اجتماعی 28 بهمن 1403 - 5 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
نوآوران به بهانه قتل دانشجوی دانشگاه تهران بررسی کرد

اقناع افکار عمومی؛ معقول ترین پاسخ به مطالبات مردمی

روز چهارشنبه ۲۴ بهمن، ساعت ۲۱ واحد گشت پلیس، جوان ۱۹ ساله ای را در محدوده کوی دانشگاه مشاهده کردند که با سلاح سرد مجروح شده بود. این فرد مجروح "امیرمحمد خالقی" دانشجوی ورودی ۱۴۰۲ دوره کارشناسی رشته مدیریت کسب و کار دانشگاه تهران بود که هنگام مراجعت به خوابگاه، با هجوم سارقان زورگیر که اقدام به سرقت کوله‌پشتی حاوی لپ تاپ او را داشتند، مواجه شد و با سلاح سرد مورد ضرب و جرح قرار گرفت.

قتل دانشجوی دانشگاه تهران

آرزو قادری

روز چهارشنبه ۲۴ بهمن، ساعت ۲۱ واحد گشت پلیس، جوان ۱۹ ساله ای را در محدوده کوی دانشگاه مشاهده کردند که با سلاح سرد مجروح شده بود.
این فرد مجروح “امیرمحمد خالقی” دانشجوی ورودی ۱۴۰۲ دوره کارشناسی رشته مدیریت کسب و کار دانشگاه تهران بود که هنگام مراجعت به خوابگاه، با هجوم سارقان زورگیر که اقدام به سرقت کوله‌پشتی حاوی لپ تاپ او را داشتند، مواجه شد و با سلاح سرد مورد ضرب و جرح قرار گرفت.
امیرمحمد خالقی به بیمارستان شریعتی تهران منتقل شد، اما متأسفانه با توجه به عمق و همچنین شدت جراحات وارده به مجاری تنفسی اش، در ساعت 7:30 صبح روز بعد از حادثه فوت کرد.
از نخستین ساعات ابتدایی وقوع این حادثه، تحقیقات میدانی آغاز و دوربین های مداربسته محدوده وقوع جرم بررسی شد.
شامگاه پنج شنبه ۲۵ آبان، برای نخستین بار در گروه‌های دانشجویی خبر این اتفاق منتشر شد و پس از پیام تسلیت مسئولین دانشگاه و تایید مرگ این دانشجو شاهد قرار گرفتن این خبر بر روی خروجی خبرگزاری های رسمی کشور بودیم.
به دنبال این اتفاق تعدادی از دانشجویان نیز در میدان کوی دانشگاه تجمع کردند و خواستار بذل توجه حراست و پیگیری مجدانه مسئولان دانشگاه برای تامین امنیت محدوده خوابگاه دانشگاه تهران شدند.
بر اساس آن چه دانشجویان مطرح می کنند بارها شاهد فعالیت سارقان زورگیر در محدوده وقوع جرم بوده اند و انتظار دارند مسئولان، امنیت این محدوده را تأمین کنند.
افزون بر اتفاقات تلخ حواشی کوی دانشگاه تهران، متأسفانه طی سال های اخیر با افزایش زورگیری سارقان و ایجاد ناامنی در بخش های مختلف پایتخت مواجه بوده ایم؛ زورگیرانی که با قمه به افراد حمله می کنند و شهروندان نیز چاره ای ندارند جز این که از ترس جان شان اقدام به تحویل گوشی و اشیای با ارزش شان کنند.
سرقت های خشن به یکی از تنش های شهری طی سال های اخیر تبدیل شده است و خانواده ها از زمان خروج فرزندان شان از منزل تا هنگام بازگشت آن ها هراس و واهمه از این دارند که عزیزان شان در معرض آسیب سارقان و زورگیران خشن قرار گیرند.
اغراق نکرده ایم اگر عنوان کنیم که آرامش عمومی شهروندان تحت تاثیر فعالیت های سارقان زورگیر خدشه دار شده است.
اکنون نیز بروز اتفاقی تلخ در محدوده کوی دانشگاه تهران که منجر به قتل “امیرمحمد خالقی” شده است، موجی از هراس و ناامنی روانی را به دنبال داشته است و ذهن بسیاری از افراد جامعه را مشغول و غمی سنگین بر دل شهروندان ایجاد کرده است.
قطع یقین تأمین امنیت از جمله حقوق اولیه هر شهروندی است و خواسته و انتظار نا به جایی نیست و این حق شهروندان است که در جامعه ای امن زیست کنند، اما متاسفانه همان طور که به وضوح بر همگان روشن است طی سال های اخیر با توجه به رشد مشکلات اقتصادی و معیشتی بر شمار سارقان زورگیر افزوده شده است و بسیاری از خانواده ها چنین عنوان می کنند که حداقل یک بار یکی از اعضای خانواده شان طعمه زورگیران خشن شده اند.
به طور قابل توجهی شاهد افزایش آمار سرقت در جامعه هستیم و این امر توجه ویژه مسئولان را می طلبد که از یک سو اقداماتی در راستای رفع مشکلات معیشتی مردم انجام دهند و از دیگر سو نیز تلاش هایی در خصوص تامین امنیت شهروندان داشته باشند.
در حال حاضر مردم بیش از ابراز همدردی مسئولان انتظار دارند وعده های آن ها محقق شود و شاهد به حداقل رسیدن مشکلات اقتصادی و به دنبال آن ناهنجاری های اجتماعی همچون سرقت باشند.
پرواضح است که طی سال های اخیر افزایش مشکلات اقتصادی و معیشتی، امنیت و آرامش اجتماعی را نشانه گرفته است و اکنون با ناامنی در بسیاری از معابر شهرها مواجه هستیم.
در شرایط فعلی نیز با وقوع اتفاق تلخی که برای یکی از دانشجویان دانشگاه تهران صورت گرفته است مردم، مطالبه مهمی همچون تامین امنیت را جدی تر از قبل دنبال می کنند.
امیدواریم مسئولان با در نظر داشتن حساسیت های حوزه امنیت عمومی در جامعه، اقداماتی در راستای تحقق این مطالبه مهم مردمی داشته باشند تا به این ترتیب اعتراضات مدنی و مطالبات عمومی جامعه موجب سوء استفاده برخی معاندان خارج از کشور قرار نگیرد و از آن سوی مرزها بدخواهان کشورمان امکان موج سواری بر انتقادات مشفقانه مردمی را نیابند و مشکلات با تدبیر و درایت و موقعیت سنجی به موقع متولیان امر مهم تامین جامعه، پیش از این که به بحران تبدیل شوند رفع گردند.
انتقاد به وضع اقتصادی و اجتماعی به ویژه ناامنی های اجتماعی که اکنون شاهدش هستیم، حق طبیعی مردم است، اما نحوه برخورد با آن بسیار مهم است که مسئولان گوش شنوای مردم باشند و انتظارات و مطالبات مدنی را محقق سازند و یا این که برعکس به نحوی برخورد کنند که ساده ترین موضوع اجتماعی به کلاف سردرگم تبدیل شود و به جایی برسیم که اوضاع از کنترل خارج گردد و دیگر کار از کار گذشته باشد.
این نکته قابل تأمل است که نمی توان در برابر افکار عمومی سکوت کرد و نسبت به ناامنی های موجود بی تفاوت بود. ضروری است که مسئولان ضمن شفاف سازی ابعادِ اتفاقِ تلخِ صورت گرفته، نسبت به دستگیری هر چه سریع تر عاملان اصلی این واقعه اهتمام ورزند تا به این ترتیب آلامی باشد بر انبوه مردمی ایجاد شده در جامعه و همچنین پاسخی باشد در راستای تنویر افکار عمومی تا خشم اجتماعی فروخفته فعلی در مردم تا حدی فروکش کند؛ چرا که تَسرّیِ اعتراضات از درون دانشگاه به کف خیابان، تبعاتی در جامعه به دنبال خواهد داشت که پیش تر شاهدش بودیم و دستاویزی می شود برای معاندان و بدخواهان کشورمان که از هر فرصتی برای موج سواری بر مطالبات و خواست های مدنی بهره می جویند و بر آتش آن می افروزند تا به اهداف شوم خود دست یابند و فضای جامعه ایران را مشوش و ناامن سازند.
افکار عمومی، امروز تشنه اطلاع رسانی است و فضای فعلی جامعه ایجاب می کند که مسئولان ضمن تسریع در شناسایی عاملان واقعه اخیر محدوده کوی دانشگاه، گزارشی در راستای تنویر و اقناع افکار عمومی ارائه نمایند.
در همین خصوص و به دنبال قتل یک دانشجوی دانشگاه تهران توسط زورگیران، دکتر پزشکیان رئیس‌جمهور نیز به وزیر علوم دستور داد تا سریع تر به این پرونده و همچنین اعتراضات دانشجویی شکل گرفته، رسیدگی شود تا اعتراضات به بیرون از دانشگاه کشیده نشود.
در پایان باید بر این مهم تأکید کرد که رسانه ها نیز در این میان می توانند با اطلاع رسانی صحیح درخصوص ابعاد وقایع و پیگیری امور از منابع صحیح و انتشار اخبار مستند و مستدل، نقش برجسته ای در جلوگیری از شیوع شایعات در جامعه و فروکش کردن خشم اجتماعی ایفا کنند.
از دیگر سو شهروندان نیز باید با افزایش آگاهی و تقویت سواد رسانه ای شان از پذیرش و انتشار هرگونه محتوایی که صحت آن توسط مسئولان و مراجع رسمی تایید نشده است، خودداری کنند تا به این ترتیب عامل نشر شایعات نشوند.

نویسنده
سحر شمخانی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *