نوآوران آنلاین-سرویس ترجمه نوآوران ( گلنوش محب علی ): ٢٥ نوامبر، روز جهانی مبارزه با خشونت خانگی علیه زنان است. این روز از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ۱۷ اکتبر ۱۹۹۹ تصویب شد و هدف از اختصاص یک روز در سطح جهانی به این موضوع و همکاری جهانی برای مقابله با آن، دفاع از حقوق زنان و از همه مهم تر افزایش آگاهی عمومی و اطلاع از وضعیت زنان است. به همین مناسبت مروری می کنیم بر آمار جهانی از نگاه مطالعات جهانی:
خشونت علیه زنان شکل های مختلفی ( آسیب های جسمی، روحی و جنسی ) دارد که متأسفانه در همه کشور ها کم و بیش و در جامعه، خانه و خانواده روی می دهد. این خشونت به هر شکلی که باشد، نه قابل قبول است، نه قابل تحمل و نه وجاهت قانونی و اخلاقی دارد.
بر اساس آمار جهانی ارائه شده از سوی « سازمان ملل متحد »، زنان نیمی از جمعیت کره زمین را تشکیل می دهند و با این حال از هر سه زن در سراسر دنیا، یک نفر قربانی خشونت فیزیکی یا جنسی از سوی شریک زندگی اش می شود. برآورد می شود حدود ۳۰ درصد از زنانی که در طول زندگی خود روابط عاطفی و زناشویی داشتهاند، شکل های گوناگونی از خشونت از سوی شرکای جنسی و زندگی خود را گزارش کردهاند. به عبارتی ٧٠٠ میلیون زن در دنیا قربانی خشونت خانگی می شوند.
خشونت بیشتر از سوی مردانی که از سطح تحصیلی خوبی برخوردار نیستند، در کودکی مورد آزار جنسی قرار گرفته اند، کسانی که به الکل یا مواد مخدر اعتیاد دارند، در جوامع پر خشونت و مرد سالار بزرگ شده اند و نسبت به زنان احساس مالكيت می کنند، بیشتر روی می دهد. خشونت علیه زنان اثرات منفی بر سلامت جسمی، روانی، جنسی و باروری آنان می گذارد و زندگی زنان را به انحاء مختلف تحت تأثير قرار می دهد. تا جایی که بانک جهانی گزارش می دهد زنان ١٥ تا ٤٤ سال بیشتر از سرطان، تصادفات جاده ای، جنگ و مالاریا، از این هراس دارند که قربانی خشونت خانگی شوند.
آمارهای جهانی نشان می دهند ٣٥ درصد از زنان و دختران در دنیا، حداقل یک بار در عمر خود یکی از شکل های خشونت را تجربه می کنند. این آمار با تمرکز بر کشور های خاص مانند گواتمالا، هند، مکزیک و اوگاندا به طرز عجیبی حتی به ٧٥ درصد هم افزایش می یابد. همچنین بر اساس آمار سازمان جهانی سلامت، نرخ خشونت خانگی در کشور های آسیای جنوب شرقی ٣٧/٧ درصد، در کشور های شرق دریای مدیترانه ٣٧ درصد، در آفریقا ٣٦/٦ درصد، در آمریکا ٢٩/٨ درصد، در اروپا ٢٥/٤٠ درصد و در کشور های غرب اقیانوس آرام این آمار ٢٤/٦ درصد است. به علاوه، آمارها نشان می دهند رایج ترین شکل حشونت علیه زنان، خشونت فیزیکی و جنسی ( ازدواج اجباری، ناقص سازی جنسی، قاچاق انسان ) است که بیش از نیمی از قربانیان آن را دختران زیر سن قانونی تشکیل می دهند.
به گزارش مرکز آمار اروپا « یورستات »، کشور های سوئد، ایرلند شمالی، بلژیک و فنلاند بالاترین گزارش های خشونت جنسی را دارند. از نظر اقتصادی نیز، سازمان ملل متحد در گزارشی هزینه تلفات جهانی ناشی از خشونت علیه زنان و کودکان را برابر ٨/١ تریلیون دلار در سال و برابر با ٧/٤ درصد از تولید ناخالص جهانی برآورد می کند.
با توجه به این آمار و ارقام، در می یابیم که دنیا تا رسیدن به واقعیت و شناخت حقوق زنان هنوز فاصله زیادی دارد و برای ریشه کن کردن چنین معضلی، آموزش مصادیق خشونت و آگاه سازی جامعه ( به خصوص زنان ) و مقابله با خشونت علیه زنان، وظیفه کشورها و دولمتردان و هر شهروندی است. آموزش عمومی جامعه، تصویب قوانین محکم علیه خشونت و فراهم آوردن امکانات درمانی برای قربانیان از جمله وظایفی است که دولت ها باید به دوش بکشند تا دنیا کمتر شاهد چنین جنایات و خشونت هایی باشد.
منبع : فیگارو ٢٥ نوامبر ٢٠١٧ ( ٤ آذر ١٣٩٦ )