نوآوران آنلاین- طرح رجیستری از پاییز سال جاری کلید خورد. وزیر ارتباطات و دیگر سازمان های درگیر در این طرح، از آن زمان به طور مرتب به کاربران هشدار دادند تا آن ها با ثبت گوشی خود در سامانه، از قطع شدن امکان دریافت خدمات مخابراتی جلوگیری کنند. اکنون شاهد نخستین تبعات اجرای طرح رجیستری هستیم؛ 3 هزار دستگاه گوشی اپل در ایران که به صورت قاچاق وارد کشور شده بودند دیگر قادر به دریافت خدمات مخابراتی نیستند.
این خبر را رییس اتحادیه دستگاه های مخابراتی و ارتباطی تهران اعلام و دلیل آن را غیر قانونی بودن نحوه ورود این گوشی های آیفون به کشور عنوان کرد. این مقام مسئول مدعی شد پیامک هایی به عنوان اخطار برای مالکان گوشی های درگیر در این طرح ارسال شده بود، اما متاسفانه کاربران 3 هزار دستگاه غیر فعال شده اقدامی نکردند. البته این تعداد گوشی اپل در ایران اکنون در دست کاربران بوده و بدون هیچ ایرادی کار میکند، اما امکان دریافت خدمات از اپراتورها دیگر برای آن ها مقدور نیست. غیر فعال شدن این تعداد گوشی آیفون در پی اجرای دومین فاز طرح رجیستری رخ داده است. اما کاربران مذکور اکنون باید چه کاری انجام بدهند؟
کاربرانی که دیگر قادر نیستند به وسیله گوشی موبایلشان از خدمات اپراتورها استفاده کنند، میبایست به فروشگاهی که دستگاه را از آن تهیه کردهاند مراجعه کنند. اگر فروشگاه مورد نظر یافت نشد و یا فروشنده از برگرداندن مبلغ خودداری کرد، کاربران باید به اتحادیه دستگاه های مخابراتی واقع در شهر تهران، خیابان حافظ، جنوب ساختمان بورس کوچه شهید حسنی مراجعه کرده و پیگیری های لازم را انجام بدهند.
اطلاعات بیشتر درباره طرح رجیستری
در طرح رجیستری، شماره سریال گوشی های موبایل در سامانهای با نام همتا که وزارت صنعت، معدن و تجارت به طور ویژه برای همین طرح توسعه داده است ثبت میشود. پس از اجرای کامل طرح رجیستری، حین روشن کردن یک گوشی موبایل در شبکه های موبایل ایران، شماره سریال دستگاه با اطلاعات وارد شده از قبل تطابق داده شده و در صورت عدم همخوانی، با قطع آنتن، سرویس دهی متوقف میشود. اصلی ترین دلیل اجرای طرح مذکور جلوگیری از قاچاق گوشی و اجبار فروشندگان به داشتن تعهد بیشتر در قبال مشتریان است.