علی زراندوز
در حالیکه به چهلمین سالگرد کشمکش های مجلس برای حذف دکتر ظریف از سمت های رسمی دولتی نزدیک می شویم، یکی از مخالفان دکتر ظریف که نخواست نامش فاش شود از تشکیل "فراکسیون آنتی ظریف" (!) در مجلس خبر داد و گفت تلاش این فراکسیون برای عدم ارائه خدمات اسنپ و تپسی به ظریف برای حضور در مراکز حساس پایتخت ادامه دارد! این نماینده که اصرار داشت ناشناش بماند، گفت: اصلا چه معنی دارد ایشان هر وقت خواست در تهران، هر جا خواست برود و هر کاری خواست بکند؟ وی همچنین از طرح تازه ای برای عدم فروش کله و پاچه به دکتر ظریف توسط اعضای صنف کله پزان و طباخان تهران خبر داد و گفت: ما در این مدت خیلی تحقیق کردیم و فهمیدیم اگر اعضای این صنف مرتب زبان به ایشان نمی فروختند، این قدر زبانش در مناظرات انتخاباتی باز نمی شد و اگر کمتر چشم می خورد، چشمش به روی مشکلات مردم کمتر باز می شد. در مورد پاچه هم پر واضح است که خوردن همین پاچه ها بود که پای او را به مذاکرات مشکوک با خارجی ها باز کرد... این نماینده ناشناس در پایان تاکید کرد: حالا سیراب شیردان و جغور – بغور دیگر بماند!
***
دکتر پزشکیان در ادامه دیدارهای خود با اهل فرهنگ و هنر به دیدار چندین ادیب، فیلسوف و چهره اثر گذار فرهنگی و هنری رفت. یکی از روزنامه های مخالف دکتر پزشکیان، ضمن اشاره به این دیدارها در سرمقاله خود نوشت: البته این دیدارها دردی از مشکلات مردم درمان نمی کند و واضح و مبرهن است که پرداختن به فرهنگ و هنر، فقط الکی نمره چشم بالا بردن است و بسیاری از این اهل هنر حتی از امرار معاش روزانه خود عاجرند و گاهی به فرزندان خود هم پیشنهاد می کنند که دنبال کار هنری نرفته و در عرصه های مفیدتری به خدمت جامعه مشغول شوند، درست مثل این بیت از شاعر که به فرزندش توصیه می کند: "رو مسخرگی پیشه کن و مطربی آموز/ تا داد خود از کهتر و مهتر بستانی." همچنین تصاویر خشک و بی روح منتشر شده از این دیدارها در فضاهای فرهنگی و در کنار قفسه های کتابخانه را مقایسه کنید با برخی روسای جمهور بسیار مردمی که بیش از نیم قرن پیش، حتی بازدیدها و دیدارهای شان مایه مسرت و شادی ملت بود و دیدن تصاویر آنها در گرمکن ورزشی که شلوارش تا زیر چانه بالا آمده بود و عکس هایی از بغل کردن مادران روسای جمهور دیگر کشورها که به رحمت خدا رفته بودند، حداقل دل مردم را شاد می کرد!
***
چهل سال پس از آنکه محمد باقر قالیباف (رئیس مجلس وقت) اعلام کرد بانک های خصوصی دست در جیب مردم دارند و بعد از آنکه در این مدت مشخص شد به جز موردی که آقای قالیباف بیان کرده، خودروسازان در زمینه افتتاح حساب های وکالتی و فروش خودروهایی با کیفیت پایین و قیمت بالا، نوسان گیران ارز در دستگاه های دولتی، بورس، برخی موارد در طرح های مولد سازی و چاپ بی رویه اسکناس و ... هم به نوعی دست در جیب مردم کردن است، عده ای از کارشناسان اقتصادی کشور در نامه سرگشاده ای با اشاره به آغاز فصل سرما این آرزو را مطرح کردند که: "امیدواریم امسال زمستان آن قدر سرد باشد که پس از ده ها سال، دستِ این دست در جیب مردم کنندگان را برای اولین بار، در جیب خودشان ببینیم!"