سلامت 20 اسفند 1403 - 4 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
منبع: نشریه «دیلی میل»

شکلات به تاریخ می پیوندد

برای معتادان به شکلات و فرآورده‌های آن، ناپدید شدن شکلات تا آینده ای نه چندان دور، خبری بسیار بد است. تا به حال درباره عواقب گرم شدن کره زمین زیاد شنیده ایم و از بین رفتن شکلات در آینده نیز یکی دیگر از نتایج این پدیده آب و هوایی است.

شکلات معروف

برای معتادان به شکلات و فرآورده‌های آن، ناپدید شدن شکلات تا آینده ای نه چندان دور، خبری بسیار بد است. تا به حال درباره عواقب گرم شدن کره زمین زیاد شنیده ایم و از بین رفتن شکلات در آینده نیز یکی دیگر از نتایج این پدیده آب و هوایی است. گیاه کاکائو تحت تأثیر افزایش دما و خشکی بی سابقه هوا در حالی نابودی است. بر اساس آمار اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا، افزایش دمای هوا فقط 1/2 درجه ای به دلیل گرم شدن کره زمین، می تواند صنعت شکلات را در سراسر جهان تا 20 سال آینده نابود کند.
نشریه « دیلی میل » می نویسد درختان کاکائو تنها در محدوده 20 درجه شمالی و جنوبی خط استوا می توانند رشد کنند که رطوبت و باران فراوانی دارد. کشورهای غنا و ساحل عاج که با تولید 60 درصدی کاکائو در دنیا، به عنوان بزرگ ترین تولیدکنندگان شکلات در جهان شناخته می شوند، نیز از تغییرات آب و هوایی در امان نیستند. در این کشور ها خشکسالی بی سابقه است و گیاه کاکائو رطوبت کافی برای رشد ندارد و دانه های آن بسیار کوچک تر از حد معمول به عمل می آیند. این وضعیت رفته رفته با گرم شدن بیشتر زمین بد تر خواهد شد. همین وضعیت، کشورهای تولید کننده کاکائو را بر سر دوراهی حفظ محیط زیست یا ادامه تامین ذخیره کاکائوی جهان قرار داده است. این کشور ها با چالش های دشواری مانند حفظ عرضه جهانی شکلات یا حفظ اکوسیستم های در حال مرگ مواجه خواهند بود، چرا که برای محفوظ ماندن مناطق تولید کاکائو تا سال 2050، این مناطق باید هزاران کیلومتر به مناطق کوهستانی نزدیک شوند.
علاوه بر این، یک متخصص مرکز همکاری بین المللی تحقیقات کشاورزی برای توسعه به نام « فیلیپ باستاید » می گوید که در حال حاضر کاشت کاکائو از روش‌های مدرن و پر بازده بهره مند نیست. در واقع روش های کشت کاکائو همچنان با استفاده از سیستم های سنتی کشاورزی و در مزرعه های توسعه نیافته و با مواد کشتی بهبود نیافته انجام می شود که بر خلاف روش های مدرن امروزی، از گونه های پر بازده و تکنیک های افزایش محصولات و روش های ژنتیکی محروم است. همچنین، از سویی تقاصا برای شکلات در دنیا، امروزه از عرضه آن بیشتر است و با ابزار های تولیدی فعلی آن در دنیا سازگار نیست و همین موضوع، وضعیت را برای این صنعت پیچیده تر می‌کند. کشورهای در حال توسعه بیش از بیش شکلات و فرآورده های آن را مصرف می کنند. به عنوان مثال یک فرد غربی به طور متوسط 286 تخته شکلات در سال مصرف می کند که هر کدام برای تولید به 10 گیاه کاکائو نیاز دارند. این گرایش به مصرف کاکائو یک سیکل معیوب است که در نهایت به ضرر محیط زیست تمام می شود. برای پاسخگویی به نیاز بازار، کشاورزان در حال گسترش مزارع کاکائو هستند که این امر باعث جنگل زدایی و در نهایت گرم شدن بیشتر زمین می شود.

نویسنده
سحر شمخانی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *