردمی در پشتیبانی و مراقبت از طرح ساماندهی آسیب های اجتماعی
سیمای شبانه 7 بوستان منطقه 19 با اصلاح و تعمیر ۱۷۷ شعله از ابتدای سال روشن تر شد
نصب سازه پرتابل فرهنگی درجوار اماکن مذهبی وکانون تجمعات مردمی
ارزیابی امکانات، تجهیزات و ملزومات نگهداشت فضای سبز منطقه ٦ تهران
جمع آوری تابلوهای غیرمجاز از سطح منطقه۵
از ساماندهی کیوسک‌های مطبوعاتی تا اصناف و مشاغل مزاحم
اهمیت فرهنگ‌سازی در ارتقای مسئولیت اجتماعی حفظ محیط زیست
برگزاری همایش "پیاده روی خانوادگی " در بوستان جنگلی سرخه حصار
افتتاح اولین دبیرخانه کانون نوجوانان منطقه 13
تحکیم بستر آسفالت بزرگراه آزادگان و تعریض و ایمن‌سازی کندروی شرقی این بزرگراه در تقاطع با بزرگراه شهید لشگری
ایمن سازی و زیباسازی ۵۲ دستگاه پل عابر پیاده در منطقه ۲۱
بازرسی کارشناسان اداره HSE از سطح نواحی
اجرای عملیات رنگ آمیزی المان های بوستانی - عمرانی و ترافیکی در بوستان جنگلی یاس فاطمی
بازدید وزیر کشور از پروژه های سازمان نوسازی شهر تهران
با همکاری شهرداری تهران بسته‌های ویژه نوسازی بافت فرسوده تدوین می شود
برگزاری آیین افتتاحیه زورخانه ده ونک با حضور مسئولان شهری پایتخت و پیشکسوتان ورزش باستانی
از احداث بیمارستان جدید در منطقه تا منتقل شدن خط راه آهن تهران-اهواز
اجرای طرح همیاران آرامش در منطقه۲۲
آغاز بکار نخستین خانه خلاقیت و نوآوری در منطقه ۲۲ تهران
کد خبر: 252040 | تاریخ : ۱۳۹۹/۶/۲۶ - 21:38
چطور از فریزر در خانه بهتر استفاده کنیم؟

چطور از فریزر در خانه بهتر استفاده کنیم؟

فریزر یکی از وسایل مهم در آشپزخانه است. به کمک آن می‌توانید از هدر رفتن مواد غذایی جلوگیری کنید و کمتر دچار وسوسهٔ خریدن غذا‌های آمادهٔ شوید و به این ترتیب کمتر پول خرج کنید.

نوآوران آنلاین- از طرفی هم شاید به خاطر بیاورید که بسته‌هایی را از فریزر در سطل آشغال انداخته‌اید، چون نمی‌دانستید چه هستند و چه زمانی آنها را در فریزر گذاشته‌اید. با کمی نظم و ترتیب و برچسب‌گذاری می‌توانید خوب بخورید و مواد‌غذایی خوب مصرف کنید.

آیا مواد غذایی را برای زمان نامحدود می‌توان در فریزر نگه داشت؟
انجماد مواد‌غذایی جلوی رشد باکتری‌ها را می‌گیرد. به طور نظری مواد غذایی می‌تواند برای زمان نامحدودی منجمد بماند بدون آنکه "خراب" شوند. اما مواد غذایی که در فریزر با هوا تماس دارند در معرض "سوختگی ناشی از انجماد" قرار می‌گیرند و چربی‌ها هم ترش و فاسد می‌شوند. در طول زمان، کیفیت، طعم و بافت مواد غذایی بر اثر انجماد تغییر می‌کند. گوشت‌هایی که سطح تماس بیشتری دارند مانند بیکن، گوشت چرخ‌کرده یا سوسیس به خوبی قطعات بزرگ گوشت در حالت انجماد نمی‌مانند.
جدول‌‌ زیر راهنمای مدت زمانی است که مواد غذایی می‌توانند در حالت انجماد بمانند و کیفیت و طعم خود را از دست ندهند. این زمان، نظری است و عوامل دیگری هم بر آن اثر دارند. هر چه مادهٔ غذایی را سریع‌تر منجمد کنیم کمتر احتمال دارد که بر اثر انجماد آسیب ببیند و شل و وارفته شود. بهتر است مقادیر کمی را منجمد کنید و یک‌باره مقدار زیادی مواد غذایی را در فریزر وارد نکنید.


بسته‌بندی باریک و مسطح در کیسه‌های پلاستیکی به انجماد سریع‌تر مواد‌ غذایی کمک می‌کند. یادتان باشد که بعضی از روش‌های انجماد صنعتی مدت نگهداری مواد غذایی را در فریزر افزایش می‌دهند؛ اما مواد غذایی که در خانه بسته‌بندی و منجمد می‌شود مدت زمان محدودی کیفیت و طعم خود را حفظ می‌کنند.

چطور می‌توانیم دوام مواد غذایی منجمد را بیشتر کنیم؟
اگر مواد غذایی را خوب بسته‌بندی کنیم و نگذاریم که با هوا تماس داشته باشند، طعم و بافت آن ها بهتر حفظ می‌شود. خیلی آسان‌تر است که با همان بسته‌بندی فروشگاهی مواد‌غذایی را در فریزر قرار دهیم؛ اما اگر دوباره آن را بسته‌بندی کنیم تا کمتر در معرض هوا قرار گیرد، نتیجهٔ بهتری می‌گیریم. اگر مواد‌غذایی را در کیسه‌هایی که درِ آن ها بسته می‌شود نگهداری می‌کنید، زیپ یا درِ کیسه را خوب ببندید و سپس از یک نی استفاده کنید تا هوای اضافی آن را بیرون بکشید (البته این کار را با گوشت خام نکنید!).
با استفاده از کیسه‌های فریزر، می‌توانید اطمینان پیدا کنید که هوای موجود در کیسه خارج شده است و این کیسه‌ها جای کمی هم اشغال می‌کنند. می‌توانید کیسه‌ها را بشویید و دوباره استفاده کنید. اگر ترجیح می‌دهید از جعبه‌های پلاستیکی استفاده کنید، نوعی را انتخاب کنید که به طور کامل پر شود.

وقتی روی جعبه یا کیسه‌ای برچسب می‌زنید، از جدول بالا استفاده کنید و تاریخ مصرف مادهٔ غذایی را روی برچسب بنویسید. این کار به شما کمک می‌کند که با یک نگاه بدانید کدام مادهٔ غذایی را زودتر باید استفاده کنید و کدام را می‌توانید برای وقتی دیگر بگذارید.
سعی کنید مواد‌غذایی را در بسته‌بندی‌های کوچک منجمد کنید. باز شدن یا گرم کردن آن ها آسان‌تر خواهد بود. اگر لازم است پیش از پختن یخ آن باز شود آن را در یخچال بگذارید و همیشه اطمینان پیدا کنید پیش از آنکه مواد‌غذایی را در فریزر قرار دهید، خوب خنک شده باشند (بهتر است ابتداء در یخچال قرار داده شوند).

چطور سبزیجات را منجمد کنیم
توصیه می‌شود پیش از انجماد، سبزیجات را آب‌پز کنید. آب‌پز کردن یعنی مادهٔ غذایی را در آب‌ بجوشانید و سپس بگذارید آبش برود و با آب یخ آن را خنک کنید. این کار باعث می‌شود سبزیجات رنگ و بافت خود را حفظ کنند و میکروب‌های آن ها از بین برود. مدت زمان جوشاندن سبزیجات بستگی به اندازهٔ آن ها دارد؛ اما برای بیشتر قطعات به اندازهٔ ۲ تا ۳ دقیقه جوشیدن کافی است. فلفل‌ها استثناء هستند، آن ها را می‌توان پخته و نپخته منجمد کرد، چون به هر حال پس از انجماد نرم می‌شوند.
جوشاندن سبزیجات با برگ‌ سبز پیش از انجماد باعث می‌شود جای کمتری اشغال کنند. می‌توانید آن ها را در قالب‌های سیلیکونی مافین یا در قالب‌های یخ بریزید تا برای هر وعده و به هر مقدار که بخواهید به آسانی قابل استفاده باشند.
در فریزر کیسه‌هایی برای ساقه‌های جعفری، برگ‌های کرفس، لایه‌های بیرونی رازیانه، انتهای تره‌فرنگی و حتی ساقه‌های قارچ‌‌ها داشته باشید. با همهٔ این ها اگر وقت کنید می‌توانید سوپی بی‌نظیر درست کنید.
سیب‌زمینی‌های پخته به صورت سیب‌زمینی‌های سرخ‌شدهٔ نیم‌پز یا پورهٔ سیب‌زمینی به خوبی قابل انجماد است؛ اما سیب‌زمینی خام را نمی‌شود منجمد کرد.

چگونه میوه‌ها را منجمد کنیم
توت‌ها، برش‌های هلو، گیلاس، برش‌های طالبی و مانند آن را روی یک سینی فر پهن کنید و بگذارید خوب منجمد شود سپس در کیسه بریزید و در آن را خوب محکم کنید. بعضی میوه‌ها مثل زرد‌آلو، هلو و شفتالو نیاز به پاشیدن کمی ترکیب آبلیمو و شکر دارند تا رنگ خود را به خوبی حفظ کنند.
لیمو و پرتقال درسته را هم می‌توان منجمد کرد و می‌توانید پیش از آن که کاملاً یخ‌شان باز شود از آن ها استفاده کنید. می‌توانید کمی از گوشت و پوست آن ها را در ظرفی و آب آن را در قالب‌های یخ منجمد کنید. اگر فرصت نکرده باشید در فصل کوتاه پرتقال مربای پرتقال درست کنید، با پرتقال‌های اسپانیایی منجمد هم می‌توان مربای پرتقال خوبی درست کرد. ‌
موز در فریزر نرم و تیره می‌شود اما همین هم خاصیتی دارد. این موزها را می‌توانید در بستنی و اسموتی و نان موز استفاده کنید فقط یادتان باشد که پیش از انجماد آن ها را حلقه‌حلقه در کیسه‌های قرار دهید تا استفاده از آن ها آسان باشند.
سیب و گلابی را بهتر است پیش از انجماد بپزید. آن ها را آب‌پز یا بریان کنید و روی شان کمی آب‌لیمو و شکر بریزید، بگذارید خوب خنک شوند و سپس در ظرف‌هایی قرار دهید و منجمد کنید.

سبزی‌ها را چگونه منجمد کنیم؟
اگر بیش از نیازتان سبزی داشتید بهترین راه برای حفظ مزه و بافت آن ها این است که خردشان کنید و با کمی روغن خوراکی بدون مزه منجمد کنید. این روغن جلوی آسیب دیدن برگ‌های ظریف بر اثر انجماد را می‌گیرد و باعث می‌شود هوا به آن ها نفوذ نکند و طعم شان عوض نشود. اگر این خمیر روغنی را در کیسهٔ پلاستیکی منجمد کنید، هر بار می‌توانید همان اندازه که لازم دارید از آن ببرید. از قالب‌های یخ هم می‌توانید استفاده کنید.
درست کردن پِستو یکی از بهترین راه‌های نگه داشتن سبزی‌هاست و با ترکیب‌های مختلفی از سبزی‌ها می‌توان آن را تهیه کرد. کره و سبزی هم یکی دیگر از چیزهایی است که می‌توانید با سبزی درست کنید.

مواد غذایی که نباید منجمد کرد
پنیر‌های نرم مانند کاممبر، بری و خامه‌ای برای انجماد مناسب نیستند. پنیر پارمسان را می‌توان منجمد کرد اما ممکن است طعم خود را از دست بدهد و چون می‌توان مدت طولانی آن را در یخچال نگه‌ داشت، نیازی به انجماد آن نیست. نظرهای مختلفی در مورد انجماد پنیر وجود دارد، اتفاق نظر این است که پنیر منجمد‌شده در پخت غذا استفاده شود. ساختار و بافت پنیر بر اثر انجماد دگرگون می‌شود و نمی‌شود به راحتی آن را برید.

زردهٔ تخم‌مرغ را برای استفاده در کیک‌پزی یا جلای روی شیرینی‌ها می‌توان منجمد کرد؛ اما برای همه دستورات غذایی کاربرد ندارد. سس مایونز را اگر منجمد کنید اجزای آن از هم جدا می‌شود و تخم‌مرغ آب‌پز سفت را هم اگر منجمد کنید سفیده‌ٔ آن مثل لاستیک می‌شود. تخم‌مرغ خام را منجمد نکنید.
شیر را می‌توان منجمد کرد؛ اما (معمولاً) تغییرات مختصری در بافت آن ایجاد می‌شود، چربی آن از مایع جدا می‌شود و بافت دانه‌دانه‌ای پیدا می‌کند که اگر خوب هم زده شود درست می‌شود. اگر می‌خواهید خامه را منجمد کنید، ابتداء آن را کمی هم بزنید.
سبزیجات خام آبدار مثل گوجه‌فرنگی، خیار، قارچ، کدوی سبز و کاهو وقتی منجمد شوند چیز خوبی در نمی‌آیند. خیلی از میوه‌ها هم همینطورند، از جمله مرکبات، هندوانه و انگور؛ اما وقتی به صورت منجمد مصرف شوند، طعم خوشایند نشاط ‌آوری دارند.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.