نوآوران آنلاین-
دیابت یک بیماری سمپتوماتیک است. شما به دلیل یک شرایط زمینه ای جدی یعنی اختلال در عملکرد انسولین به دیابت مبتلا می شوید. اما یک ماده غذایی پایه ممکن است بر این بیماری غلبه کرده و شما را در مسیر سلامت مطلوب قرار دهد. در همین راستا، آنچه باید مد نظر قرار دهید تنها افزایش مصرف فیبر غذایی است.
انتظار می رود تعداد افراد مبتلا به بیماری دیابت تا سال 2030 به 550 میلیون نفر افزایش یابد.
این آمار و ارقام به معنای افزایش چشمگیر در تعداد افراد مبتلا به بیماری قلبی، آسیب عصبی، و دیگر مشکلات مرتبط با افزایش قند خون نیز است. قند خون افزایش یافته شرایطی است که می تواند به راحتی و در نتیجه برخی رژیم های غذایی ناسالم شکل می گیرد.
اما نتایج مطالعه ای که در هشت کشور جهان انجام شده است، نشان می دهد که تبدیل کردن فیبر غذایی به یکی از اجزا اصلی رژیم غذایی می تواند با دیابت مقابله کرده و فواید سلامت چشمگیری را ارائه کند.
این پژوهش نشان داده است که فیبر زمانی بیشترین تاثیر و فواید را به همراه دارد که میزان مصرف روزانه آن بیش از 26 گرم باشد. زمانی که این مساله را مد نظر قرار دهید که یک عدد سیب دارای 4 گرم، یک فنجان تمشک دارای 8 گرم و یک فنجان جو دوسر دارای 4 گرم فیبر است، در می یابید که مصرف این میزان فیبر در روز چندان هم نباید کار دشواری باشد.
مشکل این است که شرکت های مواد غذایی تمام تلاش خود را برای فروش محصولات فرآوری شده که فیبر از آنها حذف شده است، انجام می دهند و افراد بسیاری از آنچه پیش از رسیدن مواد غذایی به دستشان رخ می دهد، اطلاعی ندارند. بر همین اساس است که ما به طور معمول حدود 15 گرم فیبر در روز مصرف می کنیم.
اما با روش هایی ساده می توانید میزان مصرف فیبر روزانه خود را افزایش دهید که در ادامه به چند نمونه اشاره شده است:
اگر غذایی که از غلات تهیه شده است را مصرف می کنید، مطمئن شوید که آن چه می خورید از غلات کامل تولید شده باشد. غلات کامل دارای بیشترین میزان محتوای فیبر هستند. پس به برچسب محصولات غذایی و گزینه غلات کامل توجه داشته باشید.
سیب را با پوست مصرف کنید. از این طریق فیبر بیشتری به واسطه مصرف این میوه دریافت خواهید کرد.
آب میوه و سبزیجات نمی توانند جای مصرف سبزیجات و میوه های خام و کامل را بگیرند. فیبر موجود در میوه و سبزیجات کامل موجب می شود تا قند هرچه آرامتر آزاد شود و از فواید سلامت فیبر نیز هرچه بیشتر بهرهمند می شوید.
به طور کلی، از نسخه های سفید غلات مانند نان های سفید، برنج سفید، یا پاستای سفید دوری کنید، زیرا آنها فاقد فیبر هستند.
اگر قصد دارید میزان مصرف فیبر خود را افزایش دهید، این کار را به تدریج انجام دهید. دستگاه گوارش انسان ممکن است برای عادت کردن به دریافت فیبر بیشتر به زمان نیاز داشته باشد. مصرف فیبر بیش از اندازه و بیش از اندازه سریع احتمالا به بروز مشکل و پریشانی دستگاه گوارش منجر می شود.