خودکشی پدیدهای است تلخ که در اکثر جوامع در حال وقوع است و با آمار قابلتوجهی از افزایش آن طی سالهای اخیر مواجه بودهایم. در ایالات متحده آمریکا براساس گفته مرکز کنترل و پیشگیری از امراض، میزان خودکشی بسیار بالا بودهاست و مسئولان این کشور اقدام به اعلام نرخ واقعی خودکشی نمیکنند؛ چراکه مایه تأسف است و باعث ایجاد موجی از ناامیدی و سرخوردگی در جامعه میشود و افراد دیگر را که انگیزه کمتری برای خودکشی دارند بیشتر به سمت خودکشی سوق می دهد و باعث افزایش آمارها بیش از این می شود.
میزان خودکشی در آمریکا افزایش یافته است به طوری که میتوان گفت پس از آغاز جنگ جهانی دوم خودکشی در ایالات متحدهی امریکا شایعتر از هر زمان دیگری بوده است. بسیاری از مردم این کشور اکنون احساس ناامیدی میکنند حتی از افرادی که از شرایط اقتصادی مناسب نیز برخوردار هستند احساس کمبود میکنند.
درواقع خودکشی پاسخی است که فرد به احساس کمبودهای خود میدهد. افرادی که اقدام به خودکشی میکنند درواقع احساس پوچی دارند بسیاری از روانشناسان امریکایی معتقد هستند که جوانان این کشور بیشاز افراد سالخورده احساس پوچی میکنند و درنهایت انگیزه لازم برای خودکشی در آنها وجود دارد. جامعهشناسان آمریکایی هشدار دادهاند که خودکشی در این کشور یک موضوع پیچیدهای تبدیل شدهاست و در حال افزایش است که در بروز این اتفاق عوامل متعددی نقش دارند. افسردگی یکی از عوامل بسیار مهمی است که طی سالهای اخیر در امریکا موجب افزایش خودکشی شدهاست. متأسفانه متناسب با میزان اختلالهای روانی افراد مراکز ارائه خدمات درمانی در ایالات متحد آمریکا وجود ندارد و همین امر شرایط را بدتر و وضعیت را وخیمتر میکند. بسیاری از روانشناسان امریکایی معتقدند که خودکشی ابزاری است که افراد از طریق آن سعی میکنند خود را به آرامش برسانند درحالیکه و به بهای نابودی جانشان تمام میشود.
درحالحاضر براساس اظهارات روانشناسان و جامعهشناسان امریکایی باید چنین اذعان داشت که خودکشی در این کشور به مرز هشدار رسیده است و بهعنوان یکی از مهمترین معضلات پدیده قرن جدید میتوان از آن یاد کرد.
متأسفانه بر شدت افسردگی های افراد بعد از دوران کرونا افزوده شدهاست و در دوران پسا کرونا با افزایش اختلالهای روانی مواجه هستیم. از جمله این اختلالها میتوان به افسردگی و اضطراب مداوم اشاره کرد که درنهایت منجر به بروز مشکلات بسیار زیادی و انگیزه برای خودکشی در افراد میشود.
نمیتوان این نکته را نادیده گرفت که در دوره کرونا آسیبهای روحی و روانی بسیار زیادی بر افراد تمام جوامع وارد آمد و در همه کشورها شاهد افزایش خودکشی بودهایم اما در آمریکا بهعنوان یک کشور پیشرفته و توسعهیافته تا این اندازه خودکشی امری دور از ذهن بهنظر میرسید اما محقق شد خو خودکشی در ایالات متحد آمریکا از اوایل دهه 2000 میلادی تا سال 2018 به طور بسیار قابلتوجهی سیر صعودی داشت. بعد از آن نیز این سیر همچنان تداوم یافت، اما همچنان مسئولان از ارائه آمارها خودداری میکنند ولی اشارههایی در این خصوص صورتگرفته که از هر 100 نفر جمعیت آمریکا 14 نفر خودکشی میکنند.
البته در سال 2019 میلادی تا حدی با کاهش جزئی خودکشی در آمریکا مواجه بودیم اما در سال 2020 میلادی که کرونا رشد یافت مجدد آمار خودکشی افزایش یافت و بعد از آن نیز تاکنون این آمار رو به افزایش بودهاست و در مقایسه با سالهای قبلاز کرونا نمیتوان این پدیده را قابلقبول دانست و باید عنوان کنیم میزان خودکشیهای در دوران پساز کرونا بسیار بیشتر از دوران قبلاز کرونا بودهاست و بیشترین خودکشی در میان جوانان آمریکایی اتفاق افتاده که در بین افراد مسن و کودکان این کشور آنچنان که در میان جوانان شاهد خودکشی بودهایم، نیستیم.
باید این نکته مورد توجه قرار گیرد که خودکشی در ایالاتمتحده آمریکا دومین عامل مرگومیر میباشد.