دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین ایالات متحده، مجدداً به رئیس بانک مرکزی این کشور، جروم پاول، حمله کرد و خواستار کاهش فوری نرخ بهره توسط فدرال رزرو شد. ترامپ در پست جدید خود در شبکههای اجتماعی به صراحت اعلام کرد که فدرال رزرو باید نرخ بهره را هر چه سریعتر پایین بیاورد. وی همچنین در انتقاد از پاول، نوشت: "اکثر مردم معتقدند که فدرال رزرو باید هر چه زودتر نرخ بهره را کاهش دهد." او افزود: "پاول با تاخیر عمل میکند، مردی که به دلیل دیر کردن معروف است و احتمالاً دوباره شکست خواهد خورد، اما چه کسی میداند؟"
مترجم: مریم نصیری
دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین ایالات متحده، مجدداً به رئیس بانک مرکزی این کشور، جروم پاول، حمله کرد و خواستار کاهش فوری نرخ بهره توسط فدرال رزرو شد. ترامپ در پست جدید خود در شبکههای اجتماعی به صراحت اعلام کرد که فدرال رزرو باید نرخ بهره را هر چه سریعتر پایین بیاورد. وی همچنین در انتقاد از پاول، نوشت: “اکثر مردم معتقدند که فدرال رزرو باید هر چه زودتر نرخ بهره را کاهش دهد.” او افزود: “پاول با تاخیر عمل میکند، مردی که به دلیل دیر کردن معروف است و احتمالاً دوباره شکست خواهد خورد، اما چه کسی میداند؟”
این حملهها به جروم پاول در حالی است که ترامپ در روز پنجشنبه گذشته، تنها یک روز پس از آن که فدرال رزرو به دلیل نگرانیهای اقتصادی و تعرفهها تصمیم به حفظ نرخ بهره گرفت، به شدت به رئیس بانک مرکزی حمله کرد. او در گفتگو با خبرنگاران گفت: “اگر رئیس فدرال رزرو نرخ بهره را مانند چین یا انگلستان یا بسیاری از کشورهای دیگر کاهش دهد، مثل سوخت جت خواهد بود.” او ادامه داد که پاول احتمالاً از انجام این کار خودداری میکند و افزود: “فکر میکنم او مرا دوست ندارد، و به همین دلیل است که چنین تصمیماتی را اتخاذ میکند.”
ترامپ که فشارهای زیادی برای تغییر سیاستهای پولی فدرال رزرو وارد میآورد، روز خود را با توهین به پاول آغاز کرد و او را “احمق” خواند. سپس اشاره کرد که تلاش برای متقاعد کردن فدرال رزرو به تسهیل سیاستهای پولی “مانند صحبت کردن با دیوار است”. در واقع، رئیسجمهور سابق ایالات متحده با این اظهارنظرها نشان داد که نه تنها تمایلی به ادامه سیاستهای پولی فعلی ندارد، بلکه میخواهد فدرال رزرو اقدامات قاطعتری در زمینه کاهش نرخ بهره انجام دهد.
این فشارهای فزاینده از سوی ترامپ باعث نگرانیهایی در میان سرمایهگذاران و تحلیلگران مالی شده است. بسیاری از آنها نگراناند که از دست رفتن استقلال فدرال رزرو در تعیین سیاستهای پولی میتواند تاثیرات منفی بر بازارهای مالی بگذارد. در پی این نگرانیها، بازار سهام دچار افت شد و بازده اوراق قرضه خزانهداری ایالات متحده افزایش یافت.
ترامپ در تلاش است تا با فشار به فدرال رزرو، نرخهای بهره را کاهش دهد تا به این ترتیب بتواند خطر رکود اقتصادی را کاهش دهد و همچنین از آسیبهای احتمالی به بازار کار به دنبال افزایش تعرفهها و سیاستهای تجاری خود جلوگیری کند. با این حال، فدرال رزرو به دلیل نگرانیها از افزایش تورم که همچنان بالاتر از هدف ۲ درصدی قرار دارد و احتمال افزایش آن به علت مالیاتهای واردات، ترجیح میدهد سیاستهای پولی محتاطانهای را دنبال کند.
این فشارهای ترامپ بر فدرال رزرو و انتقادهای علنی از پاول همچنان ادامه دارد و نشان میدهد که رئیسجمهور سابق همچنان در تلاش است تا سیاستهای اقتصادی کشور را به نفع خود تغییر دهد.