در روزهایی که هنر بیش از هر زمان دیگری نیاز به تجلی اصالت، معنا و تفکر دارد، مجموعهی ذُریا هنر و اندیشه با هدف تلفیق هنر اصیل و اندیشه متعهد، فعالیت خود را آغاز کرده است. این مجموعه که در فضایی پویا و چند وجهی شکل گرفته، تلاش دارد با رویکردی جامع به هنر، بستری برای رشد و شکوفایی هنرمندان، تولید آثار فاخر و ترویج نگاه انسانی و متفکرانه به پدیدههای هنری فراهم آورد.
مهدی علیاری
سرویس فرهنگ و هنر | در روزهایی که هنر بیش از هر زمان دیگری نیاز به تجلی اصالت، معنا و تفکر دارد، مجموعهی ذُریا هنر و اندیشه با هدف تلفیق هنر اصیل و اندیشه متعهد، فعالیت خود را آغاز کرده است. این مجموعه که در فضایی پویا و چند وجهی شکل گرفته، تلاش دارد با رویکردی جامع به هنر، بستری برای رشد و شکوفایی هنرمندان، تولید آثار فاخر و ترویج نگاه انسانی و متفکرانه به پدیدههای هنری فراهم آورد.
در گفت و گویی اختصاصی، با هسته مرکزی این مجموعه همراه شدیم تا از اهداف، فعالیتها و چشم اندازهای ذریا هنر و اندیشه بیش تر بدانیم.
مسعود فتحی؛ تهیه کننده و کارگردان تلویزیون و تئاتر، مدیر مجموعه ذُریا، با نگاهی دقیق و دور اندیشانه در توصیف این حرکت فرهنگی گفت: ذریا هنر و اندیشه تنها یک مؤسسه یا گروه هنری نیست؛ ما این جا به دنبال احیای گفت و گو بین هنر و تفکر هستیم. از تولید فیلمهای کوتاه و بلند، تولید پادکست صوتی و تصویری، ریالیتی شو، تا برگزاری کارگاههای تخصصی آموزشی هنری و فرهنگی، حمایت از هنرمندان جوان تا ایجاد پلتفرمهایی برای عرضه آثار هنری فاخر؛ همه و همه در دل یک برنامه ریزی دقیق و هدفمند قرار دارند.
حمیدزاده، مدیر هنری مجموعه نیز با اشاره به تنوع گرایشهای هنری موجود در ذریا اظهار داشت: در ذریا، مرزهای میان رشتههای هنری برداشته شدهاند. ما تلاش میکنیم در تعامل میان سینما، تئاتر، ادبیات، و موسیقی، فضاهایی نو برای خلق تجربههای هنری پدید آوریم. نگاه ما به هنر، نگاه به روح زمانه است؛ هنری که با مردم سخن بگوید، ریشه در فرهنگ داشته باشد و افقدار باشد.
نژاد احمدی، مشاور هنری مجموعه، با تأکید بر کیفیت و عمق آثار افزود: آن چه ما در ذریا دنبال میکنیم، سطحینگری نیست. ما به دنبال خلق آثاری هستیم که درونمایه داشته باشند، در حافظه فرهنگی جامعه ماندگار شوند و بتوانند در سطح ملی و بینالمللی بدرخشند.
هم چنین روح الله حسن بیگی، مدیر محتوا مجموعه با بیان این نکته که: تمرکز ما در انتخاب سوژهها و موضوعات، همراستا با دغدغههای اجتماعی، فرهنگی و انسانی است، افزود: ما سعی داریم از طریق پژوهش و مطالعه دقیق، هر پروژه را بر پایه بنیان فکری مستحکم بنا کنیم تا آثار تولیدشده، صرفاً محصول ذوق نباشند، بلکه حاصل تعهد، آگاهی و تحلیل باشند.
اعضای فعال مجموعه نیز در کنار تیم مدیریت، در بخشهای گوناگون از جمله تولید، نویسندگی، طراحی صحنه، تدوین، موسیقی و پژوهش هنری فعالیت دارند. از جمله این اعضا میتوان به علی ملکیر (سرپرست نویسندگان و مشاور ادبی)، عطیه سادات موسوی (کارگردان و تدوینگر)، مینا رضایی (طراح صحنه و لباس)، فاطمه مهدوی نیا (مدیر روابط عمومی)، امیرکیا فراهانی (مسئول امور اجرایی و پشتیبانی)، طاهره دهقانی (تحقیق. و توسعه فرهنگی) و علی منصوری ( صدابردار) اشاره کرد.
ذریا هنر و اندیشه با این تیم پویا و چشم اندازی گسترده، میخواهد صدای تازهای در فضای هنری ایران باشد. صدایی که نه تنها دغدغهی خلق اثر دارد، بلکه نگران مخاطب، زبان، فرهنگ و آینده نیز هست.
در پایان این گفت و گو، مسعود فتحی از آغاز پروژههای اولیه خود که در ماه اخیر تولید و پخش شده و به زودی از آن ها رونمایی خواهند شد خبر داد. پروژههایی که بدون تردید، نمایانگر بلوغ و پختگی نگاهی هستند که ذریا هنر و اندیشه با خود به صحنه آورده است.