نوآوران آنلاین- داریوش دائر عضو انجمن متخصصین پوست ایران درباره ژلها اظهار کرد: امروزه ژلها برای انواع مصارف زیبایی به کار میروند. این مواد قوام ژلهای (ژلاتینی) دارند و پایه اصلی اکثر این مواد را مادهای به نام "اسید هیالورونیک" تشکیل میدهد.
وی بیان کرد: اسید هیالورونیک تحت شرایط خاصی در آزمایشگاه تولید و پس از استریل شدن در سرنگهای یک و 2 سی سی بسته بندی میشود.
مهمترین کاربردهای ژلهای زیبایی
این عضو انجمن متخصصین پوست ایران درباره مهمترین کاربردهای ژلها (فیلرها) افزود: ژلها اغلب برای پرکردن چین و چروکها، فرورفتگیها و ناهمواریهای سطح پوست و فرم دهی به لب، گونه و نواحی دچار افتادگی پوست و اصلاح خط خنده به کار میروند. همچنین گاهی از ژلها برای پر کردن پشت دستها استفاده میشود.
رعایت استاندارد تولید ژل در کشورهای اروپایی
دائر تاکید کرد: آنچه در مورد استفاده از ژلها اهمیت دارد استریل بودن و رعایت شرایط استاندارد برای تهیه این مواد است به طور کلی به جز چند کشور عمده که در زمینه تولید ژلها تجربه طولانی دارند ژل به طور گسترده در کشورهای دیگر با رعایت استاندارهای لازم انجام نمیشود. از جمله کشورهایی که تولید ژل در آنها با رعایت استاندارهای لازم صورت نمیگیرد میتوان به کشورهای شرق آسیایی مانند چین اشاره کرد، ولی تولید ژل در کشورهای اروپایی مانند آلمان و فرانسه، کره جنوبی و کشورهای آمریکایی با رعایت استاندارهای لازم انجام میشود.
وی تصریح کرد: با توجه به استقبال گسترده افراد از ژلها متاسفانه امروزه شاهد هستیم که افراد سودجو با سفارش دادن ژلها به کشورهایی همچون چین، حجمهای زیادی از این مواد را با کیفیت پایین و در نظر نگرفتن شرایط استریل تولید و به درون کشور به شکل قاچاق وارد میکنند.
چگونگی آلوده شدن ژلهای زیبایی
این عضو انجمن متخصصین پوست ایران گفت: بسیاری از این ژلها در سرنگهای 10 یا حتی 20 سیسی تعبیه شدهاند بنابراین برای جابجایی و تزریق این مواد نیاز داریم که سر سرنگهای 10 سیسی را باز کنیم و محتویات دارو را از سرنگهای بزرگتر به سرنگهای کوچکتر (سرنگهای یک سیسی یا همان سرنگهای انسولین) منتقل کنیم بنابراین در حین باز شدن سرنگهای بزرگتر و انتقال مواد درون آنها به سرنگهای کوچکتر احتمال آلودگی با دستها، محیط بیرون مانند غبار محیط و ترشحات ناشی از عطسه، سرفه و آب دهان وجود دارد بنابراین شرایط استریل در این صورت رعایت نمیشود.
دائر درباره عوارض ناشی از استریل نبودن ژلها اظهار کرد: در صورتی که ژلها استریل نباشند واکنشهای التهابی یا عفونی رخ میدهند و در برخی از موارد نیز عوارض جبران نشدنی برای افراد اتفاق میافتند بنابراین اشخاص باید از محصولات دارای لیبل بهداشتی و تاییدیه وزارت بهداشت ایران و معاونت غذا و دارو استفاده کنند.
وی بیان کرد: متاسفانه امروزه شاهد این هستیم که در برخی از موارد ژلها با قیمتهایی بسیار پایین عرضه میشوند؛ بنابراین موادی که با قیمتهای پایین و به شکل گسترده در سطح شهر برای کارهای زیبایی تجویز میشوند به طور قطع فاقد استاندارها و کیفیتهای لازم هستند.
دائر یادآور شد: افراد باید برای انجام هر گونه اعمال زیبایی به متخصصان پوست، مو و زیبایی مراجعه و حتما از مواد با کیفیت بالا و دارای مجوز وزارت بهداشت استفاده کنند و هرگز نباید به علت قیمتهای پایینتر سلامت خودشان را به خطر بیاندازند.