بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
رقابت نابرابر شبکه های اجتماعی و رسانه های مکتوب
کد خبر: 122288 | تاریخ : ۱۳۹۶/۹/۲۹ - 12:33
هشدار/ شب یلدا آجیل کهنه نخورید!

هشدار/ شب یلدا آجیل کهنه نخورید!

در طولانی‌ترین شب سال تنقلات فراوانی مصرف می‌شود که می‌بایست مواردی مهم را درباره آن‌ها بدانیم.

نوآوران آنلاین-متخصصان تغذیه برخلاف کسانی که به این جمله باور دارند، معتقدند که خورد و خوراک همین یک شب هم می‌تواند چندین مشکل اساسی برای بدن ایجاد کند. در این شب افراد از مواد غذایی چون آجیل ها، میوه ها، شیرینی ها و... استفاده می کنند، اما مسئله ای که وجود دارد این است که موادی که در این شب مورد مصرف قرار می گیرند اکثرا باعث چاقی در افراد می شود. درست است این شب طولانی ترین شب سال محسوب می شود اما تنها برای یک دقیقه بیشتر سلامتی خود را به خطر نیندازید.

 
دکتر خدیجه رحمانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: مهم ترین توصیه ای که می توان در این شب ها به مردم کرد، این است که مردم از پرخوری به شدت پرهیز کنند چرا که پرخوری در هیچ شرایطی حتی برای یک شب هم بدون ضرر نخواهند بود. افرادی که بیماری های زمینه ای دارند هرگز رژیم غذایی خود را از خاطر نبرند کنترل قندخون، فشار خون و چربی خون در این شب برای افراد الزامیست و بهترین توصیه خوردن شام سبک و زودهنگام و در عوض خوردن میوه های کم کالری مثل انار در این شب است.
 
خطر مصرف آجیل کهنه در طولانی‌ترین شب سال
 
به گفته رحمانی، در شب یکسری تغییرات هورمونی در بدن رخ می دهد، این تغییر هورمونی نیز احساس سیری را نیز به همراه دارد و بالعکس هنگامی که بیدار هستیم با کاهش این هورمون مواجه ایم در نتیجه بیشتر احساس گرسنگی می کنیم. بنابراین بیدار ماندن در شب یکی از عوامل افزایش وزن و چاقی است.
 
این متخصص توصیه کرد: افراد در شب یلدا شام سبکی مصرف کرده و حتما در ساعات ابتدایی شب آن را میل کنند و مواد غذایی که برای این شب تدارک دیدند مانند میوه ها و آجیل در آخر شب در مقدار استاندارد مصرف شود. اما برای استفاده از آنها نظر کمیت و کیفیت را فراموش نکنند.
 
استاد دانشگاه شهید بهشتی اظهار داشت: از نظر کمی، افراد سعی کنند 1الی 2 واحد میوه مصرف کنند(1 واحد میوه دارای 60 کیلو کالری انرژی دارد). از میوه های این شب هندوانه و انار است، در خصوص هندوانه در حد یک لیوان توصیه می شود و در مورد میزان مصرف انار نیز یک انار کوچک و نصف یک انار بزرگ کفایت می کند. میوه ها با آنکه مواد غذایی بسیار مفیدی اند و سرشار از ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها هستند اما به دلیل قند موجود و کالری بالا باعث تشکیل چربی در بدن میشود.
 
این متخصص تاکید کرد: یکی از توصیه های مهم دیگر در این شب که متخصصان تغذیه بسیار روی آن تاکید دارند عدم استفاده از انواع شیرینی ها پس از خوردن شام است چرا که با این کار یک کالری مازاد وارد بدن می کنند مخصوصا افرادی که دارای قند خون هستند دور شیرینی ها خط قرمز بکشند.
 
خطر مصرف آجیل کهنه در طولانی‌ترین شب سال 
 
وی در خصوص مصرف آجیل ها گفت: معمولا آجیل های شب یلدا، شیرین هستند به عبارتی مخلوط مغزها با میوه های خشک که گاها برخی از شیرینی ها نیز به این دسته افزوده می شود. توصیه ما این است که هیچ کدام از شیرینی ها را استفاده نکنند، مصرف باقلوا و باسلوق و هر گونه شیرینی دیگر توصیه نمی شود، حتی در مقادیر اندک هم استفاده نکنند. افرادی که در معرض بیماری های قلبی و عروقی ، فشار خون و بیماری های کلیوی هستند به هیچ عنوان از آجیل های شور استفاده نکنند چرا که همان طور که می دانیم فشار خون به مرگ خاموش معروف بوده و با بالارفتن آن افراد را درگیر سکته های مغزی، قلبی و گاهی دچار مرگ می کند. مصرف مجاز مغزها نصف یک لیوان(130 تا 190 کالری) است، گرچه بسیار مفیدند اما به دلیل آنکه مغزها در دسته چربی ها تقسیم بندی می شوند، کالری فراوانی را دارا هستند.
 
رحمانی بیان کرد: اگر میزان گفته شده در مصرف خوراکی ها رعایت شود، مشکلی بوجود نخواهد آمد بلکه می توانند بسیار مفید قرار بگیرند. در خصوص مغزها که گفته شد نصف لیوان مصرف شود، به طور متوسط دارای 5 گرم چربی مفید، 2 تا 3 گرم پروتئین و 3 گرم فیبر هستند. چربی درون مغزها باعث کاهش کلسترول خون شده و فیبر موجود در آن نیز بهبود عملکرد دستگاه گوارش را در پی دارد. مطالعات علمی نشان داده است، مصرف نصف لیوان از آجیل ها برای پوکی استخوان، بهبود بیماری های قلبی و پرفشاری خون، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و پیشگیری از یبوست مفید است.
 
به گفته استاد دانشگاه شهید بهشتی، مصرف میوه در بین وعده های غذایی توصیه می شود و بهتر از بلافاصله بعد از صرف شام میل نشود. افراد دقت داشته باشند یک فاصله ای را بین شام و مواد غذایی شب یلدا در نظر بگیرند.
 
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: آجیل ها را از مکان های بهداشتی تهیه کنید و مغزهایی چون پسته، بادام، گردو و فندق بصورت پوست نشده خریداری کنید چرا که افراد متقلب ممکن است آجیل های مانده و کهنه را به عنوان آجیل تازه به مردم بفروشند بنابراین افراد در خرید آجیل دقت داشته باشند ، آجیل بوی «نا» ندهد و رنگ غیر عادی نداشته باشد. علاوه بر موارد ذکر شده گاهی دیده می شود آجیل ها را با رنگ های خوراکی بو می دهند تا ماندگی آن ها مشخص نشود بنابراین حتما قبل از خرید مغزها پوست آن را بکنید و اگر به تغییر رنگی در آن مشاهده کردید از خرید آن به شدت اجتناب کنید چرا که می توانند حاوی آفلاتوکسین که سمی خاص در بین آنها بخصوص پسته ها باشند.
 
وی در خصوص سم آفلاتوکسین هشدار داد: شایع ترین بیماری که در خصوص مصرف این سم بوجود می آید «هپاتیت کبدی» است.
 
رحمانی در پایان خاطرنشان کرد: افراد در خصوص مصرف میوه های خشک دقت کنند، میوه ها هرچه طبیعی تر خشک شوند مسلما مفید تر بوده و میوه های خشکی که مانند چیپس تولید شده اند و شکرِ روی آنها قابل مشاهده است، به هیچ عنوان خریداری نشود.
کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.