اقتصادی 24 فروردین 1404 - 3 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
منبع: CNN تحلیل: استفن کالینسون

چرا ترامپ به دنبال متحدان جدید در جنگ تجاری با چین است؟

پس از چندین هفته تهدید، وضع تعرفه‌های سنگین و حتی تهدید به الحاق برخی از بهترین متحدان خود، دولت ترامپ ناگهان به کمک نیاز دارد. رئیس‌جمهور آمریکا اکنون جنگ تجاری تمام‌عیاری را با چین آغاز کرده که به نظر نمی‌رسد بداند چگونه باید آن را برنده شود. بنابراین دولت تلاش می‌کند تا راهی برای فشار آوردن به "شی جین‌پینگ" رئیس‌جمهور چین، پیدا کند که هیچ تمایلی به تسلیم شدن در برابر زورگویی‌های ترامپ ندارد.

جنگ تجاری ترامپ

مترجم: امیر کاشانی

پس از چندین هفته تهدید، وضع تعرفه‌های سنگین و حتی تهدید به الحاق برخی از بهترین متحدان خود، دولت ترامپ ناگهان به کمک نیاز دارد.
رئیس‌جمهور آمریکا اکنون جنگ تجاری تمام‌عیاری را با چین آغاز کرده که به نظر نمی‌رسد بداند چگونه باید آن را برنده شود. بنابراین دولت تلاش می‌کند تا راهی برای فشار آوردن به “شی جین‌پینگ” رئیس‌جمهور چین، پیدا کند که هیچ تمایلی به تسلیم شدن در برابر زورگویی‌های ترامپ ندارد.
اما یک نکته وجود دارد که قابل توجه است. این استراتژی می‌تواند قدرت و نفوذ جهانی آمریکا را به میدان آورد و شاید بتواند فشارهایی بر پکن وارد کند تا به شکایات مداوم آمریکا در مورد دسترسی به بازار، دزدی مالکیت معنوی، جاسوسی صنعتی و مسائل دیگر پاسخ دهد. تنها مشکل این است که این رویکرد با شعار “آمریکا اول” ترامپ تضاد دارد.
“اسکات بسنت” وزیر خزانه‌داری این هفته در برنامه “فاکس بیزنس” اشاره کرد که متحدانی چون ژاپن، کره جنوبی و هند به زودی وارد مذاکرات تجاری با واشنگتن خواهند شد و ویتنام هم به همین مسیر خواهد پیوست.
او گفت: «همه دارند به میز مذاکره می‌آیند و در واقع چین در محاصره است.» “بسنت” افزود که موضوع مذاکرات باید هدف مشترکی باشد: «چطور می‌توانیم چین را به تعادل مجدد وادار کنیم؟ این یک پیروزی بزرگ است.»
“کارولین لاوت” سخنگوی کاخ سفید، در پاسخ به این سؤال که چرا متحدان آمریکا برای مقابله با چین به ترامپ کمک می‌کنند، در حالی که ترامپ با دوستان و دشمنان یکسان برخورد می‌کند، گفت: «باید با متحدانمان صحبت کنید که به ما نزدیک شده‌اند. تلفن‌ها از شدت تماس‌ها در حال زنگ زدن هستند. آنها به وضوح اعلام کرده‌اند که به ایالات متحده نیاز دارند، به بازارهای ما نیاز دارند، به پایگاه مصرفی ما نیاز دارند.»
اما تمام اقدامات ترامپ از زمانی که به کاخ سفید بازگشته، به گونه‌ای طراحی شده‌اند که گروه‌های دموکراسی هم‌فکر را از بین ببرند. او چندین بار در این هفته اتحادیه اروپا را تحقیر کرده است. «من همیشه می‌گویم اتحادیه اروپا برای آسیب رساندن به ایالات متحده در تجارت تشکیل شده است»، گفته بود.
او تنها کسی نیست که از اروپا بیزار است. معاون رئیس‌جمهور جی‌دی ونس نیز در مجمع امنیتی مونیخ و همچنین در یک چت گروهی از مقامات درباره حملات هوایی در یمن از قاره اروپا اظهار تنفر کرد.
یک قدرت تجاری یکپارچه در آمریکای شمالی مدت‌هاست که به عنوان یک سد احتمالی در برابر چین شناخته شده است. اما ترامپ بارها تهدید کرده که کانادا را تصرف کند و با سخت‌ترین تعرفه‌ها به مکزیک حمله کرده است. “مارک کارنی” نخست‌وزیر جدید کانادا هشدار داده که رابطه سنتی کشورش با واشنگتن تمام شده است.
با این حال، ایده ایجاد جبهه‌ای متحد برای تغییر شیوه‌های تجاری چین آنقدر ایده خوبی است که جای تعجب است که چرا هیچ‌کس قبل از این به آن فکر نکرده بود.
در روز اول دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش در سال ۲۰۱۷، ترامپ از توافق شراکت “ترانس‌پاسفیک” (TPP) خارج شد، گروهی از ۱۲ کشور که شامل متحدانی چون مکزیک، کانادا، ژاپن و استرالیا بودند، اما چین را در بر نمی‌گرفت. رئیس‌جمهور همچنین توافق شراکت تجاری و سرمایه‌گذاری ترانس‌اتلانتیک را که می‌توانست دو بازار بزرگ جهان را به هم پیوند دهد، تعطیل کرد.
سوالی که اکنون مطرح است این است که آیا ترامپ آنقدر دوستان آمریکا را بیگانه کرده است که آنها تماس‌های او را نخواهند گرفت؟
در همین راستا “جیسون فرمَن” که رئیس شورای مشاوران اقتصادی در دولت اوباما بود، به سی‌ان‌ان گفت: ایالات متحده در حال حاضر یک شریک بسیار غیرقابل اعتماد برای هر کسی در جهان است، و من نمی‌دانم چطور می‌توانیم دوباره به شریک قابل اعتماد تبدیل شویم».

نویسنده
سحر شمخانی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *