سیاسی 06 اردیبهشت 1404 - 2 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

پیشخوان

پیشخوان
منطق مجهول مماشات با تلوزیون

عملکرد صدا و سیما به عنوان رسانه رسمی جمهوری اسلامی فاجعه بار است. این رسانه هر چه هست رسانه ملی نیست؛ البته سال هاست که رسانه ای ملی و مردمی نبوده است؛ اما در شرایط فعلی حتی دیگر رسانه نظام هم نیست؛ چون عملاً در جهت تخریب و تضعیف رویکردهای جدید رأس حاکمیت عمل می کند. صدا و سیما، رسانه یک باند و اقلیت سیاسی است. منطق استمرار این روند و مماشات با آن هم روشن نیست.
تا زمانی که مدیریت و خط مشی این سازمان تغییر نکند، به معنای این است که هیچ راهبرد سازنده ای در این کشور به نتیجه نخواهد رسید.
حمید کاویانی / روزنامه نگار

*اصل‌های ۹‌ گانه ایران در مذاکرات هسته‌ای با آمریکا

۱) جدیت مذاکرات و تعهد طرفین به توافقات. ۲) حفظ برنامه صلح آمیز هسته ای. ۳) توافق متوازن، نه تسلیم شدن. ۴) لغو تحریم ها. ۵) اجتناب از هر نوع تهدیدات. ۶)
تسریع مذاکرات. ۷)مهار و نادیده گرفتن اسرائیل. ۸) تسهیل سرمایه گذاری خارجی متعاقب رفع تحریم ها. ۹) مردود شمردن مدل لیبی در فعالیت هسته ای.

جرزالم پست / روزنامه انگلیسی زبان در اسرائیل

*اتحاد شگفت‌ انگیز تهران و واشینگتن برای در هم‌ شکستن نظم نولیبرال جهانی

تحولات سیاسی در آمریکا در دوران ترامپ، سیاست‌های این کشور را به سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران نزدیک‌تر کرده است. در جهانی پسا جنگ سرد که تحت تأثیر نئولیبرالیسم و جهانی‌ سازی است، جنبش “ترامپیسم” و انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ ایران هر دو این نظم جهانی را به چالش کشیده‌اند.
ترامپ با بازگشت به اقتصاد ملی، مخالفت با جهانی‌سازی و احیای نقش‌های سنتی جنسیتی، و ایران با رد سلطنت غرب‌گرا، تأکید بر هویت اسلامی / ملی و اقتصاد مقاومتی، هر دو نئولیبرالیسم را نقد کرده‌اند. هر دو به دنبال احیای “خود تاریخی” در برابر مدرنیته جهانی‌اند: ایران با تکیه بر سنت‌های شیعی و امپراتوری‌های پیشامدرن، و ترامپیسم با تصویر آرمانی آمریکای دهه ۱۹۵۰.

میدل ایست مانیتور / سازمان مطبوعاتی غیر انتفاعی مستقر در لندن

*اوضاع خوب است

در حال انجام مذاکراتی بسیار جدی با تهران هستیم. مذاکرات بسیار خوبی در حال انجام است. اوضاع در خصوص ایران به خوبی پیش می‌رود.

دونالد ترامپ / رئیس‌جمهور آمریکا

*اقدام نظامی علیه برنامه هسته‌ای ایران پیچیده‌ است

ایالات متحده با حفظ برنامه هسته‌ای غیرنظامی ایران موافق است، اما تنها در صورتی که ایران بر غنی‌سازی اورانیوم در داخل کشور اصرار نداشته باشد. اقدام نظامی علیه برنامه هسته‌ای ایران اکنون پیچیده‌تر از پنج یا ده سال پیش است، زیرا برنامه هسته‌ای و توانایی‌های نظامی ایران «پیشرفته‌تر» شده‌اند.

“مارکو روبیو” / وزیر امور خارجه آمریکا

*موفقیت یا شکست مذاکرات

موفقیت یا شکست دیپلماسی، بستگی دارد به این که طرفین چقدر در پای میز مذاکره انعطاف‌پذیر باشند. خواسته‌های آمریکا باید منطقی باشند، نه حداکثری. طبق گزارش رسانه‌ها، مقامات ایرانی از ترامپ خواسته‌اند تضمین دهد که او یا هر رئیس‌جمهور آینده‌ای در آمریکا از توافقی که حاصل شود، خارج نخواهد شد.

لس‌انجلس تایمز

*اراده طرفین دستیابی به نتیجه در مذاکرات است

اراده بر این است که مذاکرات به نتیجه برسد چون گزینه‌ دیگری نیز وجود ندارد. جمهوری اسلامی ایران از حق مسلم هسته‌ای‌ خود عقب‌نشینی نمی‌کند پس اگر آمریکایی‌ها به‌دنبال رفع نگرانی‌ و دریافت تضمین هستند، باید امتیاز دهند که این امتیاز رفع تحریم‌هاست. البته این یک تحلیل خوش‌بینانه است؛ واقعیت این است که ما وارد مرحله‌ سخت‌تر کار می‌شویم.

علاءالدین بروجردی / عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس

*حل پرونده هسته‌ای ایران فقط از مسیر دیپلماسی ممکن است

تنها راه واقعی برای حل مسئله هسته‌ای ایران، تعامل سیاسی و مبتنی بر احترام متقابل است. قدردان تعهد ایران به عدم توسعه سلاح هسته‌ای است، حق ایران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای را به رسمیت می‌شناسد و از ادامه گفت‌وگوی ایران با تمام طرف‌ها از جمله ایالات متحده برای حفظ حقوق و منافع مشروع خود از طریق مشورت و مذاکره، پشتیبانی می‌کند.

“لی سونگ” / نماینده دائم چین در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

نویسنده
سحر شمخانی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *