۳ـ حمایت از مقاومت
این پیمایش پس از ۷ اکتبر در سال ۱۴۰۲ انجام شده و مسأله فلسطین و غزه در اوج آن بوده است، لذا موافقت و مخالفت پاسخگویان نسبت به حمایت از کشورهای مقاومت و جنبشهای اسلامی در برابر حضور آمریکا و غرب در منطقه سوال شده است. پاسخگویان تقریباً دو قطبی شدهاند، ۴۴٫۵ درصد مخالف حمایت و ۴۴٫۳ درصد موافق حمایت و ۱۱٫۲ درصد نیز نه موافق و نه مخالف هستند. مخالفان در میان این گروههای اجتماعی بیشتر هستند. افراد با درآمد بالا (٪۵۷) افراد شاغل (٪۴۹). بیشترین مخالفتها در استان البرز (٪۵۵)، آذربایجان غربی (٪۵۲)، کردستان (٪۵۰)، اصفهان (٪۵۰) و کمترین مخالفتها خراسان جنوبی (٪۳۱)، مرکزی (٪۳۵)، قم (٪۳۸) و خوزستان (٪۳۹) است.
پرسشهای بعدی نیز در موضوعات خارجی است که موافقت با آزادی قدس (۵۹ درصد)، مخالفت با بهبود رابطه با غرب و آمریکا با واگذاری توان هستهای و موشکی (۶۵ درصد)، موافقت با بهبود رابطه با آمریکا و غرب بدون واگذاری توان هستهای و موشکی (۶۱ درصد) و موافقت با گسترش عدالت و حمایت از مستضعفان جهان (۷۸ درصد) است.
۴ـ تغییر شرایط سیاسی
بخش بعدی پرسشها در مورد تحولات شرایط سیاسی است. ۲۲ درصد معتقدند که شرایط سیاسی کشور در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۵ سال پیش از آن بهتر شده و در مقابل ۶۰ درصد معتقدند که بدتر شده است. البته پرسش میتواند شامل شرایط سیاسی داخلی و خارجی باشد ولی جدا نشده است. ۱۸ درصد هم معتقدند که فرقی نکرده است. افراد دارای درآمدهای بالاتر بیش از دیگران معتقد به بدتر شدن وضع هستند (۷۱ درصد) سپس افراد با تحصیلات دانشگاهی چنین نگاهی دارند (۶۴ درصد). در میان استانهای کشور مردم البرز با ۷۵ درصد، آذربایجان غربی ۷۲ درصد، و همدان ۶۷ درصد بیش از دیگران معتقدند که وضع سیاسی نسبت به ۵ سال پیش بدتر شده است. در مقابل مردم خراسان جنوبی (۳۵ درصد)، زنجان (۲۷ درصد)، قزوین (۲۶ درصد) و خراسان رضوی با ( ۲۶ درصد) بیش از دیگران معتقدند که تحولات سیاسی در این ۵ سال بهتر شده است.
نگاه به آینده نیز همچنان منفی است. در حالی که ۱۶ درصد معتقدند که شرایط سیاسی کشور در ۵ سال آینده فرقی نخواهد کرد، ۲۸ درصد معتقدند بهتر خواهد شد و ۵۶ درصد هم معتقدند که شرایط سیاسی بدتر خواهد شد. بدبینها دقیقاً دو برابر خوشبینها هستند. خانوارهای با درآمد بالاتر نسبت به تحولات سیاسی آینده بدبینتر هستند (۶۷ درصد)، افراد با تحصیلات دانشگاهی (۵۹ درصد) پس از آنان بدبینی کمتری دارند. تنها استانی که نسبت بدبینها با خوشبینیها تقریباً یکسان است (۱٫۰۶ برابر) خراسان جنوبی یا محل تولد رییس جمهور وقت بود. بیشترین فاصله نیز در البرز است که بدبینها ۴٫۲ برابر خوشبینها است. این نسبت در آذربایجان غربی (۴٫۱ برابر)، کردستان (۳٫۱) نگاه بدبینانهتری نسبت به تحولات سیاسی ۵ سال آینده ابراز داشتهاند.
۵ـ کشور مناسب رابطه برای ایران
دو پرسش بعدی در باره مناسبترین و بدترین کشوری است که برای رابطه با ایران پیشنهاد میدهند. از یک سو پرسیده شده که: میان تمام کشورهای جهان مناسبترین کشور برای رابطه با ایران کدام است؟ در پرسش بعدی بدترین کشور سوال شده است. در خصوص بدترین کشور اسراییل با فاصله در صدر است با ۴۲ درصد. البته در هر دو سوال پاسخگو میتوانسته است بیش از یک کشور را نام ببرد، لذا جمع درصدها بیش از صد میشود. طبیعی است در میان گزینههای مناسب ذکری از این کشور نشده است. ولی مسأله در باره آمریکا دو قطبی است در حالی که ۳۵ درصد مردم آن را بهترین گزینه دانستهاند، ۳۸ درصد هم آن را بدترین ذکر کردهاند. پاسخ در باره سایر کشورهای مهم به این شرح است که: انگلیس ۱۰ درصد بهترین و ۱۸ درصد بدترین، عربستان ۱۴ درصد بهترین و ۶ درصد بدترین، فرانسه ۷ درصد بهترین و ۳ درصد بدترین، چین ۲۰ درصد بهترین و ۸ درصد بدترین، عراق ۱۲ درصد بهترین و ۹ درصد بدترین، روسیه ۱۶ درصد بهترین و ۱۱ درصد بدترین. در مجموع در باره چین و عربستان و آلمان و فرانسه بیش از دیگر کشورها تفاهم نظر وجود دارد. نگاه به آمریکا نیز کاملاً دو قطبی است.