اقتصادی 24 تیر 1404 - 18 ساعت پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
منبع: گاردین

لزوم سرمایه‌گذاری ۱۸.۲ تریلیون دلاری در نفت و گاز جهان

هیثم الغیس، دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، اعلام کرد که برای تضمین امنیت انرژی در دهه‌های آینده، جهان باید تا میانه قرن جاری حدود ۱۸.۲ تریلیون دلار در بخش نفت و گاز سرمایه‌گذاری کند.

لزوم سرمایه_گذاری

مترجم: مریم نصیری

هیثم الغیس، دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، اعلام کرد که برای تضمین امنیت انرژی در دهه‌های آینده، جهان باید تا میانه قرن جاری حدود ۱۸.۲ تریلیون دلار در بخش نفت و گاز سرمایه‌گذاری کند.
طبق اطلاعات ارائه‌شده در گزارش «چشم‌انداز جهانی نفت» اوپک که اخیراً منتشر شد، انتظار می‌رود مصرف نفت در سطح جهانی همچنان رو به رشد باشد و تا سال ۲۰۵۰ به روزانه ۱۲۳ میلیون بشکه برسد. این رقم در مقایسه با میزان مصرف فعلی که در حدود ۱۰۴ میلیون بشکه در روز است، افزایشی چشم‌گیر نشان می‌دهد.
الغیس در این گزارش تأکید کرده که پیش‌بینی‌های اوپک بر پایه تحلیل‌های واقعی و داده‌محور انجام شده‌اند و نه بر اساس دیدگاه‌های ایدئولوژیک. بر اساس این برآوردها، نفت همچنان سهم قابل‌توجهی از ترکیب انرژی جهان را حفظ خواهد کرد و در سال ۲۰۵۰ حدود ۳۰ درصد از کل مصرف انرژی دنیا را شامل خواهد شد.
وی در گفت‌وگویی با «انرژی کانتکس» اشاره کرد که این پیش‌بینی‌ها مسئولیت بیشتری را بر عهده اوپک می‌گذارد. اوپک همچنان از گسترش سرمایه‌گذاری در بخش انرژی حمایت می‌کند و طبق ارزیابی‌ها، صنعت نفت برای تأمین نیازهای جهانی تا سال ۲۰۵۰ به بیش از ۱۸ تریلیون دلار سرمایه‌گذاری نیاز خواهد داشت.
در مقدمه این گزارش نیز الغیس تأکید کرده که چشم‌اندازی برای کاهش یا توقف تقاضای نفت در آینده نزدیک وجود ندارد و روند رشد مصرف ادامه‌دار خواهد بود.
اگرچه اوپک اخیراً برآورد خود را از رشد تقاضای نفت برای بازه زمانی ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۹، به‌دلیل کاهش سرعت رشد اقتصادی چین، تعدیل کرده است، اما عواملی مانند افزایش جمعیت جهانی، رشد طبقه متوسط و توسعه اقتصادی مداوم کشورهای در حال توسعه، همچنان موتور محرک تقاضای جهانی برای نفت خواهند بود.
اوپک بار دیگر دیدگاه خود را مبنی بر اینکه اوج تقاضا برای نفت هنوز در افق دیده نمی‌شود، تکرار کرد. این موضع اما با برخی دیدگاه‌های دیگر در صنعت انرژی تضاد دارد. به‌عنوان نمونه، بسیاری از شرکت‌های بزرگ نفتی بر این باورند که تقاضا در یک دهه آینده به وضعیت پایدار خواهد رسید. همچنین، آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) نیز اخیراً بار دیگر تأکید کرده که جهان هنوز به نقطه اوج تقاضای نفت نزدیک نشده، اما در حال حرکت به سمت آن است.
گزارش اوپک بر این نکته تأکید دارد که تا سال ۲۰۵۰، مصرف نفت با شیب افزایشی ادامه خواهد یافت و این صنعت نیازمند سرمایه‌گذاری‌های کلان برای پاسخ‌گویی به این نیاز فزاینده خواهد بود.

نویسنده
سحر شمخانی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *