ورزشی 03 خرداد 1404 - 1 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
یوسف کرمی در گفت و گو با نوآوران:

حاضرم قید دستمزد میلیاردی ام را بزنم و به ایران بازگردم

یوسف کرمی که خودش از جواهرهای ورزش ایران است معتقد است که با معدن جواهر تکواندویی که ایران دارد، می‌توانیم سال‌های سال در دنیا امپراطوری کنیم.او که حالا سرمربی تیم ملی تکواندو پاکستان است همچنین به هدایت تیم ملی ایران چراغ سبز نشان داده تا هادی ساعی را در معرض این انتخاب بزرگ قرار دهد.

یوسف کرمی

هدیه خطیبی | روزنامه نگار

یوسف کرمی که خودش از جواهرهای ورزش ایران است معتقد است که با معدن جواهر تکواندویی که ایران دارد، می‌توانیم سال‌های سال در دنیا امپراطوری کنیم.او که حالا سرمربی تیم ملی تکواندو پاکستان است همچنین به هدایت تیم ملی ایران چراغ سبز نشان داده تا هادی ساعی را در معرض این انتخاب بزرگ قرار دهد.
یوسف کرمی، قهرمان سابق و پرافتخار ایران در المپیک آتن، بازی‌های آسیایی و مسابقات جهانی و سرمربی فعلی تیم‌ ملی تکواندوی پاکستان پس از درخشش در این کشور از سوی وزیر ورزش کشور پاکستان مورد تجلیل قرار گرفت.نتایج او تا این اندازه برای پاکستانی ها درخشان بوده که مدیران ورزش این کشور خواستار ماندن وی با افزایش چشم گیر رقم قراردادش شدند اما گویا دل کرمی در ایران است.به هر حال اعتباری که او از سرمربی گری ستاره های ایران به دست آورد کجا و قهرمانی های متعدد با تکواندوکاران پاکستان کجا؟

*پاکستان در گذشته مدال زیادی در تکواندو نداشت
یوسف کرمی در واکنش به مراسم تجلیل از وی توسط وزیر ورزش کشور پاکستان، اظهار داشت: برای اولین بار بود که چنین اتفاقی در ورزش پاکستان رقم می‌خورد. این نشان می‌دهد که مسئولان ورزش کشور پاکستان به‌دنبال توسعه تکواندو کشورشان هستند. تکواندوی آن‌ها در گذشته مدال‌های زیادی نداشت، اما در طول این دورانی که هدایت تیم ملی تکواندو پاکستان را برعهده گرفته‌ام، نتایج قابل قبولی را کسب کرده‌ایم. همین موفقیت‌ها باعث شد تا در نهایت از من و بازیکنانم که موفق به کسب مدال شده‌اند با حضور وزیر ورزش، مسئولان ارتش پاکستان و فدراسیون تکواندو تجلیل شود.

* ۲ طلا و ۲ برنز وزیر پاکستان را خوشحال کرد
سرمربی ایرانی تیم ملی تکواندو پاکستان در ادامه افزود: ما در بین ۲۱ کشور و در مسابقات G2 اندونزی موفق شدیم جام قهرمانی را بالای سر ببریم. این موفقیت در اندونزی حس بسیار خوبی به مسئولان ورزش کشور پاکستان داد و بسیار خوشحال شده بودند. خوشبختانه در مراسم تجلیل پاداش‌های چشم گیری به همه تکواندوکاران و مربیان دادند. حتی در مسابقات G2 که به میزبانی پاکستان برگزار شد نیز موفق به کسب ۲ مدال طلا و ۲ مدال برنز شدیم. این مدال‌ها در حضور کشورهایی مثل ایران، مصر، عربستان و… برای پاکستان رقم خورد و باعث خوشحالی وزیر ورزش کشور پاکستان شد.در هر صورت با تمام سختی‌هایی که داریم اما نتایج راضی‌کننده است.

*چراغ سبز به هدایت تیم ایران
کرمی در پاسخ به این سوال که اگر قرار باشد به عنوان سرمربی تیم ملی بزرگسالان از سوی فدراسیون تکواندو ایران به شما پیشنهاد همکاری شود، آیا حاضر به همکاری هستید یا خیر، گفت: قبلا هم چندین بار برای هدایت تیم ملی تکواندو کشورمان به من پیشنهاد شده بود. باید در مورد این موضوع خیلی جدی صحبت کنیم، فقط صرفا با یک پیشنهاد نمی شود قبول مسئولیت کنم. اگر دوباره پیشنهاد شود باید در مورد نوع همکاری و شرایط حسابی گفت‌وگو و تبادل نظر کنیم و با یک جمع‌بندی خوب مسئولیت را قبول کنم.

*دستمزد خوبی می گیرم اما به ایران دین دارم و برمی گردم
وی در پاسخ به این سوال که پس شما حاضر هستید که اگر پیشنهاد این بار به صورت جدی مطرح شد، روی پیشنهاد جدی‌تر فکر کنید و حتی به دستمزد خوبی که فدراسیون پاکستان می‌دهد هم دیگر فکر نکنید، گفت: بله صددرصد حاضرم دستمزدی را که در پاکستان می‌گیرم، نادیده بگیرم. البته اگر این بار پیشنهاد جدی باشد، قطعا روی پیشنهاد فکر خواهم کرد. همه چیز برای من پول نیست. من در پاکستان دستمزد خوبی می‌گیرم اما نباید فراموش کنم که برای یوسف کرمی در ورزش ایران هزینه‌های بسیار زیادی شده تا حالا یوسف کرمی شده‌ام. یک دینی بر گردن یوسف کرمی هست که باید در زمان مشخص تجربیاتم را به جوانان کشورم منتقل کنم.
سرمربی ایرانی تیم ملی تکواندو پاکستان در پایان صحبت‌های خود، خاطرنشان کرد: ما در ایران معدن طلا نداریم، ما معدن جواهر در تکواندو داریم. با این همه پتانسیلی که تکواندوی ایران دارد ما می‌توانیم سال‌های سال در تکواندو دنیا امپراطوری کنیم.

*تا به حال یک نفر از من نپرسیده چرا المپیک لندن را از دست دادی؟

او همچنین خاطرنشان کرد: دلیل اصلی پیشرفت ورزشکاران آمریکایی و اروپایی این است که آن ها ورزش را علمی دنبال می کنند. جایی که علم ورود می کند، مشخص می شود که فاصله ورزش ما با آن ها چقدر زیاد است. برای رسیدن به مدال المپیک باید آیتم های مختلف را در نظر بگیریم. مهم ترین موضوع در کسب مدال بحث روان شناسی است. با توجه به مطالعاتی که در بخش روان شناسی دارم، از نظر من بحث فنی در المپیک، در رده سوم و چهارم برای یک المپین قرار دارد. موضوع آمادگی روحی و روانی از نظر من که تجربه کسب مدال های المپیک و قهرمانی جهان و … دارم؛ مهم ترین فاکتور برای یک قهرمان است. متاسفانه در ایران روی مباحث روحی و روانی یک ورزشکار خیلی کار نمی شود. جایگاه روان شناس در المپیک بالاتر از بدن ساز و ماساژور است. من در المپیک لندن نبود روان شناس در کنارم را حس کردم و در نتیجه تجربه تلخی را برای همیشه از المپیک به یادگار دارم.
کرمی در توضیح بیشتر بیان کرد: هیجان بیش از اندازه باعث می شود که استرس و اضطراب به سراغ ورزشکار برود. شما قبل از المپیک سطح شهر را نگاه کنید. پوستر المپین ها از در و دیوار شهر آویزان است. این اتفاقات فشار بسیار زیادی را به ورزشکاران وارد می کند. اگر مسایل این چنینی مدیریت نشود، وقتی ورزشکاران وارد دهکده می شود ناخودآگاه ذهن از هدف اصلی خود به خاطر استرس و اضطراب دور می شود، پس در نتیجه حضور یک روان شناس کنار تیم ملی تکواندو می تواند مسیر کسب مدال را برای المپین ها مهیا کند. نمی دانم چرا با این همه هزینه ای که در اعزام کاروان ها به المپیک می شود، در مورد اعزام روان شناس کوتاهی می شود. من در مورد یوسف کرمی صحبت نمی کنم، بلکه در مورد هزینه هایی که چهارسال برای من در مسیر رسیدن به سهمیه المپیک لندن شد، صحبت می کنم. نبود یک روان شناس باعث شده تمام آن هزینه هایی که چهار سال برای من شود، از بین برود؛ تنها دلیل این موضوع هم نبود روان شناس در کنار من بود. آن مدال برای یوسف کرمی نبود، اگر مدال کسب میشد برای ایران بود برای کاروان ورزش کشورمان بود، اما تصمیمات اشتباه باعث شد که مدال المپیک لندن را از دست بدهم.
او تاکید کرد: تا به امروز یک نفر در رابطه با این موضوع از من سوال نکرده است. همیشه این سوال در ذهن من بوده است که چرا هیچ مسئولی نمی گوید که یوسف کرمی چرا در المپیک لندن مدال را از دست دادی؟! از من باید سوال شود تا تجربه ام را در اختیار آن ها قرار بدهم تا آن اتفاق تلخ و دردناک برای سایر المپین ها رخ ندهد!
در تمام اعزام ها ما همیشه شاهد بودیم یک سری افراد کنار کاروان به المپیک میروند، کاش به جای آن ها پنج نفر روان شناس بین تیم ها به المپیک اعزام شود. امیدوارم حداقل یک بار این موضوع امتحان شود.

نویسنده
سحر شمخانی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *