سیاسی 30 فروردین 1404 - 3 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
کپی شد!
0

پیشخوان

پیشخوان
مذاکره‌کنندگان باید حمایت شوند

موضع ما این است که باید از افراط و تفریط پرهیز کرد. پیش‌داوری نباید بکنیم. نمی‌گوییم اظهار نظر نشود، اما باید اظهار نظری باشد که کمک‌کننده به مذاکرات باشد. حالا چه خوش‌بینی مفرط، چه بدبینی مفرط، هر دو بد است [….] مذاکره‌کنندگان که به نمایندگی از نظام – نه دولت – در حال مذاکره هستند، باید حمایت شوند. اگر نقطه‌نظراتی هم هست باید با سازوکارها و روش‌های مختلف در اختیار ایشان قرار بدهند. این که بعضی مسائل رسانه‌ای شود و تلقی بشود که ما خیلی اشتیاق داریم مذاکرات به نتیجه برسد و فردا همه مسائل حل شود، این‌گونه نیست.

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور

*روابط ایران و روسیه هیچ گاه به این اندازه مستحکم نبوده است

روابط ایران و روسیه شاید هیچ گاه در طول تاریخ خود، به این اندازه نزدیک و مستحکم نبوده است. ما اخیراً یک معاهده جامع راهبردی در مسکو امضا کردیم که ابعاد روابط ما را به سطوح بسیار بالاتر گسترش داده است.

عباس عراقچی ـ وزیر خارجه ایران

*امید به نتایج مثبت مذاکرات

ما بسیار امیدواریم که گفت‌و‌گو‌ها میان ایران و آمریکا با نتیجه مثبتی همراه باشد که باعث کاهش تنش‌ها در منطقه خلیج فارس، خاورمیانه و میان دو کشور شود.

“استفان دوجاریک” ـ سخنگوی دبیرکل سازمان ملل

*بحث جنگ و تهدید در کار نیست

آمریکایی ها اطلاع دارند که در حوزه اقتصاد ایران نیاز به سرمایه دارد. شکوفایی تولید نیاز به سرمایه گذاری دارد. این که اعلام کردند که ۱۰۰ میلیارد دلار قصد سرمایه گذاری دارند، نشان می دهد که قصد تجارت با ایران را دارند و بحث جنگ و تهدید در کار نیست.

محمد هاشمی رفسنجانی

*آمریکا به دنبال برچیدن صنعت هسته‌ای ایران نیست

به‌نظر من ایران خواستار مذاکره است. مردم ایران فوق‌العاده، پر انرژی، موفق و باهوش هستند. من نمی‌خواهم به آن ها آسیب بزنم، اما ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد. هدف ما فقط جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی است نه برچیدن صنعت هسته‌ای ایران.

دونالد ترامپ ـ رئیس جمهور آمریکا

*توافق؛ نیازمند اراده طرفین

نه ما و نه طرف مقابل خواهان یک مذاکره بی‌حاصل، گفت‌وگو برای گفت‌وگو، اتلاف وقت و مذاکرات فرسایشی اصلا نیستیم. هم ما و هم طرف آمریکایی مطلوب‌مان توافقی است که در کوتاه‌ترین زمان به دست بیاید. ولی این کار آسانی نخواهد بود و نیاز به اراده کامل از هر دو طرف دارد.

علی‌اکبر صالحی ـ رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی

*چارچوب قابل قبول برای مذاکرات

اگر بتوانیم بین دو موضوع اصلی رفع تحریم‌ها و نگرانی‌های امنیتی مشروع تعادلی برقرار کنیم، آن گاه می‌توان روی یک چارچوب قابل قبول برای مذاکرات کار کرد.

سعید خطیب‌زاده ـ معاون وزیر امور خارجه

*تغییر معادلات اروپایی در مذاکرات ایران

در مذاکرات هسته‌ای سال ۲۰۱۵، ایتالیا خود را از روند مذاکرات کنار گذاشته می‌دید، در حالی که فرانسه، آلمان و انگلیس به نمایندگی از اروپا در گفت‌و‌گو‌ها حضور داشتند. ترامپ به دنبال بازتعریف نقش متحدان اروپایی در پرونده ایران است. ایتالیا ممکن است به پل ارتباطی جدید بین واشنگتن و تهران تبدیل شود.

باشگاه خبرنگاران جوان

*حسن‌نیت تهران برای همکاری و تعامل

سفر مدیرکل آژانس چند روز قبل از دور دوم مذاکرات، نشان‌دهنده حسن‌نیت تهران برای همکاری و تعامل برای رفع نگرانی‌های بین‌المللی و حل‌وفصل مساله هسته‌ای در دو بعد فنی و سیاسی است، مشروط بر این که طرف‌های مقابل به حقوق متقابل ایران در استفاده از انرژی هسته‌ای و رفع تحریم‌ها احترام بگذارند.

سایت تجارت نیوز

*تنش‌زدایی و اصلاح روابط

اگر توافق اولیه شکل بگیرد، روندی از تنش‌زدایی و اصلاح در روابط دو کشور آغاز می‌شود. اصلاح و بهبود روابط ابتدا اقتصادی ـ تجاری است، سپس اقتصادی ـ سیاسی و نهایتاً هم استراتژیک می‌شود. در این چهل‌وچند سال تقابل، هم آمریکا ایران را شناخته، هم ایران آمریکا را.

احمد بخشایش اردستانی ـ عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس

*تحولات نرخ ارز

اقتصاد یعنی عدد، تجارت، صادرات و واردات. ورود و خروج سرمایه. واردات کالا‌ها و خدمات. وقتی این موارد به اعدادی می‌رسند که بیش از ۳ ماه ماندگاری دارند و برای مثال نرخ دلار، بیش از ۳ ماه روی یک عدد می‌ماند، تجار و سرمایه گذاران و مردم تصمیم می گیرند واردات، صادرات و سرمایه گذاری خود را انجام دهند و نمی‌توانند زندگی خود را متوقف کنند. اقتصاد ایران روی دلار ۷۰ هزار تومانی، کف را بسته است.

وحید شقاقی شهری ـ اقتصاددان

نویسنده
سحر شمخانی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *