اگر چه ترامپ مخالف استفاده از زور علیه ایران است، ممکن است برای کسب امتیازاتی فراتر از توافق اوباما، – مانند محدودیتهای طولانیتر بر غنیسازی یا نظارت بیش تر، فشار بیاورد – اما احتمالاً توافقی میخواهد که با تضمینهای امنیتی مورد نظر اسرائیل فاصله داشته باشد.
جرزالم پست (اورشلیم پست) / اسرائیل
◼️
تحلیل مثبت سپاه از عملکرد هیأت مذاکره کننده ایران
ایران با یک منطق مستحکم در عرصه مذاکرات وارد شده است و به آن منطق پای بند است. منطق ایران مبتنی بر سه اصل “حکمت”، “عزت” و “مصلحت” است؛ به توانمندیهای خود ایمان دارد و اعتمادی به دشمن ندارد و مذاکراتی را ادامه میدهد که فایده داشته باشد. از خطوط قرمز خود عدول نمیکند ولیکن انعطاف و ابتکار عمل را لازمه مذاکرات موفق میداند. این منطق باعث شده است که آمریکا نتواند خواستههای خود را به ایران تحمیل کند.
نشریه روزانه معاونت سیاسی سپاه پاسداران
◼️
در گفت و گوی تلفنی رؤسای جمهور جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه [بعدازظهر دیروز سهشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴]، ولادیمیر پوتین ضمن آرزوی موفقیت برای مذاکرات هستهای، اعلام کرد روسیه آمادگی دارد مساعدتهای فنی لازم را در این زمینه ارائه کند.
ایرنا
◼️
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده در نامهای که به رهبر ایران نوشته، وی را به فارسی “عزیزم” خطاب کرده است.
این مقام آمریکایی توضیح بیش تری در باره نامه ارسالی نداده است، با این حال بخشهایی از نامه با هدف “به رسمیت شناختن [جایگاه سیاسی و رهبریت آیت الله خامنه ای بر ارکان جمهوری اسلامی ایران] در سطح بینالمللی” و “آرام کردن زمزمههای تغییر رژیم” نوشته شده است.
هفته نامه اکونومیست / انگلستان
◼️
چنان به تیتر هم میهن حمله کردهاند [کیهان و رجاء نیوز] که گویی منبع تمام ناکامیهای سیاسیشان در این تیتر خلاصه شده است (!) یادداشت هممیهن تأثیر اصابت موشک حوثیها به فرودگاه بنگوریون را بر مذاکرات ایران و آمریکا ارزیابی کرده است. تیتر هم همین را منعکس کرده است. اصلاً قابل درک نیست که این همه عصبانیت و خشونت کلامی برای چیست؟ به نظرم گردانندگان این دو رسانه و همفکران آن ها از اصل انجام مذاکره با آمریکا سخت ناراحتند؛ اما چون دیگر قادر به مخالفت علنی با آن نیستند، دیوار هممیهن را کوتاه دیدهاند تا تمام عقده و خشم خود را بر سر آن خالی کنند!
احمد زیدآبادی / کنشگر سیاسی
◼️
اگر بخشی از فارس نماها تحریک نکنند، کسانی که طرفدار جدایی [آذربایجان ایران و الحاق آن به جمهوری آذربایجان] هستند، کم تر از یک درصدند!
یوسف پزشکیان / فرزند رئیس جمهوری ایران!!؟
◼️
نباید جرم را به گونهای تعریف کرد [اشاره به لایحه عفاف و حجاب] که روزانه هزاران و دهها هزار نفر را شامل شود و هزینه بسیار سنگینی برای کشف و مجازات آن تحمیل شود.
عباس عبدی / کنشگر سیاسی
در دو سال اخیر – به ویژه از ابتدای سال ۱۴۰۱ – با اقدامات زیادی رو به رو بودهایم که اساساً غیر قانونیاند؛ چرا که این اقدامات خارج از صلاحیت قانونی افراد و نهادها انجام شده است. واکنش به یک جرم یا تخلف باید همیشه در چارچوب قانونی و با رعایت صلاحیتهای قانونی انجام شود؛ اما متأسفانه در مواردی که در کشور شاهد بودهایم، اقدامات مانند ارسال پیامکها، تهدیدها، شناساییها و دسترسیهای غیر مجاز، همگی مصداق اقدامات غیر قانونی هستند.
محسن برهانی / حقوقدان
◼️