هنر 08 دی 1403 - 6 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
پدرام امینی‌ابیانه/نوازنده و آهنگ‌ساز

برای فرهنگسازی باید دست‌به‌دامن رسانه شد

یکی از مشکلاتی که در زمینه موسیقی وجود دارد، دردسترس‌بودن قطعه‌های موسیقی، بدون اطلاع و یا رضایت صاحبان اثر در اینترنت و امکان دانلود آن‌هاست.

پدرام امینی

یکی از مشکلاتی که در زمینه موسیقی وجود دارد، دردسترس‌بودن قطعه‌های موسیقی، بدون اطلاع و یا رضایت صاحبان اثر در اینترنت و امکان دانلود آن‌هاست. و این، مشکلی است که در ایران به وفور با آن مواجهیم. مردم می‌گویند که طرفدار تعدادی از خوانندگان هستند اما تعداد افرادی که موسیقی‌ها را دانلود می‌کنند، 10 برابر تعداد خریداران آلبوم‌ها است. مردم ما عادت کرده‌اند که دانلود کنند. وقتی این نکته را در نظر بگیریم که تولید یک آلبوم موسیقی، بسیار هزینه‌بر است، درمی‌یابیم با دانلود غیرقانونی به‌نوعی از گروه موسیقی دزدی می‌شود و هواداران آن گروه نیز در این اتفاق دخیل‌اند. البته راه‌کارهایی هم برای حل این مشکل وجود دارد، به عنوان مثال ما آلبوم‌هایمان را در اختیار سایتی به نام «Beep tunes» می‌گذاریم و این سایت، موسیقی‌ها را با کیفیتی مناسب، نیم‌بها برای دانلود در اختیار مخاطبان می‌گذارد. به این صورت هم مخاطب راضی است که موسیقی را با کیفیت مناسب دریافت می‌کند و هم صنعت موسیقی می‌تواند روی پا بماند. پس اگر فرهنگسازی انجام شود، راهکارهای جایگزین برای این دانلود غیرقانونی، وجود دارد.

از سویی دیگر متاسفانه یکی از تاثیرگذارترین نهادها در این زمینه، یعنی خود صدا و سیما بر خلاف آمیزه‌های دینی ما که می‌گوید «کسی که شکرگذار مخلوق نباشد، شکرگذار خالق نیز نیست» عمل می‌کند. بسیاری از قطعه‌های من، چه در قالب نماهنگ و چه به عنوان تیتراژ برنامه‌های تلویزیونی از صدا و سیما پخش می‌شوند اما از من نامی نمی‌برند.

همچنین یکی ازمهم‌ترین راه‌های تبلیغ موسیقی، نماهنگ است؛ نماهنگ‌های پخش شده از تلویزیون هم به شیوه 50 سال پیش ساحته می‌شوند و به جای نمایاندن ساز و نوازنده، از مناظر طبیعت استفاده می‌کنند، کودکی را می‌شناسم که فکر می‌کرد صدای قورباغه، مانند سه‌تار است، چراکه زمان اجرای یک تکنوازی سه‌تار، تصویر قورباغه پخش شده بود! اگر نوعی موسیقی را حلال عنوان می‌کنیم، پس تصویر سازی که آن موسیقی را می‌سازد هم باید حلال باشد.

از سوی دیگر صدا و سیما از مشکل باندبازی رنج می‌برد و احساس می‌کنم در کنار این مشکل، علاقه‌ای هم به موسیقی در این سازمان وجود ندارد، از این رو به غیر از اهالی رسانه، هیچ شخصی نمی‌تواند فرهنگ مردم را برای حمایت از تولیدکنندگان موسیقی ایرانی ارتقا دهد. در رده‌های بالای مرکز موسیقی، افرادی که فرهیخته و فارغ‌التحصیل رشته موسیقی باشند به وفور داریم اما در رده‌های پایین‌تر وزارت ارشاد و دفتر موسیقی، افرادی را می‌بینیم که نه‌تنها تحصیلاتی در زمینه موسیقی ندارند، بلکه اصلا در این زمینه فعالیت هم نکرده‌اند. این افراد به باندبازی روی می‌آورند و سبب می‌شوند بسیاری از اهالی موسیقی، از کشور خارج شوند.

نویسنده
سحر شمخانی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *