بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/14
شماره 2601 - تاریخ 1403/09/14
آخرین اخبار
فرصت طلایی برای نابودی ایدز با توزیع " لناکاپاویر"
مسکن؛ همچنان گرفتار تب و تاب افزایش قیمت‌ها
مسکن؛ همچنان گرفتار تب و تاب افزایش قیمت‌ها
تکرار یک اشتباه
نویسنده آنی‌هال و منهتن درگذشت
"موی زنان ایران" در قاب جنجالی قانون
تقلای بی‌نتیجه در بازآفرینی جنون
تقلای بی‌نتیجه در بازآفرینی جنون
معرفی
ذکر مولانا مصطفی میرسلیم
محمدخانی: قهرمان ایران نباید با اتکا به اتفاقات برنده شود
فیلترشکن ها روشن؛ وعده ها همچنان روی میز
تحلیل ظرفیت و توان استراتژیک جمهوری اسلامی در سه دهه گذشته
سالن تئاتر تنها محل بیان حقیقت است
سیاست و مشارکت (2)
چرا نسل امروزی انگیزه کافی برای رفتن به مدرسه ندارند؟
بحرانِ فرهنگ سازمانی مسموم
قلدرمآبی باید در جامعه ما نقد شود
ورزش علیه مواد مخدر
بوم پرفروش‌ترین آهنگ‌های تمام دوران استیوی واندر منتشر می‌شود
فرسودگی شغلی؛ عامل اصلی بی انگیزگی کارکنان
هزار توی مشکلات بخش خصوصی
پرواز همای؛ از خلأ به ملأ
تئاتر صالح به‌جای تئاتر سالم
افسانه پخش زنده!
چنبره دکل‌های برق فشار قوی بر سرنوشت اهالی ملک‌آباد
دیگر مجبوریم به معضلات موسیقی بخندیم
رازِ درونِ چشم‌هایشان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! 13 آذر 1443
تغذیه نامناسب؛ تهدیدی برای سلامت روان شهروندان
معرفی محصولات هنری
از فناوری هراسی تا فیلترینگ و فیلترشکن فروشی
ﺍﻧﺴﺎﻥِ ‏ﺳُﺴﺖ مغز ﻫﻤﯿﺸﻪ ﺍﺯ ‏«ﺗﻐﯿﯿﺮ» می ترﺳﺪ. ﺍﻭ ﺩﺭ ﻭﺿﻌﯿﺖ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺍﺣﺴﺎﺱ ﺍﻣﻨﯿﺖ می کند ﻭ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ‏«ﺗﺮﺱ ﺍﺯ ﺗﺎﺯﮔﯽ» ﺍﺳﺖ. ﺑﺮﺍﯼ ﺍﻭ ﺑﺎﻻﺗﺮﯾﻦ ﺩﺭﺩ، ﺩﺭﺩِ ﺩﯾﺪﮔﺎﻫﯽ ﺗﺎﺯه ‏ﺍﺳﺖ.
اشخاص مهر طلب؛ قربانیان باج‌گیران عاطفی
نگاهی به سیاست های اقتصادی و کشاورزی صدراعظم آلمان
اولویت ها و انتظارات ساکنین غرب مازندران از استاندار دکتر مهدی یونسی
عدم تناسب استعداد آهنگساز و مختصات اثر معضل موسیقی امروز
عدم تناسب استعداد آهنگساز و مختصات اثر معضل موسیقی امروز
کمردرد تور جهانی جاستین تیمبرلیک را لغو کرد
قربانیان باجگیری عاطفی؛ گرفتار در باتلاق افسردگی و کاهش اعتماد به نفس
آنچه در انتقاد از گاریدو دیده نمی‌شود
عکس با شورت ورزشی در سینما ‌‌
سنگلج را طرد کرده‌ایم
عجایب‌نامه و ادبیات شگرف
هنربازار
آقای تقوی ، نایب رییس انتخابی است نه انتسابی
ذخایر استراتژیک غذایی؛ سلاح دیپلماتیک ایران در جنگ سرد
آخرین شانس سرخابی‌ها برای بقا در لیگ الیت
چهل سال بعد در چنین روزهایی! 12 آذر 1443
سیاست و مشارکت (۱)
سیاست و مشارکت (۱)
زبانه کشیدن دوباره جنگ در سوریه
کارکرد قدرتمند اسطوره‌ها در ناخودآگاه ما
ایده بازیگر بتمن برای شرور قسمت بعدی
کد خبر: 585175 | تاریخ : ۱۴۰۳/۹/۱۴ - 14:55
فیلترشکن ها روشن؛ وعده ها همچنان روی میز
نوآوران در گفت و گو با امان الله قرایی مقدم جامعه شناس و عضو هیأت علمی دانشگاه بررسی کرد:

فیلترشکن ها روشن؛ وعده ها همچنان روی میز

پس از اتفاقات سال 1401 در کشور شاهد فیلترینگ گسترده‌ای بودیم که تا امروز نیز تداوم یافته است؛ پدیده ای تلخ که به جرأت می توان اذعان داشت هیچ پیامدی جز کمرنگ شدن اعتماد عمومی به دنبال نداشته است. بر کسی پوشیده نیست در شرایطی که بسیاری از مشاغل به سمت اینترنتی شدن پیش می‌روند و بسیاری از داد و ستدهای اقتصادی در بستر شبکه‌ های اجتماعی صورت می گیرند، بروز فیلترینگ می‌تواند مانع اصلی بر سر رشد کسب‌وکارها به شمار آید. اما آیا فیلترینگ همچنان ادامه دارد ؟

 آرزو قادری/روزنامه نگار

پس از اتفاقات سال 1401 در کشور شاهد فیلترینگ گسترده‌ای بودیم که تا امروز نیز تداوم یافته است؛ پدیده ای تلخ که به جرأت می توان اذعان داشت هیچ پیامدی جز کمرنگ شدن اعتماد عمومی به دنبال نداشته است.

 بر کسی پوشیده نیست در شرایطی که بسیاری از مشاغل به سمت اینترنتی شدن پیش می‌روند و بسیاری از داد و ستدهای اقتصادی در بستر شبکه‌ های اجتماعی صورت می گیرند، بروز فیلترینگ می‌تواند مانع اصلی بر سر رشد کسب‌وکارها به شمار آید.

برای نمونه می‌توان به کسب‌وکارهای دیجیتالی و آنلاین شاپ‌هایی اشاره کرد که در دوران کرونا موفق شدند از طریق فروش آنلاین، رونق خوبی به دست آوردند، اما متأسفانه اکنون در سایه فیلترینگ گسترده شاهد ورشکستگی آن‌ها هستیم. بسیاری از مشاغل در نتیجه فیلترینگ ورشکسته و نابود شدند و پرسنل‌شان از کار بیکار گشتند.

در نگاه نخست شاید برخی چنین تصور کنند که فیلترینگ امری اجتماعی بوده و در راستای اعمال محدودیت و کنترل شهروندان صورت می گیرد، اما فراتر از آن فیلترینگ امری است که تا حد زیادی به اقتصاد کسب‌وکارها آسیب های جبران ناپذیری وارد ساخته است.

به بیان دیگر می‌توان گفت فیلترینگ، ابعاد گسترده ای از وجوه مختلف زندگی افراد اعم از اجتماعی و اقتصادی را دربرگرفته است و بر تمام بخش‌های زندگی تأثیرگذار است.

پرواضح است که درحال‌حاضر فیلترینگ پلتفرم‌های مجازی، آسیب‌های قابل‌توجهی بر پیکر کسب‌وکارهای اینترنتی وارد آورده است و آن‌ها را تا مرز احتضار پیش برده است.

درحالی‌که اگر فیلترینگ صورت نمی گرفت و کسب‌وکارها از امکان رشد و فعالیت در بستر شبکه‌های اجتماعی برخوردار بودند، درحال‌حاضر با رونق قابل‌توجهی از کسب‌وکارهای آنلاین مواجه بودیم؛ همان‌طورکه در غالب اقتصادهای توسعه‌یافته دنیا این اتفاق افتاده است، اما در ایران متأسفانه همواره موانعی در مسیر رشد کسب‌وکارها وجود داشته و اکنون نیز فیلترینگ موجب شده تا بسیاری از صاحبان کسب و کار از وضعیت ایجاد شده ابراز نارضایتی کنند.

در همین خصوص به گفت و گو با امان الله قرایی مقدم، جامعه شناس برجسته کشورمان و عضو هیأت علمی دانشگاه پرداختیم.

در حال حاضر با فیلرینگ شبکه های اجتماعی مجازی مواجه هستیم؛ اتفاقی تلخ که زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داده است. به نظر شما این اتفاق چه پیامدهای اقتصادی به دنبال خواهد داشت؟

در کشورمان، همواره از سوی صاحبان بنگاه های اقتصادی و کسب و کارها انتقاداتی نسبت به محدودیت ها و فشارهایی که توسط مسئولان به آن ها وارد می شود، مطرح بوده است. در شرایط فعلی نیز فیلترینگ موجب شده تا وضع بسیار دشوارتر از قبل گردد. انتظار می‌رود در چنین شرایطی که وضعیت اقتصادی آن‌چنان پیچیده و دشوار است که بسیاری از کسب‌وکارها به نابودی رسیده اند و نیروی انسانی‌شان را از دست داده اند و بر شمار بیکاران افزوده شده‌ است، حداقل مسئولان اقدامی در راستای جلوگیری از تعمیق مشکلات اقتصادی انجام دهند. متأسفانه در کشور ما کسب‌وکارهای مجازی نه‌تنها محلی از اعراب ندارند بلکه با بروز پدیده فیلترینگ نیز اتفاقات تلخی برای شان رخ داده است و تا حد قابل‌توجهی از میزان درآمدهای شان کاسته شده‌است؛ این در حالی است که در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا این نوع کسب‌وکارها درحال‌حاضر حرف اول را می‌زنند و از شرایط مناسبی برای فعالیت برخوردارند.

افزون بر مسائل اقتصادی، فیلترینگ چه تاثیراتی بر مردم جامعه داشته است؟

علاوه‌بر این‌که بسیاری از کسب‌وکارها در سایه پدیده فیلترینگ نابود شده اند، بسیاری از مردم نیز نسبت‌به این امر اعتراض دارند و چنین عنوان می‌کنند که اگر راه برای آزادی بیان مسدود نیست، پس چرا باید با پدیده فیلترینگ مواجه باشیم. طبیعتاً بروز پدیده فیلترینگ می‌تواند مردم را در تنش با حاکمیت قرار دهد و عامل التهاب آفرینی در جامعه شود. البته امروزه به‌وضوح مشخص شده که فیلترینگ پدیده عبثی بوده چراکه میزان استفاده از فیلترشکن ها افزایش یافته و بسیاری از افراد به فیلترشکن ها دست یافته‌اند و از طریق آن می‌توانند در فضای مجازی به تبادل اطلاعات بپردازند. ازاین‌رو می‌توان گفت فیلترینگ امری بیهوده بوده و هیچ ثمره ای جز بروز نارضایتی‌های اجتماعی در میان آحاد جامعه نسبت به حاکمیت به‌دنبال نداشته است.

تصور می فرمایید فیلترینگ، راهکار مناسبی برای اعمال کنترل بر مردم جامعه است؟

خیر. فیلترینگ نه تنها در زمینه کنترل شهروندان موفق نبوده، بلکه موجب افزایش نارضایتی هایی در بدنه اجتماع نیز شده ‌است. موکدا بر این نکته تاکید دارم که فیلترینگ راه چاره نیست و نمی‌توان به‌این‌ترتیب مردم را کنترل کرد و فقط بر شدت تنش ها در جامعه افزوده است. باید  تمام زمینه‌هایی که منجر به بروز تنش و تشویش در جامعه می‌شوند را از میان برداشت تا شاهد رشد و شکوفایی در همه عرصه ها در کشورمان باشیم. با توجه به این‌که رفع فیلترینگ، وعده آقای پزشکیان هنگام رقابت‌های انتخاباتی بود، انتظار می‌رود رئیس جمهور در راستای جامه عمل پوشاندن به این وعده روی زمین مانده خود تلاش کند. مردم چشم‌انتظار رفع فیلترینگ هستند. باید اذعان داشته باشیم کنترل دسترسی شهروندان به محتوای تولید شده در فضای مجازی امری شکست‌خورده است؛ چراکه فیلترشکن ها امکان حضور و فعالیت در فضای مجازی را برای همه افراد فراهم آورده‌اند. ازاین‌رو باید گفت فیلترینگ راهکار خوبی برای کنترل افراد نیست و فقط منجر شده تا میزان التهابات جامعه افزایش یابد و بی‌اعتمادی‌های جامعه نسبت ‌به حاکمیت بیشتر شود و فضای ملتهب و تنش زایی ایجاد گردد. امیدواریم دکتر پزشکیان به وعده‌های خود در زمینه فیلترینگ عمل کند و شاهد رفع فیلترینگ در کشورمان باشیم تا در سایه آن مشاغل و کسب‌وکارها بتوانند به‌خوبی به فعالیت بپردازند و اعتماد از دست رفته تا حدی ترمیم شود.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.