اجتماعی 15 اسفند 1403 - 4 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
منبع: SAYIDATY

افراد خودشیفته چه ویژگی هایی دارند؟

اگر فکر می‌کنید که شما دچار خودپسندی شدید و یا مدیر شما، نزدیکان شما و شریک زندگی‌تان دچار این حالت شده‌اند و به این موضوع شک داشته باشید، اما نباید قضاوت کنید که شهود شما به شما نشان می‌دهد که آن‌ها دچار این حالت شده اند، تشخیص را به پزشکان واگذار کنید.

خودشیفتگی

اگر فکر می‌کنید که شما دچار خودپسندی شدید و یا مدیر شما، نزدیکان شما و شریک زندگی‌تان دچار این حالت شده‌اند و به این موضوع شک داشته باشید، اما نباید قضاوت کنید که شهود شما به شما نشان می‌دهد که آن‌ها دچار این حالت شده اند، تشخیص را به پزشکان واگذار کنید.
نارسیسیسم از فردی به فردی دیگر متفاوت است. این افراد در حالات و موارد شدید خود متفاوت هستند. محققان برخی از ویژگی های کلیدی خود پسندی را بر می شمارند و این ویژگی ها عبارتند از:
1. احساس می کنند از دیگران متفاوت هستند: « کریک نالکین »، مدرس دانشگاه پزشکی هاروارد و نویسنده کتاب « بازفکری در نارسیسیسم » در مجله « PSYCHOLOGY TODAY » گفت که انواع مختلفی از خود پسندی وجود دارد. به عنوان مثال برخی از آن‌ها برای همه خنده دار هستند. به این معنا که برخی از آن‌‌ها خجالتی هستند و برخی دیگر ضعیف و آسیب‌پذیر و برخی دچار نوع بحرانی آن هستند و همیشه نیاز به اطمینان مداوم دارند. « ادی پروملمان »، روان‌شناس و استاد دانشگاه استنفورد می‌گوید: « حتی هنگامی که فرد نارسیس احساس برتری نسبت به دیگران دارد این موضوع لزوما باعث رضایت او نمی شود ».
2) کمبود همدلی دارند: « جوزف بورگو »، روان‌شناس و نویسنده کتاب « نارسیسی که می شناسید » گفت: « اولین نشانه خودپسندی و نارسیسیسم فقدان علاقه، عدم توانایی ابراز احساسات و همدردی با دیگران است ». به عنوان مثال، خودپسندها علاقه‌ای به شرکت در مباحث گروهی ندارند و یا احساس می‌کنند که اطرافیان نسبت به آن‌ها بی تفاوت هستند.
3. آن‌ها همیشه باید توسط دیگران تحسین شوند؛ روان‌شناس « کاتلین شافلر » می گوید که یکی از ویژگی‌های نارسیسیسم، نیاز به ابراز احساسات دیگران است و واکنش نشان دادن با « آه … اوه » و تحسین آن‌هاست. شافلر معتقد است که خودپسندها انتظار دارند که اطرافیان در حال خوردن غذا هنگام ورود آن‌ها، خوردن خود را متوقف کنند و به خوشامدگویی به آن‌ها بپردازند.
4. آن‌ها در مورد وضعیت خود مراقبت می کنند: « النور گرینبرگ »، یک روان‌شناس می‌گوید که یکی از علائم خطر در اختلالات شخصیت، آگاهی آن‌ها نسبت به وضعیت و علاقه آن‌ها به وضعیت خود است. گرینبرگ می گوید که خودپسندها به خوبی از وضعیت خود آگاه هستند. نظرات خود را به این شکل می‌گویند: « آیا می دانید که این شخص چقد معتبر است، او هر شخص مهم در شهر را در مهمانی خیریه خود دعوت کرده است و من را هم دعوت کرده است اما من به آن‌جا نخواهم رفت ».
5. آن‌ها فقط به خود توجه می‌کنند، بنابراین آن‌ها به شما به خوبی گوش نمی‌دهند: « سوزان هیتلر »، روان‌شناس بالینی یک تست کوتاه از ارزیابی خودپسندها با فیزیولوژی انجام داد. هیتلر در نتیجه آزمایش نوشت: چگونه می توان از پاسخ های خود به نشانه های اساسی نارسیسیسم، رویکرد یا حرکت آن‌ها پی برد؟ « هر آنچه من می خواهم و آنچه که من باید بگویم، زمانی اهمیت پیدا می کند که ما باهم صحبت می کنیم. هنگامی که درباره اولویت های شما، ترس های شما و احساسات شما تصمیم می گیرید. یعنی همان آزارهای بزرگ و مشکلات.

نشانه های نارسیسیسم

سخنرانی اختصاصی: نارسیسیسم همیشه دوست دارد در مورد خود صحبت کند و به شما فرصتی برای گفت‌وگو و مبادله نخواهد داد. پس سعی کنید که نظرات و احساسات خود را ابراز کنید و هنگامی که در آن موفق شوید، او همیشه نادیده می گیرد یا نظرات خود را قبول می کند.
گفت‌وگو را قطع می کند: در حالی که برخی از افراد با قطع گفت‌وگوی خود با کمبود ارتباط با دیگران روبه‌رو می‌شوند، نارسیسی نه تنها مکالمه را قطع می کند، بلکه مکالمه را در اطراف خود، با توجه به شما کم می کند.
شکستن قواعد: نارسیسی دوست دارد به شکستن هنجارها و مفاهیم اجتماعی و اجتناب از مجازات برای آن ها عمل کند. مانند لغو یا نادیده گرفتن چندین انتصاب، نقض قوانین ترافیک، سرقت وسایل اداری در محل کار یا شکستن صفوف.

نویسنده
سحر شمخانی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *