رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که چهل سال پیش بیان کرده بود تورم مواد خوراکی، سفره خانوادهها را کوچک کرده است؛ در تازه ترین اظهار نظر خود گفت: «سفره و سبد که دیگر از بساط معیشت خانواده ها حذف شده و تمام تلاش ما این است که آشپزخانه مردم که هر روز در حال کوچک تر شدن است، حدف نشود!».
علی زراندوز
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که چهل سال پیش بیان کرده بود تورم مواد خوراکی، سفره خانوادهها را کوچک کرده است؛ در تازه ترین اظهار نظر خود گفت: «سفره و سبد که دیگر از بساط معیشت خانواده ها حذف شده و تمام تلاش ما این است که آشپزخانه مردم که هر روز در حال کوچک تر شدن است، حدف نشود!». وی در ادامه گفت: «از چند سال قبل، سازندگان مسکن به این بهانه که مردم دیگر خیلی چیز خاصی برای آشپزی و تهیه غذا ندارند و وعده های غذایی را به ساده ترین شکل ممکن صرف می کنند، شروع به کاهش متراژ آشپزخانه و حذف گاز و هود و جای یخچال و ماشین ظرفشویی کردند که جا دارد با این اقدام مقابله شود؛ چون به هر حال در تاریخ ما، تا بوده در خانه های مردم مطبخ و بعد هم آشپزخانه وجود داشته، ولو به صورت نمادین!». وی در پایان از مسئولان خواست اجازه ندهند نسل های آینده مثل نسل های اکنون که نمی دانند سفره چیست، از مفهوم «آشپزخانه» هم سر در نیاورند!
***
چهل سال پس از آن که آدامس جویده شده «سرآلکس فرگوسن» به قیمت 456 هزار یورو فروخته شد، یکی از مسئولان یکی از باشگاه های فوتبال پرطرفدار کشور که نمی خواست نامش اعلام شود، در گفت و گویی اعلام کرد: سرانجام پس از چهل سال، ما هم مثل اروپایی ها موفق شدیم برخی اقلام تاثیرگذار در فوتبال کشور را در یک حراجی بفروشیم. وی یکی از این اقلام مهم و تاثیرگذار حراج شده را «شیر سماور» اعلام کرد و گفت که خوشبختانه این وسیله با قیمت بالایی در این حراجی به فروش رفته است. این مسئول ورزشی همچنین از حراج و فروش یک بطری آب معدنی که بر ملاج یکی از کمک داوران در یکی از بازی های مهم لیک اصابت کرده بود هم خبر داد. به گفته این مسئول ورزشی پایتخت، به زودی اقلام مهم تری همچون عروسک طلسم شده ای که پشت دروازه تیم، قبل از شروع بازی پیدا شده و ساندویچ بندری گاز زده شده یکی از مربیان مطرح لیگ به همراه نوشابه نیم خورده اش هم به حراج گذاشته می شود!
***
مدیرکل گرانی دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، پس از سال ها در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالات آن ها پاسخ داد. وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید: «چرا چند سال است دیگر با جراید گفت و گو نمی کنید؟». گفت: «آن چهل سال قبل بود که می آمدیم و مثلاً می گفتیم دارو سال آینده 40 درصد گران می شود. الان سال هاست گرانی دارو هر ساله از درصد و عدد و رقم خارج شده و برای بیان گرانی اقلام دارویی نیاز به استفاده از اساتید علم ریاضیات است نه بنده که وقتی جلوی یک عدد 12 تا صفر می آید، از خواندنش به تته پته می افتم!». وی در ادامه بیان کرد: «البته قیمت دارو این قدر بالا رفته که دیگر مردم هم خیلی پی گیر خرید دارو نیستند و در واقع الان همان طور که مردم عادی دنبال قیمت ساعت رولکس نیستند، دیگر پی گیر قیمت دارو هم نمی باشند!». وی همچنین این شایعه که برخی افراد اقدام به جمع آوری کلکسیون های گران قیمت دارویی و فروش آن ها به مجموعه داران ثروتمند و بیمار می کنند را نه رد و نه تایید کرد و گفت: «از این جماعت سوپر میلیاردر هر کاری بگویید بر می آید؛ حتی جمع آوری کلکسیون گرانبهای قرص سرماخوردگی و استامینوفن