بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/02/05
شماره 2455 - تاریخ 1403/02/05
آخرین اخبار
تلاش برای ارتقاء همکاری های حداکثری شرکای اجتماعی حوزه سلامت
طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در منطقه ۶ تهران با قوت ادامه دارد
تلاش برای بهبود وضعیت ترافیک در پهنه مرکزی تهران
رونمایی از تمثال جدید سردار شهید احمد کاظمی در منطقه ۱۹
زیرگذر بزرگراه خلیج فارس به روستای پلایین با اقدامات ترافیکی ایمن سازی شد
ورودی بناهای تجاری غیر مجاز در منطقه 19 با استقرار نیوجرسی مسدود شد
دریاچه بوستان شقایق منطقه 19مجهز به محل تفریحی و فراغتی می شود
به صدا در آمدن زنگ هفته سلامت در مدارس منطقه ۱۶
شمارش معکوس پایان رفع معارضین مسیر آزاد راه شهید شوشتری در منطقه ۱۵
مرمت و تعویض ۴۵ گاردریل‌ در بزرگراه امام رضا (ع)
کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاههای زنجیره‌ای شهروند
احیا آسفالت مدرسه شهید ناظم در ناحیه۶
هم اندیشی و اجرایی نمودن تصمیمات لازم به منظور بهبود وضعیت جمع آوری زباله در ناحیه۷
اجرای ۸۰ هزار متر خط کشی محوری در سال ۱۴۰۳ در منطقه ۲۱
زباله گردی در شهر؛ باید از خودمان شروع کنیم...
زباله گردی در شهر؛ باید از خودمان شروع کنیم...
نشست تخصصی مباحث ترافیکی در شمال شرق شهر
تور گردشگری افراد دارای معلولیت
پاکسازی چهره منطقه ۴ از حضور زباله گردها
جمع‌آوری ۵۰۰ کیلو زباله از محوطه ایستگاه‌ها
پروژه بوستان محله جوادیه از مرز پیشرفت ۹۰٪ عبور کرد
تحقق دو برابری اخذ سند برای املاک فاقد سند در بافت فرسوده نسبت به برنامه چهارم توسعه
توجه ویژه مدیریت شهری به حمل و نقل عمومی
پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک درمنطقه٢ تهران
محلات طرشت و شریف صاحب خانه محیط زیست شدند
برپایی ایستگاه های حال خوب سلامت در معابر منطقه2
آغاز عملیات نرده‌گذاری رفیوژ میانی شهید محلاتی
برگزاری آیین تجلیل از متولیان ورزش زورخانه ای و پهلوانی در منطقه ۱۲
پایانه‌های حمل و نقل عمومی منطقه ۲۲ تجهیز می شوند
جلب مشارکت حداکثری شهروندان در اجرای برنامه های دوستدار محیط زیست در منطقه22
سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
موشک «فالکون ۹» یک رکورد جدید را ثبت کرد
حق پخش تلویزیونی سرخابی‌ها را به سرانجام می‌رسانیم/ دریافت ۱۱۰ همت مالیات از ابربدهکاران
توقعات آمریکایی‌ها تمامی ندارد/خوب شدن حال کارگر یعنی خوب شدن حال کشور
بررسی نقش مشارکت قانونی در جرایم گروفروشی
بررسی نقش مشارکت قانونی در جرایم گروفروشی
دغدغه و درخواست شهروندان با ۵۶۴ مصوبه بازدید میدانی محلات پیگیری شد
اجرای عملیات طعمه‌گذاری و لانه‌کوبی درنواحی شش‌گانه منطقه٦ تهران
ارتقاء سطح دانش و اشاعه فرهنگ گیاه‌ پروری بین اقشار مختلف
تجهیز و آغاز فعالیت دبیرخانه کانون های اجتماع محور در منطقه ۲۱
برگزاری ششمین جلسه هم اندیشی دبیرخانه تکریم با مسئولین تکریم ارباب رجوع مناطق ۲۲ گانه در منطقه ۲۱
حال خوش شهروندان منطقه ۴ در هفته سلامت
طرح ارزشمند "کوک چهارم"
ترویج فرهنگ آپارتمان نشینی در محلات منطقه 13
معرفی پروژه مرمت و بهسازی ساختمان شهرداری منطقه۱۳ در دومین نشست احیا گران بافت تاریخی تهران
اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از وقوع آتش سوزی در اراضی جنگلی سرخه حصار و خجیر
پاکسازی مستمر زمین های بایر و قطعات خالی سطح ناحیه۳
آماده باش عوامل خدمات شهری در منطقه ۵
در روز جهانی زمین پاک رود دره کن از زباله‌ها پاکسازی شد
افزایش ناوگان حمل و نقل اتوبوسرانی در منطقه ۲۲
کاشت یک صد درختچه در بوستان های منطقه 17
هفته سلامت در منطقه ۱۷
کد خبر: 253630 | تاریخ : ۱۳۹۹/۹/۳ - 19:20
وضعیت تردد مسافر در مرزهای مشترک ایران، آذربایجان و ارمنستان

وضعیت تردد مسافر در مرزهای مشترک ایران، آذربایجان و ارمنستان

منطقه آزاد ارس در شمال غرب ایران هم‌مرز با کشورهای آذربایجان و ارمنستان و منطقه خودمختار نخجوان است، مرزهایی که از زمان شیوع ویروس کرونا به روی مسافران بسته شده و به تازگی مناقشات سیاسی را از سر گذرانده‌اند. اما تردد مسافران از این مرزها اکنون چه شرایطی پیدا کرده است؟

نوآوران آنلاین- پس از توافق جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان برای پایان جنگ قره‌باغ، شرکت هواپیمایی ارمنستان بار دیگر پروازهای تهران را از سر گرفت. هرچند دولت ارمنستان قانون ویزا را برای شهروندان ایرانی برگردانده و نتیجه منفی آزمایش کرونا را به مجموع مدارک مسافران ارمنستان اضافه کرده است. پروازهای آذربایجان و ایران اما هنوز برقرار نشده و سفر بین دو کشور تنها از مرز هوایی ترکیه ممکن است.

مرزهای زمینی ایران، آذربایجان و ارمنستان نیز از زمان همه‌گیری ویروس کرونا به روی مسافران بسته شده است. به گفته مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان شرقی، تردد مسافران از این مرزها در شش ماه اول سال در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته تا ۹۵ درصد کاهش داشته است. درحال حاضر فقط کامیون‌های باری و ترانزیتی و گروه خاصی از مسافران اجازه تردد از این مرزها را دارند. در گذشته بیشترین تردد مسافری که از این مرزها صورت می‌گرفت با انگیزه درمان، کار، دیدار اقوام و مهم‌تر از همه خرید بود.

لغو ویزای ایران برای اتباع جمهوری آذربایجان و ارمنستان این کشورها را در زمره پرسفرترین‌ها به ایران قرار داده بود اما ویروس کرونا، معادلات ویزا را کمی در این مرزها تغییر داده است. به طوری که ارمنستان قانون «لغو ویزا» را برای شهروندان ایرانی از فروردین‌ماه امسال برداشته و ایرانی‌ها برای سفر به این کشور باید ویزا تهیه کنند. ارمنستان درحال حاضر تنها به افرادی اجازه ورود می‌دهد که جواز کار داشته باشند. ایران هم اعلام کرده است فعلا ویزای توریستی برای اتباع خارجی صادر نمی‌کند.

ایران و جمهوری آذربایجان نیز از سال ۱۳۹۵ توافق‌نامه لغو ویزا را امضا کردند اما آذربایجان تعهد نامنظمی به آن توافق‌نامه داشته است؛ تا پیش از شیوع ویروس کرونا، شهروندان ایرانی برای سفر به این کشور باید ویزا می‌گرفتند اما اتباع جمهوری آذربایجان بدون ویزا به ایران سفر می‌کردند.

تنش‌های اخیر بین دو کشور هم‌مرز با ایران، این سوال را مطرح کرده که وضعیت مرزهای مشترک ایران با جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان چگونه شده و تردد مسافران بین آن‌ها چه سرنوشتی پیدا کرده است؟ سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ تاکید کرده که مرزهای جغرافیایی ایران و مرزهای منطقه هیچ تغییری نکرده است و در آینده نیز تغییری  رخ نمی‌دهد. مدیرکل ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای نیز از فعال بودن پایانه مرزی «نوردوز» به عنوان مرز ایران و ارمنستان خبر داده و گفته که «پایانه مرزی نوردوز در زمان درگیری‌های آذربایجان و ارمنستان به دلیل آن‌که نزدیک منطقه مورد مناقشه بود، در روزهایی که این دو کشور با یکدیگر درگیر شده بودند با کاهش تردد روبه‌رو شد، ولی ترددهای مرزی بسته نشد اما تا حدودی از میزان ترددها کاهش یافت اما با آتش‌بسی که اعلام شده، امیدواریم به‌زودی به شرایط عادی برگردد.» 

فاطمه منیری، مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سازمان منطقه آزاد ارس، منطقه‌ای که در همسایگی آذربایجان، ارمنستان و جمهوری خودمختار نخجوان واقع شده است نیز در گفت‌وگو با ایسنا درباره شرایط تردد مسافران از این مرزها، توضیح داد: مرزهای زمینی مشترک با جمهوری آذربایجان و ارمنستان برای تردد مسافران باز نیست. سفر توریستی بین ایران و این کشورها از زمان شیوع ویروس کرونا متوقف شده است و طبق اعلام وزارت وزارت امور خارجه کشورمان درحال حاضر ویزای توریستی برای اتباع خارجی صادر نمی‌شود.

او اضافه کرد: رفت و آمد از این مرزها تنها در شرایطی امکان‌پذیر است که مسافر دارای جواز کار یا اقامت بوده و یا انگیزه درمانی داشته باشد. البته با توجه به شرایطی که ویروس کرونا پدید آورده است تردد از این مرزها با سختگیری‌هایی مواجه شده است.

او درباره این‌که توریست‌های خارجی که به صورت زمینی و با دوچرخه، موتور و اتومبیل سفر می‌کنند آیا برای تردد از این مرزها همچنان مشکل دارند، گفت: ایران که فعلا ویزای توریستی صادر نمی‌کند و مرزهای شمال غربی به روی توریست‌ها بسته شده است. استعلام‌هایی هم که در این مدت شده، برای مسافرانی بوده که انگیزه کاری داشته‌اند و باید از طریق سامانه ویزای الکترونیک وزارت خارجه پیگیری شود.

منیری با اشاره به برقراری سفرهای هوایی بین ایران و ارمنستان و ترکیه،  درباره علت سختگیری و محدودیت مرزهای زمینی در مقایسه با مرزهای هوایی، اظهار کرد: مرز زمینی معمولا حساسیت بیشتری دارد، چون تمرکز کشورها بیشتر بر تردد بار و تامین نیازهای اساسی از طریق این مرزها در شرایط کنونی و حفظ سلامت جمعیت ساکن در هر کشور است. از سویی، با اوج گرفتن ویروس کرونا در تمام کشورها قوانین قرنطینه برای مسافران خارجی سخت‌تر شده است. موارد مشکوک به ویروس کرونا باید ۱۴ روز قرنطینه شوند و این سختگیری‌ها، سفر از طریق مرزهای زمینی را دشوار می‌کند.

مدیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی سازمان منطقه آزاد ارس نگاهی هم به وضعیت کرونا و سفر در این منطقه داشت و گفت: شرایط ارس به نسبت استان آذربایجان شرقی خوب است. البته که آمار مسافران در مقایسه با سال‌های گذشته کمتر شده اما حجم اقامت در هتل‌ها و هتل‌آپارتمان‌های این منطقه افزایش یافته است. مثلا در ۱۵ روز تعطیلی پیش ‌رو، نزدیک به ۹۰۰ مسافر در هتل‌های ارس اقامت دارند. این مسافران بیشتر برای کار به این منطقه سفر کرده‌اند که البته در گذشته هم به همین میزان سفر می‌کردند اما تفاوت آن با گذشته در این است که قبلا در مسافرکاشانه‌ها و یا اقامتگاه‌های دولتی اسکان داشتند اما اینک در هتل‌ها و هتل‌آپارتمان‌ها اقامت داده شده‌اند، چون پروتکل‌های بهداشتی با دقت بیشتری در هتل‌ها رعایت می‌شود.

منیری اضافه کرد: در این مدت یک مورد مشکوک به کرونا در هتل‌های ارس گزارش نشده و هیچ یک از پرسنل هتل‌ها به کووید- ۱۹ مبتلا نشده‌اند. هتل‌های ارس هزینه زیادی برای حفظ ایمنی مسافران متحمل شده‌اند اما قیمت اقامت را افزایش نداده‌اند و حفظ اعتبار و خوش‌نامی در شرایط حاضر اهمیت بیشتری دارد.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.