سیاسی 07 اردیبهشت 1404 - 2 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

پیشخوان

پیشخوان
تضعیف تندروها و نتانیاهو، با توافق ایران و آمریکا

اگر چه هر دو طرف در هفته‌های اخیر لحن خود را تعدیل کرده‌اند، موانع بزرگی هم چنان وجود دارد. [….] مهم‌ترین مانع، احتمال اصرار دولت ترامپ بر انهدام کامل برنامه هسته‌ای ایران است. [….] در صورت پافشاری ترامپ بر این مسیر، مذاکرات احتمالاً فرو خواهد پاشید. [….] ایران صراحتاً اعلام کرده است حاضر نیست برنامه هسته‌ای خود را به‌ طور کامل متوقف کند؛ اما به رویکردی مبتنی بر راستی‌ آزمایی مشابهِ توافق ۲۰۱۵ پایبند خواهد بود.

روزنامه انگلیسی گاردین: محمد بَزّی / مدیر مرکز خاور نزدیک هاگوپ کِوورکیان

*موضع آمریکا تغییر نکند شانس توافق با ایران جدی است

اشتیاق دونالد ترامپ برای دستیابی به توافق با ایران، با شخصیت عمل‌گرای او سازگار است و به نظر می‌رسد در مقایسه با مذاکرات گذشته، آمریکا این‌بار کمتر دچار تردید و وسواس در جزئیات باشد. گزارش‌ها نشان می‌دهد که در دولت ترامپ درباره موضوع غنی‌سازی اختلاف‌نظر وجود دارد. برخی از مشاوران نزدیک رئیس‌جمهوری آمریکا، تحت نفوذ (رژیم) اسرائیل، خواهان حذف کامل زیرساخت‌های غنی‌سازی ایران هستند؛ راه‌حلی که به «مدل لیبی» معروف است و در سال ۲۰۰۴ با انتقال همه سانتریفیوژهای لیبی به آمریکا اجرایی شد.

پیتر جنکینز / سفیر اسبق انگلیس در آژانس

*تأکید بر مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران

جمهوری اسلامی ایران در مواضع اصولی خود راجع به ضرورت خاتمه تحریم‌های ظالمانه و آمادگی برای اعتمادسازی در مورد ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران ثابت‌قدم است.

اسماعیل بقائی / سخنگوی وزارت امور خارجه

*گفت‌وگو بدون فشار و تهدید

ایران همچنان نسبت به نیات واقعی دولت آمریکا محتاط است و از گفت‌وگو بدون فشار و تهدید حمایت می‌کند. ما به هر مذاکره‌ای با اطمینان وارد می‌شویم و برای منافع ملی و صلح مردم، هر آنچه لازم باشد انجام خواهیم داد. امیدواریم این مذاکرات در زمان مناسب به نتیجه برسد.

فاطمه مهاجرانی / سخنگوی دولت

*تمایل عربستان به بهبود روابط دیپلماتیک با تهران

سفر وزیر دفاع عربستان به تهران گامی مهم در جهت عادی‌سازی روابط دو کشور و آغاز فصل جدیدی در روابط ایران و عربستان است و به کاهش تنش‌ها و ایجاد ثبات در منطقه کمک می کند و نشان از تمایل عربستان به بهبود روابط دیپلماتیک با تهران دارد.

سید محمدعلی ابطحی / فعال سیاسی اصلاح‌طلب

*تشدید اختلاف نظرها کمکی به روند مذاکرات نمی کند

تشدید اختلاف نظرها درخصوص مذاکرات کمکی به روند مذاکرات نخواهد کرد. ما باید این اختلاف نظرها را کاهش داده و نگرش های درون کشور را پیرامون منافع ملی همسو کنیم. این امر به پیشبرد روند مذاکرات و تامین منافع ملی کشور کمک خواهد کرد. هر دو کشور باید انعطاف پذیری و حسن نیت داشته باشند. بدین ترتیب خود به خود به نتیجه خواهد رسید و این نتیجه به نفع مردم ایران و حتی مردم کشورها همسایه خواهد بود.

غلامرضا کاتب / عضو هیات رئیسه مجلس دهم

* می‌توان به دستیابی به تفاهم در مذاکرات امیدوار بود

در این مرحله ارزیابی دقیق از روند مذاکرات کار ساده‌ای نیست. مذاکره، اصول و چارچوب‌های مشخصی دارد. اولین شرط این است که طرفین برای حل یک مسئله مصمم بوده و به عبارت دقیق‌تر مذاکره را برای مذاکره نخواهند. اگر در مذاکرات مباحث فقط در چارچوب موضوعات هسته‌ای پیش رود، کار بهتر ادامه پیدا می‌کند لذا طرح موضوعات مهم است؛ در نهایت فکر می‌کنم اگر مذاکرات با همین روند پیش رود، می‌توان امیدوار بود که به یک جمع‌بندی و تفاهم برسند.

وحید احمدی / عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس

*ارتقای جایگاه ایران در منطقه را دنبال می‌کنیم

انعقاد قرارداد تجارت آزاد با اوراسیا و همچنین رویکرد سیاست خارجی دولت چهاردهم در تقویت همکاری‌ها با همسایگان و کشورهای همسو با جمهوری اسلامی ایران فرصتی مناسب برای فعالان اقتصادی، بخش خصوصی و همچنین تجار ایرانی و کشورهای منطقه است چراکه منطقه اوراسیا به‌عنوان یکی از بازارهای هدف جمهوری اسلامی ایران در دولت چهاردهم محسوب می‌شود.

محمدرضا عارف / معاون اول رئیس‌جمهور

*تلاش دولت برای گسترش ارتباط با همسایگان

جمهوری اسلامی ایران همواره بر این اصل پایبند بوده است که روابط خود با همسایگان را بر اساس منافع مشترک جلو ببرد و در این بین سفر رئیس جمهور به آذربایجان می تواند گامی در این جهت باشد.

علاءالدین بروجردی / عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس

نویسنده
سحر شمخانی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *