بامداد 23 خرداد رژیم صهیونیستی دشمنی دیرینه اش را به وقیح ترین شکل ممکن به جامعه جهانی نشان داد و با ترور چندین تن از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دانشمندان هسته ای و غیر نظامیان در شیپور جنگ دمید؛ جنگی که قطعاً شروع کننده آن، پایان دهنده نخواهد بود و این را می توان از اقتدار نظامی کشور با شلیک موشک و پهباد در نخستین ساعات جنگ متوجه شد. در چنین شرایطی اظهارات کارشناسانه در خصوص وضعیت اقتصادی طی روزهای آینده قطعا برای مردم کشورمان حائز اهمیت است.
سرویس اقتصادی: بامداد 23 خرداد رژیم صهیونیستی دشمنی دیرینه اش را به وقیح ترین شکل ممکن به جامعه جهانی نشان داد و با ترور چندین تن از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دانشمندان هسته ای و غیر نظامیان در شیپور جنگ دمید؛ جنگی که قطعاً شروع کننده آن، پایان دهنده نخواهد بود و این را می توان از اقتدار نظامی کشور با شلیک موشک و پهباد در نخستین ساعات جنگ متوجه شد. در چنین شرایطی اظهارات کارشناسانه در خصوص وضعیت اقتصادی طی روزهای آینده قطعا برای مردم کشورمان حائز اهمیت است.
در همین خصوص دکتر بهمن آرمان، اقتصاددان در گفت و گو با خبرنگار نوآوران گفت: از نخستین ساعات حمله اسرائیل به ایران بازارهای جهانی هم دچار تغییراتی به تبعیت از بورس آمریکا شدند؛ به طور نمونه در بورس فرانکفورت تحت تأثیر اتفاقات محتملی مانند افزایش قیمت نفت، مردم به طور محسوسی سراغ فروش سهام شرکت ها رفتند.
وی در خصوص تأثیرات جنگ رژیم صهیونیستی و ایران بر بازارهایی مانند بورس و طلا در کشورمان گفت: با توجه به شرایط موجود که شرکت ها با ناترازی برق دست و پنجه می کنند و از سوی دیگر تهدیدهایی که از طرف رژیم صهیونیستی مطرح می شود، سود آوری شرکت ها برای سهامداران راضی کننده نیست؛ بنابراین به طور طبیعی چنانچه تنش ها ادامه دار باشد، سرمایه ها از بورس به سمت طلا و ارز حرکت می کند؛ چرا که علاوه بر سود احتمالی بالاتر از این بازارهای غیر مولد، نقد شوندگی راحت تری رابرای افراد فراهم می کند.
دکتر آرمان با بیان این مطلب که پیش بینی من این است که فرانک سوئیس بیش از دلار و پوند با تقاضا همراه باشد چرا که این کشور در دعواهای سیاسی نقشی ندارد؛ افزود: تیم اقتصادی دونالد ترامپ که اساتید دانشگاه هاروارد در آن حضور دارند، از ادامه جنگ با توجه به افزایش شدید بهای نفت استقبال می کنند و از طرفی تمایل بالایی به کاهش نرخ دلار نشان می دهند تا از این طریق صادرات جذاب شود و واردات به حداقل برسد.
وی در پاسخ به این سؤال که چه پیش بینی ای از تغییرات احتمالی سرمایه های راکد و سپرده های مردم در بانک ها دارید، گفت: چنانچه جنگ ادامه دار باشد، به طور طبیعی مردم بیش تر از گذشته به خارج کردن بخشی از سپرده ها اقدام می کنند تا این مبالغ به عنوان یک پشتوانه در دسترس برای هزینه های خانوار مورد استفاده قرار گیرد.
این اقتصاد دان در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار ما مبنی بر این که با توجه به تجربه جنگ هشت ساله ایران و عراق ، در صورت ادامه دار شدن جنگ کنونی چه رسالتی را برای مردم از حیث اقتصادی قائل هستید، عنوان کرد: واقعیت این است که مردم نقش چندانی در زمینه اقتصاد ندارند و تابع تصمیمات مقامات دولتی هستند.