نوآوران آنلاین- سرویس ترجمه نوآوران – بخش زبان فرانسه ( گلنوش محب علی ): جنگ در یمن به دوران بسیار دشواری در هزارمین روز خود و به دور از چشم جامعه بینالمللی تبدیل شده است. روز سهشنبه، ریاض در تلافی موشکی که حوثیها به این کشور شلیک کردند طی حملهای زمینی 38 نفر را کشتند که در میان آنها 11 نفر از شهروندان و مردم عادی بودند.
فیگارو به بهانه این جنگ که هزارمین روز خود را پشت سر میگذارد، یادآوری میکند که جنگ میتواند موجب از بین رفتن خاورمیانه و تبدیل شدن به یک بحران جهانی بزرگ شود.
بحران انسانی فوقالعاده
عوارض انسانی در حال حاضر بسیار بالاتر از 10هزار نفر کشته شناسایی شده توسط سازمان ملل در ماه ژانویه گذشته است که نیمی از آنها غیرنظامی بودند. بر اساس گزارش سازمان ملل، این کشور به صحنه « بدترین بحران انسانی » در جهان تبدیل شده است. بیش از 8 میلیون از جمعیت 30 میلیونی ساکنان این کشور تهدید به فقر و قحطی شدهاند. علاوه بر این 2000 نفر به دلیل مصرف آبهای آلوده جان خود را از دست دادهاند. همچنین موارد مرگ و میر بسیار زیاد ناشی از دیفتری نیز به علت کمبود پوشش ایمنی کودکان کمتر از 5 سال گزارش شده است. کمیته بینالمللی صلیب سرخ نیز گزارشی منتشر کرده است که بر اساس آن 5/2 میلیون نفر دسترسی به آب آشامیدنی ندارند. بر اساس گفتههای سازمان مردمی ( ACTED )، 21 میلیون نفر نیاز به کمک دارند و تقریباً 10 میلیون نفر آنها نیاز به کمک اضطراری دارند و بسیاری از آنها کودکان هستند.
چگونه جنگ در یمن رخ داد؟
جنگ داخلی از سپتامبر سال 2014 بین شورشیان حوثی و دولت این کشور آغاز شد. این جنگ میان دو جناح که هریک خود را دولت یمن میدانستند و با همراهی حامیان و متحدان آنها درگرفت. نبرد میان نیروهای هوادار دولت عبد ربه منصور هادی و جداییطلبان جنوبی ( حوثیها ) به مرکزیت عدن با نیروهای انصارالله و نیروهای طرفدار علی عبدالله صالح رئیسجمهور پیشین شروع شد. القاعده شبهجزیره عربستان و داعش نیز در پیکار حضور داشتند و بخشهایی درون کشور و منطقههای کرانهای را در دست داشتند.
اکنون تقریباً دو سال از مداخله نظامی عربستان در یمن میگذرد. اقدام نظامی ریاض که در قالب ائتلافی متشکل از نه کشور عمدتاً عربی صورت گرفت، در مارس 2015 با عملیات « طوفان قاطع » آغاز شد و حدود یک ماه بعد تحت عنوان عملیات « احیای امید » ادامه یافت. هدف رسمی عربستان از مداخله نظامی، مقابله با شورشیان حوثی شیعه مذهب و بازگرداندن عبدربه منصور هادی، رئیسجمهور منتخب و قانونی یمن، به قدرت اعلام شده است.
منبع:( FIGARO )
20 دسامبر 2017 برابر با 29 آذر 1396