بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/14
شماره 2601 - تاریخ 1403/09/14
آخرین اخبار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (15آذر 1443)
تکرار یک اشتباه
معرفی
ذکر مولانا مصطفی میرسلیم
نویسنده آنی‌هال و منهتن درگذشت
"موی زنان ایران" در قاب جنجالی قانون
تقلای بی‌نتیجه در بازآفرینی جنون
اثربخشی صد درصدی داروی "لِناکاپاویر" در پیشگیری از ابتلای زنان به ایدز
مسکن؛ همچنان گرفتار تب و تاب افزایش قیمت‌ها
محمدخانی: قهرمان ایران نباید با اتکا به اتفاقات برنده شود
فیلترشکن ها روشن؛ وعده ها همچنان روی میز
کدام عمق استراتژیک؟
سالن تئاتر تنها محل بیان حقیقت است
سیاست و مشارکت (2)
چرا نسل امروزی انگیزه کافی برای رفتن به مدرسه ندارند؟
بحرانِ فرهنگ سازمانی مسموم
قلدرمآبی باید در جامعه ما نقد شود
ورزش علیه مواد مخدر
بوم پرفروش‌ترین آهنگ‌های تمام دوران استیوی واندر منتشر می‌شود
فرسودگی شغلی؛ عامل اصلی بی انگیزگی کارکنان
هزار توی مشکلات بخش خصوصی
پرواز همای؛ از خلأ به ملأ
تئاتر صالح به‌جای تئاتر سالم
افسانه پخش زنده!
چنبره دکل‌های برق فشار قوی بر سرنوشت اهالی ملک‌آباد
دیگر مجبوریم به معضلات موسیقی بخندیم
رازِ درونِ چشم‌هایشان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! 13 آذر 1443
تغذیه نامناسب؛ تهدیدی برای سلامت روان شهروندان
معرفی محصولات هنری
از فناوری هراسی تا فیلترینگ و فیلترشکن فروشی
ﺍﻧﺴﺎﻥِ ‏ﺳُﺴﺖ مغز ﻫﻤﯿﺸﻪ ﺍﺯ ‏«ﺗﻐﯿﯿﺮ» می ترﺳﺪ. ﺍﻭ ﺩﺭ ﻭﺿﻌﯿﺖ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺍﺣﺴﺎﺱ ﺍﻣﻨﯿﺖ می کند ﻭ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ‏«ﺗﺮﺱ ﺍﺯ ﺗﺎﺯﮔﯽ» ﺍﺳﺖ. ﺑﺮﺍﯼ ﺍﻭ ﺑﺎﻻﺗﺮﯾﻦ ﺩﺭﺩ، ﺩﺭﺩِ ﺩﯾﺪﮔﺎﻫﯽ ﺗﺎﺯه ‏ﺍﺳﺖ.
اشخاص مهر طلب؛ قربانیان باج‌گیران عاطفی
نگاهی به سیاست های اقتصادی و کشاورزی صدراعظم آلمان
اولویت ها و انتظارات ساکنین غرب مازندران از استاندار دکتر مهدی یونسی
عدم تناسب استعداد آهنگساز و مختصات اثر معضل موسیقی امروز
کمردرد تور جهانی جاستین تیمبرلیک را لغو کرد
قربانیان باجگیری عاطفی؛ گرفتار در باتلاق افسردگی و کاهش اعتماد به نفس
آنچه در انتقاد از گاریدو دیده نمی‌شود
سنگلج را طرد کرده‌ایم
عجایب‌نامه و ادبیات شگرف
هنربازار
آقای تقوی ، نایب رییس انتخابی است نه انتسابی
ذخایر استراتژیک غذایی؛ سلاح دیپلماتیک ایران در جنگ سرد
آخرین شانس سرخابی‌ها برای بقا در لیگ الیت
چهل سال بعد در چنین روزهایی! 12 آذر 1443
سیاست و مشارکت (۱)
سیاست و مشارکت (۱)
زبانه کشیدن دوباره جنگ در سوریه
کارکرد قدرتمند اسطوره‌ها در ناخودآگاه ما
ایده بازیگر بتمن برای شرور قسمت بعدی
کد خبر: 585093 | تاریخ : ۱۴۰۳/۹/۸ - 17:01
چگونه با هیجانات منفی مواجه شویم؟

چگونه با هیجانات منفی مواجه شویم؟

بر کسی پوشیده نیست که با چیزی نباید مقابله کرد. حتی با رفتارهای فردی طرف مقابل و برخی واقعیات زندگی ‌مان نباید مقابله کنیم. مقابله کردن یعنی جنگیدن و اعتراض کردن و این اقدام اشتباه بزرگی است

 

دکتر ویدا فلاح 

روان ‌شناس 

بر کسی پوشیده نیست که با چیزی نباید مقابله کرد. حتی با رفتارهای فردی طرف مقابل و برخی واقعیات زندگی ‌مان نباید مقابله کنیم. مقابله کردن یعنی جنگیدن و اعتراض کردن و این اقدام اشتباه بزرگی است و تمامی ندارد و این رویه موجب از دست دادن انرژی بسیار زیادی از طرفین می‌ شود و نهایتاً موجب می شود که توان تأثیرگذاری و استفاده از آن رویداد را نداشته باشیم.
نکته مهمی که باید مورد توجه قرار دهیم این است که در ارتباطات مان با دیگران بر هیجانات کنترل داشته ‌باشیم و بپذیریم که ناراحتیم و حتی باید تلاش کنیم جنس این ناراحتی را شناسایی کنیم و به رشدی در زمینه روحی و روانی دست یابیم که تشخیص دهیم در حال‌ حاضر آزرده و افسرده یا این‌ که خشمگین هستیم. 
اگر توجه مان به بدن مان که جایگاه احساس مان است باشد و بپذیریم که این احساس در ذهن است تا حدی می ‌توانیم توجه مان را از موضوعی که ما را ناراحت کرده ‌است، دور کنیم و می ‌توانیم خودمدیریتی را بعد از خودنظاره‌گری ایجاد کنیم، اما متأسفانه در این زمینه افراد در تله پاسخگویی گرفتار می ‌شوند؛ به این معنا که در شرایطی که حال شان بد می‌ شود عطش این را دارند که حتماً سریع ‌تر پاسخی دهند و توجه به بدن و هیجانات شان نمی‌ کنند و فقط دنبال این هستند که پاسخ دندان‌ شکنی دهند و برنده شوند.
زمانی ‌که شما میل به برنده شدن دارید و قصد دارید اثبات کنید شما برحق هستید و طرف مقابل تان باید عذرخواهی کند، دقیقاً همان جایی است که رابطه آسیب می ‌بیند یعنی یک فرد بالغ با هیجاناتش مقابله نمی‌ کند؛ اما برای کم کردن شدت هیجاناتش به هیجان فرد طرف مقابل توجه می‌ کند و حتی در حین گفت‌وگو می ‌گوید: "من و تو الان کمی ناراحتیم و بهتر است گفت‌وگو را متوقف کنیم و بعداً ادامه دهیم".
حتی اگر طرف مقابل درخواست ادامه گفت‌وگو داشت، باید مانع شویم و او را به سمت آرامش هدایت کنیم؛ چراکه هیجانی شده ‌ایم و گیرنده و فرستنده خوبی نیستیم. وقتی‌که هیجان شدید می ‌شود افراد صرفاً فرستنده اند و قدرت گیرندگی‌شان قوی نیست و به‌ همین دلیل دچار سوءتفاهم می‌ شوند و برداشت متفاوتی از اظهارات خواهند داشت. به‌ همین دلیل باید گفت‌وگو را در حین هیجانات شدید متوقف کنیم و تصمیمی نیز اتخاذ نکنیم و تهدیدی نیز مطرح نکنیم؛ چراکه ممکن است در آن زمان تهدیدی کنیم و بعداً در زمان آرامش پشیمان شویم، اما حرفی که در زمان عصبانیت زده‌ شده است، پیامدهای خاص خود را دارد.
در گفت و گو نکاتی وجود دارد که حتی اگر یک طرف آن ‌ها را رعایت کند، می ‌تواند گفت و گو را به سمت تفاهم و توافق پیش ببرد. در گفت و گوی عاقلانه، شنونده بودن حرف اول را می ‌زند. یعنی باید واقعاً توجه کنیم که طرف مقابل چه احساسی دارد و می ‌خواهد شما را تحت تأثیر چه پیامی قرار دهد و به ‌همین دلیل باید خوب گوش کنیم و شنونده خوبی باشیم. بدون این ‌که پاسخی در ذهن مان تولید کنیم. حتی در بین گفت و گو می ‌توانید سؤال کنید که "منظور تو این بود که ..."، "یعنی می ‌خواهی به من بگویی که ...".
درحقیقت باید اجازه و فرصت دهیم طرف مقابل بیشتر توضیح دهد. به ‌این ‌ترتیب بدون این‌ که بخواهیم عجله کنیم باید در پاسخ دادن، حوصله کنیم و با حرکات چشمی نشان دهیم که در حال تفکر در خصوص سخنان او هستید و بگویید که "باید در مورد صحبتت بیشتر فکر کنیم"، اغلب اوقات گفت‌ و گوها مشخص است که حول چه موضوعی است و چه هدفی دنبال می‌ شود.
هدف اصلی در گفت‌وگوی عاقلانه این است که تلاش کنیم طرف مقابل را تغییر دهیم، بلکه هدف این است که دیدگاه ‌ها، عقاید و باورها را با یکدیگر تبادل کنید تا محتوای کیفی دنیای یک دیگر را بهتر بشناسید. اگر بتوانید بدون سعی در تاکید در اثبات درستی اظهارنظرتان رفتار و گفت‌وگو کنید، طبیعتاً گفت‌وگو جذاب ‌تر خواهد بود و کمترین تنش را خواهید داشت.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.