نمایش «طبخ طباخ مطبخ» که اقتباسی آزاد از داستان ضحاک شاهنامه است، این روزها در تماشاخانه صحنه آبی در حال اجراست. نمایشی متفاوت که از منظری دیگر گونه به این داستان اسطورهای نگاه کرده است و نویسنده آن علی بیگدلی بوده و طراح و کارگردان آن حمید یداللهی است. در خلاصه داستان این نمایش آمده است:
مردان شهر مردند…!
دگر بدی بر ضحاک چیره شد.
در شهری مردی نماند به جز دو مرد که پنهانی وارد مطبخ ضحاک شدند.
آنان که با حیله و نیرنگ و از روی ترس لباس زنانه پوشیده تا کسی متوجه مرد بودن آنان نشود.
سرانجام بدین شد که ضحاک به طباّخان مطبخ خود دستور داد تا در طی ده روز خورشتی سازند آمیخته از سم یا هر آن چیز که او را بکشد و بدی بمیرد.
که اگر اینگونه نشد، طباخان بمیرند…
«تجربه سکوت» تجربهای محیطی است که سکوت را نه خلأ، بلکه جوهری زنده میشناسد—گسترهای که صدا و نور در آن پدید میآیند و به آن بازمیگردند. در آرامش این باغ، گروه کُر و پرتوهای لیزر همآوایی نانوشتهای برپا میکنند و تماشاگران، بی کلام، چهار پرده از سکوت را در میان اصوات تجربه میکنند.
تجربه ای از وینادز (WeNodes) با همکاری گالری ریشه ۲۹ و کارخانه نوآوری و شتابدهی دیهیم. این اجرا روزهای ۱۳، ۱۴ و ۲۰ و ۲۱ اسفندماه در گالری ریشه ۲۹ برگزار میشود و قیمت بلیت آن ۷۰۰ هزار تومان است.
باغ موروثی عنوانی کلی برای آثار موجود در نمایشگاه و دیگر جستجوهای پیگیرانه ام در سالهای اخیر است.
تلاشی مدام جهت بررسی و کشف کیفیات متنوع تصویری و مبتنی بر طبیعت و تاریخ پروژه ای چند ساله که بر اساس ابژه هایی چون گیاهان گلها و میوه ها شروع شد و در روند خلق به نتایج تصویری متفاوتی رسید
بیشک رسوب عمیق علاقه ی فراوانم به آثار گذشتگان و ریشه های تصویری جهان و تأثیر غیر قابل توصیف آن در پیوند با طبیعت اقلیم و زادگاهم در خلق مجموعه ی حاضر موثر بوده است.
خود مهرداد نظرعلی در استیتمنت نمایشگاه خودش که این روزها در گالری اعتماد برپاست درباره این نمایشگاه اینگونه توضیح داده است: «باغ موروثی عنوانی کلی برای آثار موجود در نمایشگاه و دیگر جستجوهای پیگیرانهام در سالهای اخیر است.
تلاشی مدام جهت بررسی و کشف کیفیات متنوع تصویری و مبتنی بر طبیعت و تاریخ پروژه ای چند ساله که بر اساس ابژههایی چون گیاهان، گلها و میوهها شروع شد و در روند خلق به نتایج تصویری متفاوتی رسید. بیشک رسوب عمیق علاقه فراوانم به آثار گذشتگان و ریشههای تصویری جهان و تأثیر غیر قابل توصیف آن در پیوند با طبیعت اقلیم و زادگاهم در خلق مجموعه حاضر موثر بوده است.
یک عمر کار روایتی است بیپرده از عجایب و غرایب مادر شدن که در آن ریچل کاسک با صداقتی نفسگیر، طنزی ظریف و زبانی روشن و گیرا از مواجهۀ شخصیاش با تجربۀ مادری میگوید. کاسک، که با رمانهایش جوایز بسیاری کسب کرده، در خاطراتش از زایمان و اولین ماههای پس از آن، دقت و هوشیاری گزارشنویسی را با تخیل و حساسیت رماننویسی درهم میآمیزد و جنبههایی از تجربۀ مادری را به تصویر میکشد که اغلب کمتر از آنها میگوییم و میشنویم. با انتشار کتاب در سال ۲۰۰۱، نگاه تازه و صادقانۀ نویسنده به این تجربۀ آشنا زمینهساز بحثهای بسیاری در میان خوانندگان و منتقدان شد. اما کتاب کاسک، فارغ از تحسینها و انتقادات بسیاری که برانگیخته، شرح مواجههای شخصی است که پیامدهای اجتماعی گستردهای دارد، مواجهه با یکی از عمیقترین تحولات زندگی ما که درکمان را از جهان، از دیگران و البته از خودمان زیرورو میکند.