مسئولان ارشد وزارت ورزش بارها تأکید کردهاند که سرپرستان فدراسیونها باوجود اینکه اختیاراتی مانند رئیس را دارند، اما وظیفه اصلی آنها برگزاری مقدمات انتخابات فدراسیون است.وزارت ورزش به بهانه رعایت حقوق مساوی و اجرای عدالت و برابری تمام طرفین حاضر در انتخابات اقدام به تعیین سرپرست در پایان دوره ریاست فدراسیون ها کرد، اما ظاهراً این تصمیم که در همان بدو اعلام هم مخالفان و منتقدان زیادی داشت به چالشی جدی تبدیل شده است.
سرویس ورزشی نوآوران – سیدرضا فیض آبادی/ مسئولان ارشد وزارت ورزش بارها تأکید کردهاند که سرپرستان فدراسیونها باوجود اینکه اختیاراتی مانند رئیس را دارند، اما وظیفه اصلی آنها برگزاری مقدمات انتخابات فدراسیون است.وزارت ورزش به بهانه رعایت حقوق مساوی و اجرای عدالت و برابری تمام طرفین حاضر در انتخابات اقدام به تعیین سرپرست در پایان دوره ریاست فدراسیون ها کرد، اما ظاهراً این تصمیم که در همان بدو اعلام هم مخالفان و منتقدان زیادی داشت به چالشی جدی تبدیل شده است.سرپرست فدراسیون بدنسازی که مدت زیادی هم نیست این عنوان را در دست گرفته در زمانی کوتاهتر از حد تصور باوجود اینکه وعده داده بود تغییراتی ایجاد نخواهد کرد اقدام به تغییر دبیر و نایب رئیس فدراسیون کرده است در حالیکه آنها از این تغییرات اطلاعی نداشتهاند.چنین اقداماتی از سرپرستان فدراسیونها که تردیدهایی درباره مهندسی انتخابات را به ذهن متبادر میکند تنها منحصر به فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام نیست و در فدراسیونهای دیگر نظیر کاراته، شطرنج و برخی فدراسیونهای دیگر نیز شاهد این رویکرد نه چندان سازنده در این فدراسیونها هستیم.بازهم بازمیگردیم به سوال اصلی گزارش که هدف از تعیین سرپرست برای فدراسیونهای ورزشی چیست؛ برگزاری انتخابات یا مهندسی انتخابات.اگر تصمیم به برگزاری انتخابات است پس هدف از چنین تغییراتی چیست و اگر هدف نشاندن فردی همسو با نظر وزارتخانه است که دقیقا مشابه اتفاقاتی است که در دورههای گذشته رخ میداد و نیاز به همه جنجال نبود.فکر می کنم بیشترین ایراد و انتقاد به دوران سرپرستی فدراسیون ها را بنده ( نویسنده مطلب ) با دلیل و مدرک نوشته ام اما یکبار یکی از متولیان ورزش نه جواب داده اند و نه سوال کرده اند که فلانی چه هدفی از این همه انتقاد داری آقای روزنامه نگار! باور کنید اگر بدیوار این همه حرف می زدم و می نوشتم به صدا در می آمد اما وزیر ورزش یا معاونین ایشان انگار که بدهی یاخرده حسابی با برخی از سرپرستها دارند و گرنه دلیلی ندارد این همه به یک سرپرست موقت میدان بدهند ؟! الان فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام معلوم هست به کدام سو می رود ؟ کدام بند از اساسنامه گفته که سرپرست می تواند دبیر و نایب رئیس و …را تغییر دهد؟ ببینید چطور روی صندلی ریاست تکیه زده اند و تنها چیزی که برای سرپرست اولویت نیست همین فراخوان مجمع انتخابات است!برکناری مدیر و سرمربی تیم ملی کاراته چه ربطی به سرپرست دارد!اما وقتی همه این اتفاقات با سکوت وزیر و امور مجامع فدراسیونها مواجه می شود منتقدین از جمله نویسنده را به اینجا می رساند که روی یخ یادگاری می نویسیم ! مگر وزیر نگفت که سرپرست ها حداکثر ۳ ماه فرصت دارند که فقط انتخابات را برگزار کنند .
آقای دنیامالی ،کاراته الان شده سه ماه و ۹ روز یعنی ۹۹ روز گذشت و دوستان تازه روی ریل مسافرت های خارجی افتاده اند و از پنجره هواپیما برای مان بای بای هم می کنند ! توقع دارید کاراته در ناگویا ۶ مدال طلا بگیرد ؟ معلومه وقتی ۴ تا مسافرت مثل کاراته وان پاریس پیش رو باشد وسوسه برج ایفل همه قوانین را به باد می سپارد!رقابتهای کاراته وان پاریس در رده برتر یا همان ( Premier League) اولین میدان جدی سرپرست فدراسیون کاراته بود که نتایج قابل قبولی در پی نداشت. بعد از رقابتهای جام جهانی که با نایب قهرمانی تیم کشورمان همراه بود، کاراته ایران با شوک استعفای شهرام هروی همراه شد. هروی که دریافته بود دستهای پشت پرده کاراته قصد تخریب و برکناری او را دارند، دست پیش را گرفت و از سمت خو استعفا کرد.
محمد بیرامی همکار خوبمان و کارشناس رزمی در مهر می نویسد : اما مسئولین جدید فدراسیون به جای آنکه رسیدگی به امور تیم ملی را با توجه به برنامههای مهم پیش رو از جمله قهرمانی آسیا و حضور در لیگ جهانی برای اخذ سهمیه رقابتهای جهانی اولویت قرار داده و به نوعی رسیدگی به شرایط تیم ملی را در دستور کار قرار دهند به دنبال تثبیت جایگاه خود بوده و تغییرات گسترده در بخشهای مختلف را در دستور کار خود قرار دهند. انتخاب رئیس سازمان تیمهای ملی با تأخیر چند هفتهای بعد از اعلام پایان کار تیمهای ملی و معرفی مازیار فرید خمامی برای این مسئولیت چند روز قبل از اعزام به پاریس و در پی آن سپردن سکان هدایت تیم ملی به سید شهرام هروی در شب اعزام، نتیجهای جز چیزی که در لیگ جهانی به ثبت رسید نمیتوانست داشته باشد.
سرپرست فدراسیون وظیفهای که طبق اساسنامه و حکمی که از وزیر ورزش دریافت کرده بود را به دست فراموشی سپرده و به جای فراهم کردن مقدمات برگزاری مجمع انتخاباتی، ۹۷ روز گذشته را به جابجایی نفرات مورد نظر خود پرداخت، تغییراتی که بخش عمدهای از آن جای تعجب داشت و برای اهالی کاراته سوال برانگیز بود. صوفی در حالی تغییرات را اعمال کرد که به خوبی میداند نمیتواند به عنوان یک کاندیدا در انتخابات شرکت کند و بهتر بود از همان هفته نخست در کنار رسیدگی به امور مجمع، تکلیف تیم ملی را مشخص میکرد و برای مسابقات پیش رو از جمله کاراته وان اردوها را تشکیل میداد.
در بخش فنی نیز باید به صراحت بیان کرد سید شهرام هروی که هدایت تیم ملی را یک بار دیگر برعهده گرفته نیک میداند که با این کاراته کاها به جایی نخواهد رسید. هروی در دوران جدید هدایت تیم ملی نه تنها در کادر فنی باید بازنگری کند، بلکه ترکیب تیم ملی نیز نیازمند تغییرات گسترده و به نوعی رنسانس است. برای موفقیت تیم ملی باید هدف گذاری کرد و برنامه ریزی داشت.کاراته ایران میتواند چون سالهای نه چندان دور در بازیهای آسیایی نقش تعیین کنندهای داشته باشد، شرط لازم آن نیز ابتدا مشخص شدن تکلیف مدیریت فدراسیون و پس آن برنامه ریزی برای حضوری موفق در ناگویا خواهد بود.بدنسازی و کاراته را مثال زدیم چون یکی پرجمعیت ترین فدراسیون و دیگری مدال آور کاروان ما در ناگویا خواهد بود وگرنه حکایت همه فدراسیونها همین است که می بینیم و از این جهت به فوتبال غبطه می خوریم که وارد این چالش سرپرستی نمی شود و اگر سرپرستی تز موفقی بود حتما فدراسیونهای جهانی از جمله فیفا هم همین مسیر را می پیمود .ما با اصل دوره سرپرستی مخالفیم نه با جابجایی نفرات پس. یک نفر با شجاعت باشد و این چالش من در آوردی را از بن و ریشه حذف کند.