اقتصادی 23 تیر 1404 - 13 ساعت پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
منبع: یورونیوز

واکنش تند اروپا به تعرفه‌های تجاری ترامپ

در میانه افزایش تنش‌های اقتصادی میان ایالات متحده و شرکای بین‌المللی‌اش، تصمیم تازه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای اعمال تعرفه‌های جدید گمرکی، موجی از واکنش‌های انتقادی در اروپا به دنبال داشته است. اتحادیه اروپا با ابراز نگرانی از این رویکرد، خواستار گفت‌وگوی فوری و یافتن راه‌حلی دیپلماتیک شده، اما در عین حال هشدار داده که در صورت نیاز، برای اقدامات متقابل آماده است.

تعرفه های اروپا

مترجم: سارا فراهانی

در میانه افزایش تنش‌های اقتصادی میان ایالات متحده و شرکای بین‌المللی‌اش، تصمیم تازه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای اعمال تعرفه‌های جدید گمرکی، موجی از واکنش‌های انتقادی در اروپا به دنبال داشته است. اتحادیه اروپا با ابراز نگرانی از این رویکرد، خواستار گفت‌وگوی فوری و یافتن راه‌حلی دیپلماتیک شده، اما در عین حال هشدار داده که در صورت نیاز، برای اقدامات متقابل آماده است.
بر اساس اطلاعیه‌ای که ترامپ از طریق شبکه اجتماعی‌اش منتشر کرد، دولت او قصد دارد از اول اوت تعرفه‌هایی تا سقف ۳۰ درصد بر واردات کالا از اتحادیه اروپا و مکزیک اعمال کند. اقدامی که به گفته تحلیل‌گران، ممکن است موجب وخامت در مناسبات تجاری آمریکا با دو شریک عمده‌اش شود.
در واکنش به این سیاست، اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، در گفت‌وگویی با خبرنگاران در بروکسل تأکید کرد که اروپا همچنان گفت‌وگو و همکاری را ترجیح می‌دهد، اما این بدان معنا نیست که بدون پاسخ باقی خواهد ماند.
او گفت: «موضع ما از ابتدا مشخص بوده: گفت‌وگو و همکاری پایه‌های تعامل بین‌المللی هستند. با وجود این، اتحادیه اروپا خود را برای همه سناریوها آماده کرده است. از این رو، در کنار تلاش برای مذاکره، روی گزینه دوم یعنی آمادگی برای واکنش نیز کار کرده‌ایم. اگر نیاز باشد، پاسخ مقتضی ارائه خواهیم داد.»
مواضع رئیس کمیسیون اروپا با حمایت گسترده رهبران کشورهای عضو مواجه شد. آنتونیو کوستا، رئیس شورای اروپا، با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، از فن در لاین و تلاش‌هایش برای دست‌یابی به توافقی منصفانه با ایالات متحده دفاع کرد و گفت: «اتحادیه اروپا متحد، جدی و آماده دفاع از منافع اقتصادی خود است.»
رهبران اروپایی قرار است در نشست وزرای تجارت کشورهای عضو اتحادیه که برگزار خواهد شد، درباره نحوه مواجهه با اقدامات جدید آمریکا، و همچنین روابط با چین، رایزنی کنند.
طی روزهای اخیر، رهبران کشورهای کلیدی اروپایی مخالفت خود را با سیاست‌های ترامپ آشکار کرده‌اند. امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، در پیامی که در فضای مجازی منتشر کرد، خواستار نشان دادن قاطعیت از سوی اتحادیه اروپا شد و تأکید کرد که در چنین شرایطی، کمیسیون باید عزم اروپا برای محافظت از منافعش را با صراحت و قدرت به نمایش بگذارد.
نخست‌وزیر ایتالیا، جورجا ملونی نیز از طریق دفتر خود اعلام کرد: «آغاز یک رویارویی تجاری میان اروپا و آمریکا، اقدامی غیرمنطقی و به زیان همه طرف‌هاست.»
در همین راستا، اولف کریسترشون، نخست‌وزیر سوئد، طی مصاحبه‌ای با رسانه‌های داخلی هشدار داد که در یک جنگ تجاری تشدیدشونده، هیچ‌کس پیروز نخواهد بود و مصرف‌کنندگان آمریکایی در نهایت بهای این تصمیم را خواهند پرداخت.
دیک سخوف، نخست‌وزیر موقت هلند نیز در پیامی در توییتر تصمیم ترامپ را نگران‌کننده توصیف کرد و آن را فاقد وجاهت اقتصادی دانست.
ترامپ بار دیگر در پیام‌هایی که به‌نظر می‌رسد بیشتر ماهیتی تهدیدآمیز دارند، هشدار داد که در صورت پاسخ اروپا با تعرفه‌های متقابل، دولت او نیز دست به اعمال محدودیت‌های تجاری تازه خواهد زد.
در همین حال، دولت مکزیک نیز نسبت به تصمیم ترامپ ابراز نگرانی کرده است. به گفته منابع رسمی، در جریان نشستی با مقام‌های وزارت خارجه آمریکا، نمایندگان مکزیک نارضایتی خود را از این تصمیم ابراز داشته‌اند و آن را اقدامی ناعادلانه توصیف کرده‌اند.
کلودیا شینباوم، رئیس‌جمهور جدید مکزیک که از زمان روی کار آمدن از انتقاد مستقیم علیه واشنگتن خودداری کرده بود، سرانجام در سخنرانی روز شنبه خود به این موضوع پرداخت. او با اعتماد به نفس از تلاش برای رسیدن به یک توافق بهتر با آمریکا سخن گفت و تأکید کرد: «همواره باور داشته‌ام که در چنین شرایطی، باید با آرامش برخورد کرد.»
با نزدیک شدن به ضرب‌الاجل اول اوت، اروپا خود را در نقطه‌ای حساس می‌بیند؛ جایی که میان پافشاری بر اصول تجارت آزاد و حفظ منافع اقتصادی خود، باید توازن برقرار کند. اتحادیه اروپا پیش از این نیز با سیاست‌های تعرفه‌ای دولت ترامپ در دور نخست ریاست‌جمهوری او روبه‌رو شده بود، اما این‌بار با تجربه‌ای بیشتر و اجماعی قوی‌تر، به نظر می‌رسد برای مقابله آماده‌تر است.
کارشناسان می‌گویند اگر دو طرف ظرف هفته‌های آینده نتوانند به یک تفاهم سیاسی دست یابند، احتمال آغاز موجی تازه از جنگ تجاری در سطح بین‌الملل وجود دارد؛ جنگی که نه‌تنها اقتصاد آمریکا و اروپا، بلکه زنجیره‌های تأمین جهانی را نیز دچار اختلال خواهد کرد.

نویسنده
سحر شمخانی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *