بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/02/29
شماره 2470 - تاریخ 1403/02/29
آخرین اخبار
تیم ملی تکواندوی ایران قهرمان آسیا شد
ورود دلار به کانال ۵۷ هزار تومان/ ادامه روند کاهشی نرخ ارز
آرامگاه خشایارشا در تهدید است؟
مجمع تشخیص مصلحت لایحه حمایت از خانواده را تعیین تکلیف کرد
اجرای طرح سراسری ساماندهی آسیب‌های اجتماعی درناحیه٢ منطقه٦
شهردار منطقه۶ میهمان منزل شهدا شد
توافق دوشان‌تپه تصویب شد
برگزاری پویش یکشنبه با ورزش بانوان
پاکسازی ۱۱۰ متر مربع جداره ها در منطقه ۲۱
۶۰ مصوبه، رهاورد سومین بازدید میدانی شهردار منطقه ۱۵، از ناحیه یک بود
نصب ۱۴۴ تابلو قدم شمار در منطقه ٢١
-از کادر آموزشی مدارس استثنایی منطقه۴ تقدیر شد
اهتزاز پرچم رضوی در محوطه برج میلاد
منطقه ١٢ تهران درآستانه میلاد امام رضا (ع) غرق نور و سرور شد
توسعه پارکینگ های منطقه راهکار کاهش مشکلات ترافیکی است
قطعی برق روشنایی داخلی ایستگاه میرزای شیرازی برطرف شد
لایروبی بیش از 10 هزار متر از انهار معابر سطح منطقه 17
اجرای لوله گذاری ۴ کیلومتری فضای سبز بزرگراه شهید خرازی
اجرای طرح مبارزه با حیوانات موذی در منطقه۲۲
یادداشت مدیر روابط عمومی شهرداری منطقه ۳ به مناسبت روز ارتباطات و روابط عمومی
چه فرقی می‌کند پنجشنبه تعطیل باشیم یا شنبه؟
تولید بیش از 56 هزار تن شمش آلومینیوم طی ماه نخست 1403
خشایار راد: سوژه‌های روزمره دمده شده!
دادگاه فرزندان معاون اول سابق قوه‌قضاییه غیرعلنی نیست/ با ناشران اسناد مالی مردم برخورد می‌کنیم
چرا مالیات مشاغل و اصناف ناچیز است؟
خشایار راد: سوژه‌های روزمره دمده شده!
بومی‌سازی جوهرهای نانو آنتی‌باکتریال خودکار در کشور
جبهه مقاومت نیازمند روایت صحیح و هنرمندانه است
بهسازی محورهای مواصلاتی در حریم منطقه ۲۲
رفع آخرین معارض پروژه آزادراه شهید شوشتری در منطقه ۱۵
پایش آسفالت معابر منطقه ٦ تهران زیر ذره بین سازمان بازرسی شهرداری تهران
اتمام عملیات آسفالت و تبدیل انهار به کانیو در معابر خیابان لقمان منطقه 19
عملیات اجرایی آسفالت ریزی بلوار شقایق در منطقه 19آغاز شد
بهسازی مسیر خاکی2 هزار متر مربعی ضلع غربی بلوار یادگار با تخلیه 50 کامیون تراشه آسفالت
122 نقطه از معابر شهری منطقه 19 با پخش 75 تن آسفالت بهسازی شد
اصلاح هندسی نقاط حادثه خیز محور آزادگان در منطقه 19 با تعویض گاردریل و اجرای تک جدول
انهار معابر شهیدان لطیفی و ورامینی در منطقه 19 به کانیو تبدیل شد
افزایش روشنایی پایه چراغ های ۹ متری بلوار میلاد در قالب پروژه های «من شهردارم دو»
۲ هزار دانش آموز دختر منطقه۱۳ تکریم شدند
رصد مدیران شهری از پروژه های ترافیکی شمال شرق شهر
سیر تکامل روابط عمومی و ارتباطات در گذر زمان به تصویر کشیده می شود
پل تندرستی بزرگراه شهید همت درآینده نزدیک آماده بهره برداری می شود
ایستگاه های سیار «آینده شبیه توست» میزبان دختران منطقه2
نصب ابرپرچم‌های امام رضا (ع) در ۲ نقطه از منطقه ۱۶
روشنایی معابر در طرح تحول خدمت تأمین می شود
نمایشگاه و کارگاه هنری ارتباطات و روابط عمومی در منطقه ۴ تهران
آغاز مرحله جدیدی از پروژه ساماندهی حاملان بار با چرخ دستی در بازار تهران
صرف بیش از ١٠٠ هزار متر‌مربع پوشاننده برای پاکسازی و زیباسازی جداره‌ها و نما‌های فرسوده هر ماه
رئیس شعبه مرکزی بانک ایران زمین معرفی شد
رئیس شعبه مرکزی بانک ایران زمین معرفی شد
جمع آوری 12 هزار کیلو پسماند غیرمجاز در منطقه 17
کد خبر: 173842 | تاریخ : ۱۳۹۷/۷/۳ - 11:14
قاقالی‌لی‌های مدرسه‌ای!
5نکته کاربردی درباره تغذیه دانش‌آموزان براساس مبانی طب سنتی

قاقالی‌لی‌های مدرسه‌ای!

با بازگشایی مدارس دغدغه‌ای که برای اغلب والدین ایجاد می‌شود، موضوع تغذیه دانش‌آموزان است. معمولا در ایام فراغت از تحصیل، دانش‌آموزان الگوی تغذیه‌ای ساماندهی شده‌ای ندارند، اما با شروع سال تحصیلی برای تقویت حافظه و یادگیری بهتر و تامین نیرو و انرژی، دانش‌آموز باید از یک الگوی تغذیه‌ای صحیح پیروی کند.

نوآوران آنلاین-با توجه به این‌که از دیدگاه تغذیه نوین مطالب گوناگونی در مجلات، صفحات مجازی و رسانه‌های دیداری و شنیداری ارائه شده تصمیم گرفتیم در گفت‌وگو با دکتر یحیی زینالپور فتاحی، پزشک و دستیار طب سنتی دانشکده علوم پزشکی تهران، برخی اصول اساسی و کاربردی در تغذیه دانش‌آموزان را براساس مبانی طب سنتی ایرانی بیان کنیم. خانواده‌ها می‌توانند براساس این اصول و با توجه به فرهنگ و سلیقه و امکانات در تنظیم یک برنامه غذایی سالم عمل کنند .

عادت در طب سنتی، طبیعت ثانویه انسان است، یعنی تغییر آن سخت و گاهی با عوارض و مشکلاتی همراه است و والدین باید در تغییر عادت‌های رفتاری و تغذیه‌ای دانش‌آموز بویژه در روزهای اولیه شروع مدارس با مدارا و بتدریج عمل کنند. ضمن این‌که رفتارهای تغذیه‌ای دانش‌آموز تابع رفتار‌های خانواده است. پس همه خانواده‌ها در اجرای اصول صحیح تغذیه‌ای مشارکت کنند تا میزان موفقیت بیشتر شود.

والدین باید خوردنی‌هایی را به عنوان صبحانه، ناهار، شام و تغذیه مدرسه دانش‌آموز در نظر بگیرند که سالم بوده و تامین‌کننده رشد مطلوب و تقویت‌کننده حافظه و یادگیری آنها باشد .

خوردنی‌های رشد دهنده

مزاج سنی دانش‌آموزان گرم و ‌تر است که این مناسب‌ترین مزاج برای رشد است بنابراین تغذیه آنها از نظر طبیعی باید به سمت گرمی و‌تری گرایش یابد که البته در کودکان به‌اصطلاح چاق تدابیر خاصی باید رعایت شود.

اگر مزاج فصلی پاییز و زمستان را هم که بیشتر سال تحصیلی را شامل می‌شود در نظر بگیریم باید برآیند خوراکی و نوشیدنی‌های مصرفی آنان به سمت گرمی و‌تری معتدل باشد. مثلا مصرف ادویه‌های بسیار گرم و محرک در کودکان توصیه نمی‌شود. نان گندم کامل به شکل ساندویچ خانگی با مختصر سبزی و مقداری گوشت گوسفند یا مرغ، شیرینی‌های خانگی که از بادام تهیه شده باشد، انجیر سفید، خرما (2تا3 عدد روزانه)، هویج، سیب شیرین، مویز و کشمش ایرانی و نخودچی گزینه‌های مناسبی هستند .

صبحانه‌ای که باید سرو شود

استفاده از مرباهای هویج، انجیر، بالنگ، به و سیب همراه با کره یا دوشاب اصل یا شیره انگور برای کودکان دارای ضعف و کم خونی بویژه در فصل پاییز مفید بوده و بهتر است با شیر گاو کاملا جوشیده و به صورت گرم میل شود. تخم مرغ آبپز یکی از بهترین خوراکی‌هایی است که می‌تواند در وعده صبحانه استفاده شود و بهترین آبمیوه‌ها، آب هویج هفته‌ای دو لیوان و مصرف روزانه آب سیب شیرین است. با توجه به فصل، آب انار شیرین نیز برای پاکسازی کبد مفید است .

افزایش تمرکز و یادگیری با این خوراکی‌ها

اگر غذا سالم و مزاج معتدلی داشته باشد با رفع سستی و تنبلی و کمک به چالاکی باعث سلامت بدن و تقویت حافظه و فهم می‌شود و چون مزاج کودکان در نهایت لطافت است برای سلامت ذهنی و تمرکز آنها باید از بی‌خوابی و همچنین خواب زیاد جلوگیری شود .

برخی از خوردنی‌ها و نوشیدنی‌هایی که باعث تقویت حافظه و حواس و یادگیری می‌شود شامل انجیر، پسته، فندق، بادام شیرین، گردو، زعفران، شیر گاو و نوشیدن دمنوش‌هایی مثل بادرنجبویه و اسطوخودوس در حد متعادل براساس نظر متخصص طب سنتی است.

خانواده‌ها می‌توانند روزانه ترکیبی از ده عدد هرکدام از مغزهای آجیلی و خشکبار را به عنوان تغذیه مدرسه در اختیار دانش‌آموز قرار دهند.

پرهیز از مصرف خوراکی‌های مضر

طب سنتی ایران معتقد است اگر عادت به خوردن نوعی خوراکی، زیانی آشکار داشته باشد باید مصرف آن قطع شود.

خوراکی‌های مضری همچون پفک، چیپس، نوشابه‌های گازدار، فست فود‌ها و حتی اغلب کیک‌ها و برخی بیسکویت‌ها نباید در برنامه تغذیه‌ای مدارس دانش‌آموزان قرار بگیرد .

توصیه به بوفه‌داران مدارس

برای مدارسی که غذای گرم سرو می‌کنند توصیه می‌شود حتما از روغن‌های گیاهی با اسید چرب غیر اشباع استفاده کنند و بیشتر به سمت خوراکی‌های با سبزیجات فراوان بروند. پیشنهاد می‌شود خانواده‌ها بر حسب توان و سلیقه یک بسته به عنوان تغذیه مدرسه شامل چند لقمه، تعدادی میوه و مقداری از مغزهای آجیلی تهیه و در اختیار دانش‌آموز قرار دهند و تنوع دادن به این بسته را فراموش نکنند. نکته مهم‌تر این‌که حتما برای آب آشامیدنی فرزندشان یک ظرف غیرپلاستیکی تهیه کنند .

 

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.