اجتماعی 25 فروردین 1404 - 3 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
25 فروردین 1444

چهل سال بعد در چنین روزهایی!

یکی از پژوهشگران عرصه سینما و تلویزیون سرانجام نظریه تازه ای را درباره این که چرا به تلویزیون، “جعبه جادویی“ می گویند، مطرح کرد. وی در توضیح نظریه جدید خود گفت: «این که سالانه شما هزاران میلیارد تومان خرج تولید محتوا برای جعبه ای به نام تلویزیون کنید ولی مردم هر روز بیشتر از آن فاصله بگیرند و تماشایش نکنند، خودش واقعاً نیاز به یک خاصیت جادویی دارد که گویا از هر انگشت برخی مسئولان سازمان صدا و سیما در این ده ها سال، کیلو کیلو هنر جادویی ذکر شده می ریخته و می ریزد!».

کاریکاتور صدا و سیما

علی زراندوز
یکی از پژوهشگران عرصه سینما و تلویزیون سرانجام نظریه تازه ای را درباره این که چرا به تلویزیون، “جعبه جادویی“ می گویند، مطرح کرد. وی در توضیح نظریه جدید خود گفت: «این که سالانه شما هزاران میلیارد تومان خرج تولید محتوا برای جعبه ای به نام تلویزیون کنید ولی مردم هر روز بیشتر از آن فاصله بگیرند و تماشایش نکنند، خودش واقعاً نیاز به یک خاصیت جادویی دارد که گویا از هر انگشت برخی مسئولان سازمان صدا و سیما در این ده ها سال، کیلو کیلو هنر جادویی ذکر شده می ریخته و می ریزد!». وی در ادامه، این سوال را مطرح کرد که چرا وقتی در جهان، یک موز چسب خورده به دیوار که با هزینه ای بسیار اندک تهیه شده، میلیون ها بیننده پیدا کرده و سرانجام هم به قیمت گزافی فروخته و خورده شده و کلی هم ویتامین به بدن خورنده می رساند، باید این همه خرج صدا و سیمایی شود که مخاطبانش هر روز کمتر از دیروز شده و آن موز چسب خورده به دیوار، در مقایسه با محتوای برخی برنامه هایش، حرف های بیشتری برای گفتن دارد؟ این پژوهشگر بی اعصاب عرصه سینما و تلویزیون در پایان بیان کرد که گویا این جادو، خاصیت “پایداری“ عجیبی هم در طول زمان و به خصوص ده ها سال اخیر داشته و در این سال ها از حجم مخاطب گریزی تلویزیون کم که نشده هیچ، بیشتر هم شده است!
***
چهار دهه پس از آن که “منوچهر متکی“ (وزیر امور خارجه سابق و نماینده مجلس وقت) در روز آغاز مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، گفت: «“ترامپ“ دیگر نمی تواند فوتبال آمریکایی بازی کند؛ باید بدانند که ایرانی ها متخصص شطرنج هستند!». یکی از کارشناسان بازی و گیم گفت که چهل سال پس از شروع این مذاکرات، در فهرست بازی هایی که ایرانیان متخصص آن هستند تغییراتی رخ داده است و این روزها باید از بازی سنتی، کهن و خاص “یک قل دو قل“ هم به عنوان یک بازی پرکاربرد در میان ایرانیان نام برد! وی در پاسخ به این سوال خبرنگاری که از وی پرسید: «حالا این بازی “یک قل دو قل“ که شما فرمودید، بیشتر در میان کدام قشر از ایرانیان رواج دارد؟». گفت: «در میان ایرانیانی که قبلاً به دلیل این که در زمره کاسبان تحریم بودند نان شان حسابی در روغن بود، ولی گویا فعلاً مدتی است که مشغول بازی سنتی “یک قل دو قل“ بوده و البته گاهی هم در زمان استراحت بین دو نیمه این بازی، همچنان مشغول مصاحبه بر ضد مذاکره کنندگان ایرانی هستند!».
***
چهل سال پس از آن که در روز فردای آغاز مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، برخی خبرگزاری ها از ریزش دلار و تتر به کانال ۸۰ هزار تومان خبر دادند، در تازه ترین دست نوشته های کشف شده از دفترچه خاطرات “عبدالناصر همتی“، وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت چهاردهم که توسط نمایندگان مجلس وقت به خاطر افزایش سرسام آور قیمت دلار استیضاح شده بود، نوشته شده است: «با آغاز این مذاکرات گویا قرار است همه چیز از جمله نرخ دلار به روال سابق برگردد به جز استیضاح بنده و صندلی ای که به راحتی و با یک نوسان نرخ ارز بی موقع، از دست دادم! راستی امروز قرار است به اتفاق خانواده برویم لب دریا و باز هم من به بچه ها گفتم وسایل سنتی حمل آب به صورت دستی را هم حتماً در اثاثیه همراه بیاورند، چون اگر از شانس من است که تا برسیم شمال، کل دریاچه خزر پس از چند میلیون سال پُر آبی، به کلی خشک می شود!».

نویسنده
سحر شمخانی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *