نوآوران آنلاین-
کره کاکائو نوعی روغن گیاهی است که از دانه های کاکائو گرفته میشود، این کره 40 تا 60 درصد چربی اشباع شده دارد و دارای عطر و رایحه شکلات است،
دانههای کاکائو پس از خشک کردن در مقابل آفتاب و یا با روشهای صنعتی، تفت داده شده و سپس تحت فشار، روغن گیری میشوند.
در تولید صنعتی شکلات، به دلیل قیمت بالای کره کاکائو نسبت به روغن های گیاهی، معمولا روغن های جایگزین به جای کره خالص کاکائو به کار می رود.
همچنین نقطه ذوب کره کاکائو پایین است و در مناطق گرمسیر باعث می شود سریع ذوب شده و زیبایی محصول را از بین ببرد؛ به همین دلیل تولیدکنندگان در مناطق گرمسیر و در فصول گرم سال بر اساس فرمولاسیون تعریف شدهای به ناگزیر از روغنهای جانشین کره کاکائو با نقطه ذوب بالاتر استفاده می کنند.
اما بر اساس نظر سازمان ملی استاندارد، چربیهای جانشین کره کاکائو به دلیل آن که هیدروژنه(جامد) هستند و میزان بالایی اسید چرب ترانس دارند، مکانیسم عمل آنها مشابه روغنهای جامد است؛ به عبارت دیگر، با افزایش کلسترول بد خون احتمال تجمع پلاکتها در جداره عروق را افزایش می دهند، موجب گرفتگی رگها میشوند و خواص مثبت و درمانی کره کاکائو را که فاقد کلسترول است، ندارند.
سازمان ملی استاندارد همچنین بر لزوم تفاوت نام تجاری شکلات در کنار سایر فراورده هایی کاکائویی تاکید و تصریح دارد: اغلب شکلاتهایی که با کره جانشین تهیه میشوند، ارزان قیمت هستند؛ در مقایسه با شکلاتهای مرغوب تاریخ مصرف کوتاهتری دارند و اگر به خوبی نگهداری نشوند به مرور زمان چربی آن اکسید و رنگ، بو و طعم محصول تغییر میکند؛ مصرف این محصولات اگر چه مسمومیتزا نیست، اما در صورت مصرف زیاد، تهدیدکننده سلامت خواهد بود.