نوآوران آنلاین- کره شمالی علیرغم دههها فشار روز جمعه آشکار ساخت که چگونه توانسته به سلاحها هستهای دست یابد و موشکهایی بسازد که قابلیت حمل کلاهک هستهای تا خاک آمریکا را دارند.
"رودونگ سینمون" روزنامه رسمی حزب کارگران کره مقالهای منتشر کرد و در آن خواستار ایجاد یک سیستم نظامی بر پایه "سیاست اتکا بر خود" (جوچه) شد که فلسفه سیاسی حاکم بر این کشور است. کره شمالی که باوجود تحریمها شدید اقتصادی و فشار نظامی آمریکا اخیراً خود را یک قدرت هستهای معرفی کرد، گفت تنها به این دلیل موفق شده که صنعت دفاعش خودساخته و مجهز به "آگاهی طبقاتی ضد امپریالیستی" است.
به گزارش سازمان خبری رسمی کره در این تحلیل نوشتهشده: "برخی کشورهای نسبتاً پولدار که به قدرت منطقهای نیز مشهور هستند، نتوانستند در برابر تحریمهای آمریکا و سایر قدرتهای امپریالیستی دوام بیاورند. دلیل اصلیاش آن است که نیازهای تسلیحاتی خود را با خرید از کشورهای دیگر برطرف میکردند. آنها نتوانستند پرسنل خدماتی خود را با مفهوم "استقلال ضد امپریالیستی" هوشیار کنند و پایههای صنعت دفاعیشان خودساخته نبود."
کره شمالی که کشور نسبتاً فقیری است، بیشتر منابعش را صرف توسعه نیروهای مسلح و ساخت بازدارندهای محکم در برابر حمله احتمالی آمریکا کرده است. بسیاری از این اقدامات به دلیل سابقه تاریک آمریکا در حمله، تجاوز و تغییر رژیم در کشورهایی است که آنها را دشمن قلمداد میکند. آمریکا از تلاشها برای براندازی "صدام حسین" در عراق و "معمر قذافی" در لیبی حمایت کرد. این فعالیتها کره شمالی را نگران کرده است. هر دو رهبر عرب ساخت سلاحهای هستهای را آغاز و پس از مدتی آن را رها کردند. اما بازهم قربانی اقدامات نظامی آمریکا شدند که آنها را از قدرت کنار زد و درنهایت به کشتن داد.
بنیانگذار کره شمالی "کیم ایل سونگ" پس از رسیدن به بنبست درنبرد با کره جنوبی (تحت حمایت آمریکا) که از سال 1950 تا 1953 به طول انجامید، ساخت سلاحهای هستهای را آغاز کرد. پس از چند دهه مذاکرات شکستخورده با غرب، پسرِ کیم ایل سونگ بر اولین آزمایش هستهای کشور در سال 2006 نظارت کرد.
از آن زمان به بعد این کشور پنج آزمایش هستهای دیگر انجام داده که آخرینِ آنها یک بمب هیدروژنی قدرتمند بود. "کیم جونگ اون" رهبر جوان کره شمالی توانستند اولین موشکهای قارهپیمای کشور را در ماه ژوئیه پرتاب کند. این مسئله تنشها میان او و ترامپ را شدیدتر کرد.
پس از آخرین آزمایش موشک قارهپیما، کره شمالی در ماه نوامبر رسماً خود را یک قدرت هستهای معرفی کرد. کیم جونگ اون در سخنرانی سال نو سوگند خورد به توسعه سلاحهای کشتارجمعی ادامه دهد، اما پیشنهاد داد که با همسایه جنوبی خود وارد مذاکره شود. این دو کشور در راستای افزایش ارتباطات بر سر شرکتِ کره شمالی در بازیهای المپیک کره جنوبی مذاکره کردند.
درحالیکه مذاکرات صلح میان این دو کشور حداقل بهصورت موقت تنشها را کم کرده، اما کره شمالی تأکید دارد که درباره حق هستهای خود مذاکره نخواهد کرد. این زرادخانه رو به رشد اکثراً از منابع محلی تهیهشده، اما گزارشات غربی و کره جنوبی نشان داده که کشورهایی ازجمله چین و روسیه به آنها کمک کردهاند.
درهرصورت، آمریکا گفته تا کره برنامه هستهایاش را بهطور کامل متوقف نکند، حاضر به مذاکره نخواهد شد. "رکس تیلرسون" وزیر امور خارجه آمریکا تأکید کرده که اقدام نظامی در برخورد با کره شمالی یکی از گزینههای اصلی آمریکا است.