اجتماعی 05 اسفند 1403 - 5 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
5 اسفند 1443

چهل سال بعد در چنین روزهایی!

چهار دهه پس از آن که رئیس انجمن صنفی دفاتر سفر تهران از تبدیل شدن سفر به کالایی لوکس خبر داده و گفته بود: «تقاضا برای سفرهای قسطی افزایش پیدا کرده است!». عده ای از شهروندان با انتشار بیانیه ای از زوج های جوانی که تازه ازدواج می کنند، در خواست کردند از انجام سفرهای قسطی ماه عسل حتی تا استان های همجوار هم خودداری کنند و گرنه مثل والدین آن ها، نه تنها عمر خودشان، که حتی عمر نوه و نتیجه های شان هم صرف بازپرداخت اقساط سفر ماه عسل می شود و اقساط سفر ماه عسل هر نسل، روی دوش نسل های بعدی افتاده و سبب تبدیل شدن ماه عسل به کابوس شب های تاریک و طولانی آن ها می شود

سفر اقساطی

علی زراندوز
چهار دهه پس از آن که رئیس انجمن صنفی دفاتر سفر تهران از تبدیل شدن سفر به کالایی لوکس خبر داده و گفته بود: «تقاضا برای سفرهای قسطی افزایش پیدا کرده است!». عده ای از شهروندان با انتشار بیانیه ای از زوج های جوانی که تازه ازدواج می کنند، در خواست کردند از انجام سفرهای قسطی ماه عسل حتی تا استان های همجوار هم خودداری کنند و گرنه مثل والدین آن ها، نه تنها عمر خودشان، که حتی عمر نوه و نتیجه های شان هم صرف بازپرداخت اقساط سفر ماه عسل می شود و اقساط سفر ماه عسل هر نسل، روی دوش نسل های بعدی افتاده و سبب تبدیل شدن ماه عسل به کابوس شب های تاریک و طولانی آن ها می شود! یکی از امضا کنندگان این بیانیه در حالی که نمی خواست نامش فاش شود، گفت: «بنده حساب کردم تقریباً هر پست از تصاویرِ ماه عسلِ والدینِ بنده که چهل سال قبل در اینستاگرام بارگذاری شده، برای خودشان و ما که فرزندان شان باشیم، به اندازه 14 ماه پرداخت قسطِ وامِ سفر ماه عسل، تمام شده است!». وی در پایان با اشاره به این ابیات جناب مولانا: «سفر کردم به هر شهری دویدم / چو شهر عشق من شهری ندیدم / ندانستم ز اول قدر آن شهر / ز نادانی بسی غربت کشیدم!». از زوج های جوان درخواست کرد به جای سفرهای پر هزینه ولو تا سر کوچه، دوتایی در منزل مانده و به توصیه مولانا گوش کرده و به اتفاق، به سفرهای درونی و کم هزینه ای مثل همین سفر عشق مبادرت کنند و جایِ نفس، برای نسل های آینده باقی بگذارند!
***
یکی از مقام های دولت که نمی خواست نامش فاش شود اعلام کرد خوشبختانه بودجه امسال بدون نیاز به نفت و درآمدهای صادراتی دیگر بسته شده است و این بابت هیچ نگرانی وجود ندارد. وی در پاسخ به این سوال که: «پس هزینه های دولت قرار است از چه راهی تامین شود؟ آیا راهکارهای شما برای کسب درآمد، ربطی به توئیت چهل سال قبل رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه دارد که با اشاره به فروش سکه توسط بانک مرکزی نوشته بود: «خرید و فروش ارز و طلا توسط بانک مرکزی به پرسودترین کسب‌ و کار دولت تبدیل شده است و این کسب‌ و کار با فاصله از سایر فعالیت‌های بازرگانی دولت شامل نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع سنگین سودآورتر است. این سود حاصل یک بازی با جمع صفر است که بازنده نهایی آن مردم و بنگاه‌ها هستند». با دلخوری بیان کرد: «این قدر بدم می آید بعضی از این خبرنگارها برای نشان دادن دامنه اطلاعات شان و این که خودی نشان بدهند، جوابی که مسئولان باید با کلی ژست و ادا و اصول بدهند را در خودِ سوال می گنجانند که نگو!».

نویسنده
سحر شمخانی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *