اجتماعی 15 بهمن 1403 - 5 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
15 بهمن 1443

چهل سال بعد در چنین روزهایی!

چهار دهه پس از انتقاد یک خبرنگار درباره سکوت وزارت میراث فرهنگی در برابر حفاری های غیرمجاز، این وزارتخانه از طرح تازه ای برای مبارزه با حفاری های غیرمجاز خبر داد. سخنگوی این وزارتخانه در تشریح این طرح گفت: «در طرح جدید، تمام حفره ها و سوراخ های ناشی از کندکاری در کشور شناسنامه دارد می شوند و به این ترتیب هر سوراخی که برای حفاری غیر مجاز و خارج کردن گنجینه های ملی انجام شده باشد، شناسنامه اش باطل می شود!».

کاریکاتور آثار تاریخی

علی زراندوز
چهار دهه پس از انتقاد یک خبرنگار درباره سکوت وزارت میراث فرهنگی در برابر حفاری های غیرمجاز، این وزارتخانه از طرح تازه ای برای مبارزه با حفاری های غیرمجاز خبر داد. سخنگوی این وزارتخانه در تشریح این طرح گفت: «در طرح جدید، تمام حفره ها و سوراخ های ناشی از کندکاری در کشور شناسنامه دارد می شوند و به این ترتیب هر سوراخی که برای حفاری غیر مجاز و خارج کردن گنجینه های ملی انجام شده باشد، شناسنامه اش باطل می شود!». وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که از وی پرسید: «ولی برای شناسنامه دار شدن هر چاله ای، این چاله باید اول توسط حفاران غیرمجاز کنده شده و محتویاتش خالی شود و شناسنامه دار شدنش ممکن است مدت ها پس از قاچاق آثار تاریخی کشف شده در آن انجام شود». گفت: «باز ما یک طرح جامع و مانع و کامل ارائه دادیم و معاندان و بدخواهان و سیاه نماکاران مشغول شبهه افکنی شدند! البته ما اول می خواستیم قاچاقچیان و حفاران غیرمجاز را شناسنامه دار کنیم که متوجه شدیم این دوستان هم شناسنامه و هم کارت ملی دارند و برای آثار تاریخ کشف شده هم در موزه هایی که به آن ها فروخته می شوند، شناسنامه صادر می شود و این وسط تنها عنصر بی شناسنامه، همان سوراخی بود که در اثر حفاری ایجاد می شد. حالا باز بروید و بگویید ما بدون فکر کردن طرح تهیه می کنیم!».
***
چهل سال پس از واکنش سخنگوی دولت به گرانی صیفی جات که گفته بود: «گاهی افراد بابت احساس روانی، بیش از نیاز خود صیفی جات می خرند!». یک تیم باستان شناسی از کشف انبار زیر زمینی بزرگی از پیاز و سیب زمینی و سایر صیفی جات در یکی از محلات تهران قدیم خبر دادند. رئیس این تیم باستان شناسی گفت: «راستش ما اول فکر می کردیم این یک کشف تاریخی و باستانی است، ولی ناگهان سر و صدای یک پیرمرد و پیرزن پیدا شد که اعلام کردند این حجم از صیفی جات متعلق به آن هاست! این زوج کهنسال در ادامه بیان کردند که چهل سال قبل و زمانی که تازه ازدواج کرده بودند، پس از گرانی برخی صیفی جات، بی توجه به سخنان گهربار سخنگوی دولت وقت، بابت احساس روانی که از این گرانی ها به آن ها دست داده بود، تمام سکه های طلایی که سر عقد گرفته بودند را فروختند و چندین تن صیفی جات خریده و انبار کردند و با وجود این که در این چهل ساله، فقط صیفی جات خورده اند ولی هنوز حجم زیادی از آن خریدِ احساسی، روی دست شان مانده است!». در پایان این زوج کهنسال، تمام تیم کاوشگری و خبرنگاران حاضر را به صرف سیب زمینی سرخ کرده و کشک بادمجان دعوت کردند!
***
به گفته یکی از مسئولان بانک مرکزی با یک حساب سرانگشتی می توان متوجه شد خرید آنلاین طلای آب شده و غیر آب شده، بدون تحویل فیزیکی توسط شهروندان در این چهل ساله به اندازه شش برابر کل ذخایر طلای جهان بوده است! وی در پاسخ به این سوال که: «حالا این یعنی برخی از این پلتفرم ها اقدام به خالی فروشی کرده اند؟». گفت: «احتمال زیادی وجود دارد که این اتفاق رخ داده باشد که در این صورت، این هوا فروشی برای مردم بسیار گران تر از هوای موجود در بسته های چیپس و پفک و خمیر دندان و انواع پماد، تمام خواهد شد!».

نویسنده
سحر شمخانی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *