اجتماعی 09 دی 1403 - 6 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
محبوبه یخچالی روان شناس و عضو انجمن روان شناسی ایران

افسردگی در کودکان را جدی بگیرید

والدینی که دچار افسردگی می‌شوند و دوره‌هایی از استرس و افسردگی را پشت‌سر می‌گذارند بعد از مدتی فرزندان شان نیز دچار مشکل می‌شوند و آن‌ها نیز گرفتار افسردگی می‌شوند.

افسرذگی کودکان

متأسفانه باید چنین عنوان کنیم درحال‌حاضر در کشور ما شرایط به‌گونه‌ای شده‌است که بسیاری از افراد دوره‌هایی از افسردگی را تجربه می‌کنند و این را به اطرافیان به‌ویژه خانواده خود منتقل می‌کنند. برای مثال والدینی که دچار افسردگی می‌شوند و دوره‌هایی از استرس و افسردگی را پشت‌سر می‌گذارند بعد از مدتی فرزندان شان نیز دچار مشکل می‌شوند و آن‌ها نیز گرفتار افسردگی می‌شوند. طبیعی است در شرایطی که وضعیت چندان مساعد نیست، افراد استرس های بسیار زیادی را تجربه می‌کنند، نهایتاً روال به این‌گونه پیش می‌رود که مشکلات افراد بیشتر می‌شود و آن‌ها نمی‌توانند از عهده تاب‌آوری در برابر مسائل و مشکلات برآیند و در نهایت اتفاقات تلخی همچون افسردگی و سایر اختلال های روانی ایجاد می‌شود. متأسفانه درحال‌حاضر در برخی خانواده‌ها شرایط نامناسبی حکم‌فرماست و کودکان مبتلا به افسردگی می‌شوند. برخی شاید چنین تصور کنند که مگر کودکان نیز دچار افسردگی می‌شوند؟ در پاسخ باید گفت بله کودکان نیز دچار افسردگی می‌شوند و شرایط سختی را تجربه می‌کنند. در واقع آن‌ها تحت تأثیر مسائل درون خانوادگی شان اتفاقات تلخ و سختی را پشت‌سر می‌گذارند و نهایتاً نیز گرفتار اختلالاتی همچون افسردگی می‌شوند. افسردگی اختلالی است که در همه سنین می‌تواند بروز یابد و مشکلاتی را ایجاد کند، اما نکته اساسی و مهم، چگونگی عبور از این بحران است که طبیعتاً بدون راهنمایی‌ها و هدایت مشاور و روان‌شناس این امکان وجود ندارد. بر همین اساس توصیه می‌شود حتماً خانواده‌ها به‌ویژه والدین نسبت ‌به افسردگی خود و فرزندان شان آگاه باشند و حتماً با مراجعه به پزشک و روان‌شناس امکان تشدید مشکلات را به حداقل برسانند. در بسیاری از کودکان که شاهد افسردگی هستیم اگر این موضوع مشکل حل نشود، در دوره نوجوانی نیز این وضعیت تداوم می‌یابد و درنهایت آن‌ها با مشکلات بیشتری مواجه می‌شوند و در بزرگسالی امکان خودکشی چنین افرادی بسیار زیاد است. تجربه نشان داده است افرادی که از دوره کودکی افسردگی را تجربه می‌کنند، در بزرگسالی دچار مشکلات بسیار زیادی همچون خودکشی خواهند شد چراکه آن‌ها تاب مقابله با مشکلات و شرایط ایجاد شده را ندارند و درنهایت دست به خودکشی و از بین بردن و نابودی خود می زنند.
مشکلاتی همچون افسردگی به این شکل نیستند که با گذر زمان رفع شوند به صورت خود به خود رفع گردند. شاید برخی مشکلات و بیماری‌های جسمی با گذر زمان حل شوند، اما متاسفانه افسردگی از این دست مشکلات نیست. در شرایط فعلی باید افراد تلاش کنند تا از رویدادهای استرس‌زا و محیط استرس‌ها دوری کنند تا کمتر دچار مشکل شوند.
هر چه افراد بیشتر در معرض رویدادهای استرس‌ها و محیط ‌های پر از استرس قرار بگیرند، مشکلات شان بیشتر خواهد شد و روند درمان شان سخت‌تر خواهد بود. بر همین اساس توصیه می‌شود هر آنچه که باعث بروز مشکل و استرس و افسردگی می‌شود، از بین برود تا افراد بتوانند به خوبی از عهده حل مشکلات شان برآیند. در حال حاضر در جامعه با آمار بالایی از اختلال‌های روانی مواجه هستیم که در صورت ادامه قطعاً بحرانی در این راستا را شاهد خواهیم بود. با توجه به این که معضلی همچون افسردگی در همین حد باقی نمی‌ماند و سایر اختلال‌های روانی و مشکلات حتی جسمی را نیز برای افراد رقم می‌زند. بر همین اساس ضروری است که حتماً این نکته مورد توجه قرار گیرد که باید در کنار توجه به سایر مسائل زندگی مسائل روانی و بهداشت روانی نیز مورد توجه قرار بگیرد؛ چرا که تداوم بحران افسردگی می‌تواند افراد به ویژه کودکان را به خودکشی نزدیک کند.

نویسنده
سحر شمخانی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *