یکی از مهمترین مواردی که باید در طول روز افراد مورد توجه قرار دهند و در تأمین سلامت روان و بهداشت روان شان تأثیر بسیار زیادی دارد، تغذیه نامناسب است.
عادات تغذیهای در سراسر دنیا در بین شهروندان بهگونهای شده که بیشتر به سمت مصرف غذاهای فرآوری شده همچون سوسیس کالباس روی آوردهاند. مصرف قندها بهویژه قندهای مضر صنعتی بسیار افزایش داشته است. در تمامی کشورها شاهد رشد غیرقابل انکاری از مصرف مواد غذایی نامناسب هستیم. خواب ناکافی نیز که امروزه در بسیاری از جوامع شاهد هستیم شهروندان آن را تجربه میکنند در کنار همه اینها آلودگیهای زیستمحیطی که به یک موضوع جهانی تبدیل شدهاند، موجب شده تا سلامت افراد در مخاطره قرار بگیرد.
این نکته باید مورد توجه قرار گیرد که در کنار همه مسائل و مشکلاتی که برای جسم ما میتواند اتفاق بیفتد مشکلات روحی و روانی نیز بهدنبال آن بروز مییابد. بهعنوان نمونه میتوان به تأثیر نامناسب غذاهای فرآوری شده و قندهای صنعتی بر سلامت روان و تأثیر منفی آن اشاره کرد و حتی و بسیاری از پزشکان در سراسر دنیا اعتقاد دارند که باید رشته مستقلی بهنام روانشناسی تغذیه ایجاد شود و حتی شماری از روانپزشکان دربارهی آن کتابهایی منتشر کردهاند.
مصرف بیشاز اندازه غذاهای فرآوری شده تأثیر بسیار منفی بر مغز میگذارد و منجر به بروز آلزایمر میشود. موادی که اصطلاحاً گفته میشود دارای مزاج سرد هستند بیشتر مواد غذایی قندی و قند صنعتی هستند که موجب بروز آلزایمر میشوند. همچنین نشانههایی از علایم افسردگی را در افرادی که بیش از اندازه به خوردن غذاهای فرآوری شده و قند میپردازند شاهد هستیم.
رژیم مدیترانهای که شامل سبزیها و میوه جات و حبوبات و روغن زیتون است بسیار میتواند در چنین شرایطی کمککننده باشد و باید تا حد امکان رژیم غذایی در پیش بگیریم که در برابر اضطراب و افسردگی محافظت شویم. یک مطالعه تحقیقی که توسط گروهی از محققان فرانسوی انجام شده نشان میدهد که افسردگی در افرادی که رژیم غذایی مدیترانهای را بهعنوان رژیم غذایی خود برگزیده اند، 33 درصد کاهش داشته است و همچنین باید به مصرف اسیدهای چرب ضروری همچون امگا3 اشاره کرد. امگا3 خاصیت ضد التهابی دارد و در مغز میتواند عملکرد خوبی داشته باشد اما در کشورها کمتر مورداستفاده قرار میگیرد.